LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιανουαρίου 2023 18:10

Ουκρανία: H Γερμανία στέλνει άρματα Leopard

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της Rheinmetall, σε ό,τι αφορά τα πυρομαχικά που πρέπει να στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία για το αντιαεροπορικό άρμα Gepard.

Ουκρανία - πόλεμος - Χερσώνα - ουκρανικές δυνάμεις

(εικόνα αρχείου)

Το νωρίτερο στις αρχές του 2024 θα ήταν εφικτό να παραδοθούν άρματα Leopard στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας Rheinmetall, Άρμιν Πάπεργκερ.

Τονίζει ωστόσο ότι το κόστος της επισκευής είναι τέτοιο που θα πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική παραγγελία από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Τα οχήματα δεν βάφονται απλώς εκ νέου, αλλά πρέπει και να μετατραπούν για χρήση σε μάχη. Αποσυναρμολογούνται πλήρως και στη συνέχεια ξαναχτίζονται. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ληφθεί αύριο η απόφαση να στείλουμε άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο, η παράδοση θα γίνει το συντομότερο στις αρχές του επόμενου έτους», δηλώνει ο κ. Πάπεργκερ στην Bild am Sonntag, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από το ενδεχόμενο παράδοσης των συγκεκριμένων αρμάτων στην Ουκρανία.

«Και βέβαια δεν μπορούμε να τα επισκευάσουμε χωρίς παραγγελία, καθώς το κόστος ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και η Rheinmetall δεν μπορεί να τη χρηματοδοτήσει εκ των προτέρων», συνεχίζει ο επικεφαλής της εταιρείας εξοπλιστικών συστημάτων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Leopard είναι εξαιρετικά σημαντικό για επιθετικές επιχειρήσεις και για την ανάκτηση εδαφών. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία του διαθέτει 22 Leopard 2 και 88 Leopard 1.

Ουκρανία - Μελιτόπολη - επίθεση

Σε ό,τι αφορά τα πυρομαχικά που πρέπει να στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία για το αντιαεροπορικό άρμα Gepard, ο επικεφαλής της Rheinmetall εκτιμά ότι η παραγωγή της πρώτης παρτίδας θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο/Ιούλιο και ότι μέχρι τα μέσα του 2024 θα έχουν παραδοθεί 300.000 φυσίγγια. Ο κ. Πάπεργκερ αναφέρεται ακόμη στην επικείμενη παράδοση οχημάτων Marder στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της κυκλικής ανταλλαγής, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Όπως λέει, η Rheinmetall μέχρι πρότινος διέθετε 140 Marder, εκ των οποίων τα 40 προορίζονται για την Ελλάδα, με αντάλλαγμα την παράδοση σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Η πρώτη δόση έχει επισκευαστεί και έχει σε μεγάλο βαθμό παραδοθεί στην Αθήνα, ενώ τα επόμενα 20 βρίσκονται στα τελικά στάδια μηχανολογικής επεξεργασίας. Για την επισκευή καθενός από τα Marder που προορίζονται για την Ελλάδα απαιτούνται έξι μήνες, διευκρίνισε ο κ. Πάπεργκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Βερολίνου για την παράδοση 40 Marder στην Ουκρανία, ο διευθυντής της Rheinmetall προτείνει να δοθούν τα τεθωρακισμένα από τα αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και τα κενά να καλύπτονται κατόπιν σταδιακά από την εταιρεία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γρίπη - Τζανάκης: Θα ζήσουμε σοβαρές καταστάσεις με μεγάλες ουρές στα Επείγοντα

Η Καλιφόρνια κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: τα παιδιά και τα εγγόνια του θα σηκώσουν το φέρετρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔασμοί Τραμπ: Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τις απώλειες στο ΧρηματιστήριοΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Οι αμερικανικές αγορές έκλεισαν χθες με τη χειρότερη διήμερη διάτασή τους από το 2020, όταν χτύπησε η πανδημία. Η πτώση ήρθε μετά τους σαρωτικούς δασμούς του Τραμπ στις εισαγωγές από άλλες χώρες.

Βουλευτής συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό ανήλικηςΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Αναταραχή στο κόμμα των Εργατικών στην Βρετανία μετά την σύλληψη βουλευτή λόγω υποψιών ότι έχει βιάσει ανήλικη.

Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού αγώναΧθες 08:20 | Ειδήσεις

Ποιοι δρόμοι και ποιες ώρες θα παραμείνουν κλειστοί. Ποιες εναλλακτικές διαδρομές προτείνονται

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την ΚυριακήΧθες 16:17 | Ειδήσεις

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αττική: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής ποδηλατικού αγώνα09:08Βουλευτής συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό ανήλικης08:54Δασμοί Τραμπ: Ο Λευκός Οίκος υποβαθμίζει τις απώλειες στο Χρηματιστήριο08:40Εορτολόγιο - 6 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα08:25Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή08:11Βόλος: 4 μαθήτριες θα ταξιδέψουν στο διάστημα! 23:59Κρήτη: Έδειρε την πρώην σύντροφο του μπροστά στο παιδί της23:46Κατερίνη: Νεκρή 78χρονη συνοδηγός μετά από σύγκρουση οχημάτων23:32Προμηθέας Πάτρα - Καρδίτσα: Δύσκολη νίκη για τους Αχαιούς23:18ΕΦΚΑ - Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα πιστωθούν στους λογαριασμούς23:04Λαμία – Καλλιθέα: Καταδικαστική ήττα για τους γηπεδούχους22:51Βόλος: Συνελήφθη 51χρονος ψαροντουφεκάς22:37Άρης – ΟΦΗ: Δια χειρός… Μορόν22:09Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση21:55Λαύριο – Άρης: Επέστρεψαν στις νίκες οι φιλοξενούμενοι21:42Καλάθι του Πάσχα: Πότε κάνει “πρεμιέρα” - Τι θα περιλαμβάνει21:27Κολοσσός Ρόδου – Μαρούσι: Άλμα σωτηρίας για τους Ροδίτες21:13Ισπανία: Διαδηλώσεις κατά της στεγαστικής κρίσης (εικόνες)20:58ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Άνετη επικράτηση για τους γηπεδούχους20:45Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για το αλαλούμ που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους20:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο