LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2023 16:11 | Ανανέωση: 14 Ιανουαρίου 2023 17:04

Βραζιλία: Συνελήφθη πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Άντερσον Τόρες, συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια από υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα την περασμένη Κυριακή.

Βραζιλία - επεισοδια - Υποστηρικτές - Μπολσονάρου

Ο Άντερσον Τόρες, ο επί προεδρίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια στην Μπραζίλια κατά την εισβολή από υποστηρικτές του πρώην προέδρου σε κυβερνητικά κτίρια την περασμένη Κυριακή, συνελήφθη σήμερα στην βραζιλιάνικη πρωτεύουσα ως ύποπτος για «παραλείψεις» και «συνέργεια».

Ο Τόρες συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια κατά την επιστροφή του στη χώρα. Βρισκόταν σε διακοπές στη Φλόριντα, την ίδια Πολιτεία των ΗΠΑ όπου μετέβη ο Μπολσονάρου, μετά την ήττα του στις εκλογές του περασμένου έτους.

Ένας από τους δικηγόρους του Τόρες επιβεβαίωσε τη σύλληψη στο Reuters.

Ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι διαστρεβλώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε η αστυνομία από την έφοδο που έκανε στο σπίτι του.

Ο Αλεσάντρ ντε Μοράες, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τόρες. Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες ήταν οι κατηγορίες, αλλά ο Μοράες έκανε λόγο για φερόμενες «παραλείψεις» και «συνέργεια» του πρώην υπουργού.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Αντρέι Ροντρίγκες, δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα «οι διάφορες παραλείψεις, που φέρονται ως εσκεμμένες, που έγιναν από τους υπεύθυνους για τη δημόσια ασφάλεια στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια συνέβαλαν στην οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών».

Η βραζιλιάνικη αστυνομία βρήκε ένα σχέδιο διατάγματος στο σπίτι του Τόρες την Πέμπτη, το οποίο είπε ότι φαινόταν ως μια πρόταση για παρέμβαση στο αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου που έχασε ο Μπολσονάρου από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με τον Άντερσον Τόρες, το έγγραφο «διέρρευσε αποσπασματικά» αφού κατασχέθηκε όταν αυτός δεν βρισκόταν στην κατοικία του και πιθανότατα ήταν μέρος ενός σωρού εγγράφων προς καταστροφή.

Μόλις έμαθε για το ένταλμα σύλληψης του Μοράες, ο Τόρες είπε επίσης στο Twitter την Τρίτη ότι θα διακόψει τις διακοπές του και θα επιστρέψει στη Βραζιλία για να παραδοθεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είχε δώσει προθεσμία στον Τόρες μέχρι τη Δευτέρα για να επιστρέψει, λέγοντας ότι μετά τη διορία αυτή θα ξεκινούσε διαδικασίες έκδοσης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Με πυρετώδη ρυθμό οι προετοιμασίες για την τελετή

Δομοκός: Έκλεψαν την καμπάνα εκκλησίας!

Απάτη “μαμούθ” με θύματα επιχειρηματίες και εφοπλιστές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Περιστέρι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής αγώνα15:58Νεκρό 10χρονο κορίτσι από ανακοπή την ώρα της γυμναστικής 15:44Κώστας Τσιάρας: Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φάκελος με στοιχεία, για την ευλογιά των αιγοπροβάτων15:30Νέα απάτη με “χακαρισμένους φίλους” οι οποίοι απαιτούν επειγόντως χρήματα15:16Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα εστίασης15:02Κατερίνη: Σήκωσε το τηλέφωνο και…έχασε 57.000 ευρώ14:48Το Ισραήλ παρέδωσε στη Γάζα 30 σορούς Παλαιστινίων σε αντάλλαγμα με τα λείψανα δύο ομήρων14:34ΕΛΤΑ: Επικοινωνία προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής14:20Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα14:06Χρυσοχοΐδης: Θα ενισχύσουμε και θα βελτιώσουμε περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία13:52Ατύχημα στο λιμάνι Ηρακλείου: Οδηγός φορτηγού γλίστρησε και τραυματίστηκε13:38ΕΛΤΑ: Θύελλα αντιδράσεων για το "λουκέτο" σε 204 καταστήματα13:24Κακλαμάνης: Ο Γιάννης Καβαρατζής ξεχώρισε για το ακέραιο ήθος, την αξιοπρέπεια και τη συνέπειά του13:10Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού- Βρέθηκε αυτοσχέδιο σουβλί12:56Ηγουμενίτσα: Συμπλοκή μεταξύ μαθητών σε σχολείο12:42Λάρισα: 41χρονος κυνηγούσε με τσεκούρι γυναίκα στο δρόμο - Του χρωστούσε λεφτά12:28Τέμπη: Νέα ποινική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή12:14Κωστής Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι μονόδρομος να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη12:00Σφοδρές βροχοπτώσεις στις ΗΠΑ στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους11:46Ρόδος: Έχασε τη μάχη με τη ζωή το κοριτσάκι που “βούλιαξε” στην πισίνα11:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο