LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2023 13:18

Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ χάλασαν την ισορροπία Ελλάδας - Τουρκίας

Την Τετάρτη Τσαβούσογλου και Μπλίνκεκ θα μιλήσουν από κοντά για την πώληση F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Η ισορροπία στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας άρχισε να χαλάει είναι το μήνυμα της Άγκυρας στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου,που  ανέφερε πως δεν έχει σημασία τι όπλα πωλούνται και σε ποιον. Το σημαντικό είναι η δύναμης της Τουρκίας και ποια βήματα κάνει, υποστήριξε.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπισέρα Τούρκοβιτς, Αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Υπουργό Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε σχετικά με την πώληση των F16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία ότι την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπλίνκεν.

"Οι φίλοι μας πήγαν νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, θα πραγματοποιήσουν τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις. Ένα από τα θέματα στην ατζέντα μας είναι τα F-16. Οι στρατιωτικές διαπραγματεύσεις για τα F-16 έχουν ολοκληρωθεί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε ανεπίσημα το Κογκρέσο. Εάν δεν υπάρξει αντίρρηση εδώ, η διαδικασία ολοκληρώνεται, γίνεται επίσημη ειδοποίηση. Το αίτημα του Προέδρου για αυτό μπορεί να απορριφθεί με 51% στο Κογκρέσο. Αν συμβεί αυτό, θα σταλέι για δεύτερη φορά (στο Κογκρέσο). Αυτή τη φορά θα πρέπει να απορριφθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων, αλλά αναμένουμε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά. Έχουν γίνει συμφωνίες με τη διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, η διοίκηση δηλώνει ότι αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για το ΝΑΤΟ. Εάν η διοίκηση παραμείνει σταθερή, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν υπό όρους", είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Για την πώληση F35 στην Ελλαδα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε: "διαβάσαμε κι εμείς από τα ΜΜΕ για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα.. Εμείς λέμε αυτό στις ΗΠΑ. Η ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας άρχισε να χαλάει. Και η ισορροπία στην Κύπρο άρχισε να χαλάει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτή την ισορροπία. Διαφορετικά, δεν έχει σημασία σε ποιον και τι όπλα πωλούνται. Σημασία έχει η δύναμή μας, τα βήματα που θα κάνουμε. Θα το εξετάσουμε", συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Βορίδης: μια προσφώνηση δεν δημιουργεί παλάτια (βίντεο)

Πατέρας και κόρη πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες

ΝΒΑ: Η νίκη των Μπακς και το ρεκόρ του Τέιτουμ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Σήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΣήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσειςΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Φεύγουν όπως, όπως εξαντλημένοι οι Παλαιστίνιοι από τη Ράφα που βομβαρδίζεται. Νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε σε νοσοκομείο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Φωτιά στο Μάτι: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε η ΕισαγγελίαΣήμερα 12:43 | Ειδήσεις

Ποιος από τους κατηγηρούμενους στην πρώτη δίκη είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από την έφεση και γιατί 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)19:28“Ρουκ Ζουκ”: Πρώτο σε τηλεθεάσεις και τον Απρίλιο19:14Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας: Αυτοί είναι οι προφυλακισθέντες19:00Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κρατούσαν βίντεο με “προσωπικές” στιγμές συμμαθήτριάς τους18:46Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση18:32Σύνταγμα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε κέντρο αισθητικής18:19Γάζα: Εκτοπισμός και βομβαρδισμός στη Ράφα και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις18:05ΔΥΠΑ – Παιδικές Κατασκηνώσεις: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων17:51Μητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”17:38Μεσσηνία: 6χρονη στο νοσοκομείο μετά από επίθεση σκύλου17:25Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Οργή συγγενών για "ειδική" μεταχείριση του κατηγορούμενου17:11ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: μαίνεται η κόντρα για τους “υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά” 16:58Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισής του από τον Εισαγγελέα Εφετών16:44Μεσαρά: Απανωτά περιστατικά ξυλοδαρμών – Ένα άτομο στο νοσοκομείο 16:30ΟΣΕ: Εγκρίθηκε η συντήρηση του συστήματος ραδιοεπικοινωνίας GSM-R 16:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο