LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Ιανουαρίου 2023 16:11 | Ανανέωση: 14 Ιανουαρίου 2023 17:04

Βραζιλία: Συνελήφθη πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Άντερσον Τόρες, συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια από υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα την περασμένη Κυριακή.

Βραζιλία - επεισοδια - Υποστηρικτές - Μπολσονάρου

Ο Άντερσον Τόρες, ο επί προεδρίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δημόσια ασφάλεια στην Μπραζίλια κατά την εισβολή από υποστηρικτές του πρώην προέδρου σε κυβερνητικά κτίρια την περασμένη Κυριακή, συνελήφθη σήμερα στην βραζιλιάνικη πρωτεύουσα ως ύποπτος για «παραλείψεις» και «συνέργεια».

Ο Τόρες συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια κατά την επιστροφή του στη χώρα. Βρισκόταν σε διακοπές στη Φλόριντα, την ίδια Πολιτεία των ΗΠΑ όπου μετέβη ο Μπολσονάρου, μετά την ήττα του στις εκλογές του περασμένου έτους.

Ένας από τους δικηγόρους του Τόρες επιβεβαίωσε τη σύλληψη στο Reuters.

Ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι διαστρεβλώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που βρήκε η αστυνομία από την έφοδο που έκανε στο σπίτι του.

Ο Αλεσάντρ ντε Μοράες, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, εξέδωσε την Τρίτη ένταλμα σύλληψης εναντίον του Τόρες. Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες ήταν οι κατηγορίες, αλλά ο Μοράες έκανε λόγο για φερόμενες «παραλείψεις» και «συνέργεια» του πρώην υπουργού.

Ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Αντρέι Ροντρίγκες, δήλωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα «οι διάφορες παραλείψεις, που φέρονται ως εσκεμμένες, που έγιναν από τους υπεύθυνους για τη δημόσια ασφάλεια στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια συνέβαλαν στην οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών».

Η βραζιλιάνικη αστυνομία βρήκε ένα σχέδιο διατάγματος στο σπίτι του Τόρες την Πέμπτη, το οποίο είπε ότι φαινόταν ως μια πρόταση για παρέμβαση στο αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου που έχασε ο Μπολσονάρου από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Σύμφωνα με τον Άντερσον Τόρες, το έγγραφο «διέρρευσε αποσπασματικά» αφού κατασχέθηκε όταν αυτός δεν βρισκόταν στην κατοικία του και πιθανότατα ήταν μέρος ενός σωρού εγγράφων προς καταστροφή.

Μόλις έμαθε για το ένταλμα σύλληψης του Μοράες, ο Τόρες είπε επίσης στο Twitter την Τρίτη ότι θα διακόψει τις διακοπές του και θα επιστρέψει στη Βραζιλία για να παραδοθεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είχε δώσει προθεσμία στον Τόρες μέχρι τη Δευτέρα για να επιστρέψει, λέγοντας ότι μετά τη διορία αυτή θα ξεκινούσε διαδικασίες έκδοσης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Με πυρετώδη ρυθμό οι προετοιμασίες για την τελετή

Δομοκός: Έκλεψαν την καμπάνα εκκλησίας!

Απάτη “μαμούθ” με θύματα επιχειρηματίες και εφοπλιστές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα (εικόνες)Σήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν γίνονταν τώρα εκλογές. Ποια η γνώμη τους για τον ανασχηματισμό. Όλα τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1.

Ετοιμάζεται η Γκίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 19:48 | Ειδήσεις

Η πορεία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από τις ΗΠΑ... στην πρεσβεία της Αθήνας μέσα από ένα mini-docu του ant1news.gr.

Βουλή - Εξοπλιστικά: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, ο θόλος και οι αντιδράσεις των κομμάτων (εικόνες)Σήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εξοπλιστικά από το βήμα της Βουλής και τι ανέφεραν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα Σήμερα 11:09 | Ειδήσεις

Προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία Μυκόνου καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Greek Basketball League: Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ και των πλέι άουτ20:39Θεσσαλονίκη: Παιδάκι τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο20:26Παιδική πορνογραφία - Europol: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο20:12Ετοιμάζεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)19:59Καιρός: Βροχές, μπόρες και βοριάδες την Πέμπτη19:45Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα (εικόνες)19:30ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης: Οι "Ομιλίτες" στον τελικό του Κυπέλλου19:20Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Τα Τέμπη, η “συγκάλυψη” και η στάση της αντιπολίτευσης (εικόνες)19:05Χανιά: Συνελήφθη 37χρονος φροντιστής ΑμεΑ18:52Βόλος: Στις φυλακές ο 61χρονος που θώπευε ανήλικες αθλήτριες18:36Βουλή - Εξοπλιστικά: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, ο θόλος και οι αντιδράσεις των κομμάτων (εικόνες)18:22Γαλλία - Λεπέν: Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η δικαστής που της επέβαλε την ποινή 18:06Τέμπη: Απορρίφθηκε η μήνυση συγγενών κατά του εφέτη ανακριτή17:52ΗΠΑ: Ήττα Τραμπ και Μασκ στο Ουισκόνσιν17:38Θεσσαλονίκη: Γιατρός συνελήφθη για "φακελάκι"17:24Τροχαίο Κρήτη: Πένθος για τον 19χρονο στην Ιεράπετρα 17:10Βρετανία: 23 γυναίκες επικοινώνησαν με την αστυνομία μετά την καταδίκη Κινέζου φοιτητή για τον βιασμό 10 γυναικών 16:55Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση16:41Τραμπ - Λαγκάρντ: Αρνητικοί για όλο τον κόσμο οι δασμοί που επιβάλλει16:26Τροχαία – Αττική: 35.321 παραβάσεις για τον μήνα Μάρτιο 16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο