LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2023 18:23

“Χάου Του”: Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και την ισότητα γάμου

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα και το 4ο κατά σειρά βίντεο "Χάου Του".

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΠΟΤ- ΛΟΑΤΚΙ

Στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και πιο συγκεκριμένα στην ισότητα γάμου αναφέρεται το τέταρτο βίντεο από την καμπάνια «Χάου Του», το οποίο ανέβασε στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, κομματικές πηγές επισημαίνουν ότι από τις 17 Ιουνίου 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει καταθέσει πρόταση νόμου «'Αρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας», σχολιάζοντας πως «έκτοτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που έχει κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η συγκρότηση...επιτροπής για τη δημιουργία σχεδίων δράσης και αυτή μόνο εξαιτίας των υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΕ».

«Ο κατά δήλωσή του φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης ενδίδει στις υπερσυντηρητικές πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του και κλείνει πονηρά το μάτι στην ακροδεξιά», τονίζουν, παραπέμποντας στη δήλωση του Αλ. Τσίπρα όταν είχε υπογράψει την πρόταση νόμου ότι «Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει ποιον θα αγαπήσουμε. Και όταν οι νόμοι είναι παράλογοι, τότε τους αλλάζουμε. Και πολύ αργήσαμε».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τα ζητήματα δικαιωμάτων και ελευθεριών αποτελούν κομβικής σημασίας, όχι απλά ως αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και φιλελευθεροποίησης του κράτους ή υπό το πρίσμα μιας ανέξοδης πολιτικής ορθότητας, αλλά γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισότητα είναι η δικαιοσύνη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, παραθέτοντας και πάλι δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «δεν υπάρχει πρόοδος, αν αυτή δεν είναι συμπεριληπτική και οι δημόσιες πολιτικές θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο αυτό το πρόσημο».

Υπενθυμίζουν, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά την περίοδο διακυβέρνησης είχε προχωρήσει στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως επίσης νομοθέτησε τη διαδικασία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. «Μια άποψη που αποτελεί κοινό τόπο για τη συντριπτική πλειονότητα των νέων ανθρώπων στη χώρα στην πραγματική ζωή, στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στην καθημερινότητα. Σε όλες τις κοινωνικές έρευνες, αλλά και στις μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης καταγράφεται ότι η νέα γενιά έχει σε απόλυτη προτεραιότητα αξίες όπως η ισότητα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη. Και εκφράζουν τη δυσφορία τους όχι μόνο για την στασιμότητα, αλλά και για την οπισθοδρόμηση που παρατηρείται σε αυτό το πεδίο από τη σημερινή κυβέρνηση», υπογραμμίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Έτσι η απογοήτευση και ο θυμός που εκφράζεται από τη νέα γενιά δεν αφορά μόνο στα ζητήματα διαβίωσης, αλλά και γιατί τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη σε αρκετές φάσεις και με την στοχοποίησή της από την κυβέρνηση και την κυρίαρχη ρητορική. Έτσι "θυσιάζεται" η νέα γενιά και οι πραγματικές ανάγκες της μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται, να συγκρατούνται ή/και να συγκροτούνται υπερσυντηρητικά ακροατήρια, να συγκρατείται και να συγκροτείται ο λαός της δεξιάς. Ζητήματα ικανά να κινητοποιήσουν τα συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά ακροατήρια και να συμβάλουν καθοριστικά με την ψήφο τους για την πολιτική αλλαγή και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης παντού», αναφέρουν και καταλήγουν: «Η καμπάνια "Χάου Του" δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια και με άλλες θεματικές, αλλά και με πολιτικές πρωτοβουλίες του ίδιου του Αλ. Τσίπρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πάτρα: Καπνογόνα και κυνήγι καθηγητή μέσα σε ΕΠΑΛ (βίντεο)

Κάνιε Γουέστ: “Φούντωσαν” οι φήμες ότι παντρεύτηκε

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα07:24Ελβετία: Δακρυγόνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την αναχαίτιση από το Ισραήλ του διεθνούς στόλου για τη Γάζα07:10Πυροβολισμοί στην Ομόνοια: Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας06:56Ινδονησία: Περισσότερα από 9.000 παιδιά στη χώρα έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση από δωρεάν σχολικά γεύματα06:42Αταμάν: Ο Όσμαν έκανε προπόνηση, θα δούμε πώς είναι η κατάστασή του και θα αποφασίσουμε06:28Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones06:14Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Europa League: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ και ηττήθηκε στο Βίγκο από τη Θέλτα (βίντεο)23:59Euroleague: Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις στη Μαδρίτη23:50Conference League: Η Τσέλιε "έσπασε" το αήττητο της ΑΕΚ23:43Μάντσεστερ: 35χρονος Βρετανός ο ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή – Τέσσερις συνολικά συλλήψεις23:39Πυροσβεστική: Παραπάνω από 80 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω της κακοκαιρίας23:25Europa League: Ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για ΘΕΛΤΑ - ΠΑΟΚ (βίντεο)23:11Πρεσβεία Ισραήλ: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επίθεση στον στολίσκο Sumud – Κλειστή η Κηφισίας (εικόνες)23:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο