LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2023 11:14

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η σορός μεταφέρθηκε εντός της Μητρόπολης (βίντεο)

Για τις 12 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Μητρόπολη - πομπή - φέρετρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το λαϊκό προσκύνημα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Η σορός μεταφέρθηκε εντός της Μητρόπολης.

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το στεφάνι της συζύγου του, Άννας Μαρίας. Είναι φτιαγμένο από λουλούδια μιγκέ, ίδια με αυτά που είχε στην νυφική της ανθοδέσμη. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε το αναμενόμενο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - κηδεία - στεφάνι - Άννα Μαρία

Η ουρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξεκινούσε από την Μητρόπολη και έφτανε μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου και η αναμονή για να φτάσει κανείς στη σορό ξεπερνούσε τη μία ώρα. Το γεγονός της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών καλύπτουν πολλά ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα.

ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η Εξόδιος Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι έφτασαν στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 11.

Στην Μητρόπολη οι γιοί του Κωνσταντίνου

Λίγο πριν τις 11 το πρωί έφυγαν από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" και κατευθύνθηκαν προς την Μητρόπολη οι γιοι του τέως βασιλιά, Παύλος, Φίλιππος και Νικόλαος οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα ενώ με τη σειρά τους χαιρέτησαν τα πλήθη.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - υιοι - Μεγάλη Βρετάνια

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - υιοι - Μητρόπολη

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, στην οποία επικήδειο θα εκφωνήσει ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, θα ξεκινήσει πομπή οχημάτων από τη Μητρόπολη προς το Τατόι, όμως άγνωστη παραμένει η διαδρομή που θα ακολουθηθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεπάλ - πτώση αεροσκάφους: βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη του Βρανδεμβούργου

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πλήθος κόσμου και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Χθες 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο