LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2023 18:23

“Χάου Του”: Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και την ισότητα γάμου

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα και το 4ο κατά σειρά βίντεο "Χάου Του".

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΠΟΤ- ΛΟΑΤΚΙ

Στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και πιο συγκεκριμένα στην ισότητα γάμου αναφέρεται το τέταρτο βίντεο από την καμπάνια «Χάου Του», το οποίο ανέβασε στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, κομματικές πηγές επισημαίνουν ότι από τις 17 Ιουνίου 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει καταθέσει πρόταση νόμου «'Αρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας», σχολιάζοντας πως «έκτοτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που έχει κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η συγκρότηση...επιτροπής για τη δημιουργία σχεδίων δράσης και αυτή μόνο εξαιτίας των υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΕ».

«Ο κατά δήλωσή του φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης ενδίδει στις υπερσυντηρητικές πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματός του και κλείνει πονηρά το μάτι στην ακροδεξιά», τονίζουν, παραπέμποντας στη δήλωση του Αλ. Τσίπρα όταν είχε υπογράψει την πρόταση νόμου ότι «Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει ποιον θα αγαπήσουμε. Και όταν οι νόμοι είναι παράλογοι, τότε τους αλλάζουμε. Και πολύ αργήσαμε».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τα ζητήματα δικαιωμάτων και ελευθεριών αποτελούν κομβικής σημασίας, όχι απλά ως αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και φιλελευθεροποίησης του κράτους ή υπό το πρίσμα μιας ανέξοδης πολιτικής ορθότητας, αλλά γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισότητα είναι η δικαιοσύνη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, παραθέτοντας και πάλι δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «δεν υπάρχει πρόοδος, αν αυτή δεν είναι συμπεριληπτική και οι δημόσιες πολιτικές θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο αυτό το πρόσημο».

Υπενθυμίζουν, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κατά την περίοδο διακυβέρνησης είχε προχωρήσει στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως επίσης νομοθέτησε τη διαδικασία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. «Μια άποψη που αποτελεί κοινό τόπο για τη συντριπτική πλειονότητα των νέων ανθρώπων στη χώρα στην πραγματική ζωή, στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στην καθημερινότητα. Σε όλες τις κοινωνικές έρευνες, αλλά και στις μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης καταγράφεται ότι η νέα γενιά έχει σε απόλυτη προτεραιότητα αξίες όπως η ισότητα, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη. Και εκφράζουν τη δυσφορία τους όχι μόνο για την στασιμότητα, αλλά και για την οπισθοδρόμηση που παρατηρείται σε αυτό το πεδίο από τη σημερινή κυβέρνηση», υπογραμμίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Έτσι η απογοήτευση και ο θυμός που εκφράζεται από τη νέα γενιά δεν αφορά μόνο στα ζητήματα διαβίωσης, αλλά και γιατί τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη σε αρκετές φάσεις και με την στοχοποίησή της από την κυβέρνηση και την κυρίαρχη ρητορική. Έτσι "θυσιάζεται" η νέα γενιά και οι πραγματικές ανάγκες της μόνο και μόνο για να ικανοποιούνται, να συγκρατούνται ή/και να συγκροτούνται υπερσυντηρητικά ακροατήρια, να συγκρατείται και να συγκροτείται ο λαός της δεξιάς. Ζητήματα ικανά να κινητοποιήσουν τα συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά ακροατήρια και να συμβάλουν καθοριστικά με την ψήφο τους για την πολιτική αλλαγή και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης παντού», αναφέρουν και καταλήγουν: «Η καμπάνια "Χάου Του" δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια και με άλλες θεματικές, αλλά και με πολιτικές πρωτοβουλίες του ίδιου του Αλ. Τσίπρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πάτρα: Καπνογόνα και κυνήγι καθηγητή μέσα σε ΕΠΑΛ (βίντεο)

Κάνιε Γουέστ: “Φούντωσαν” οι φήμες ότι παντρεύτηκε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-ΚορίνθουΣήμερα 20:43 | Ειδήσεις

Xωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμόΣήμερα 20:21 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μιλά ο ναυαγοσώστης, που, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας, έσωσε πέντε άτομα.

Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της ΟυκρανίαςΣήμερα 20:24 | Ειδήσεις

Το μήνυμα Ζελένσκι για την τριμερή σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή Ουκρανίας και Ρωσίας

Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της ΟυκρανίαςΣήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε έως το 2028 τον Νταβίντε Καλάμπρια (βίντεο)21:30"Κατέβασε ρολά" ο Ράγια, σκόραρε ο Καλαφιόρι κι η Άρσεναλ νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ21:14Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου- Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου21:00Δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν - Ζελένσκι στις Βρυξέλλες: Τα σύνορα δεν αλλάζουν με τη βία, αυτές είναι αποφάσεις της Ουκρανίας20:45Χανιά: Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 5 άτομα, στον ΑΝΤ1: Βούτηξα, χωρίς να έχω εξοπλισμό20:30Αυτοψίες για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές σε Χίο και Ζάκυνθο20:16Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Απαλλαγή για τρία έτη σε πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά19:03Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος αναφορικά με τη Ρωσία, μείνετε συντονισμένοι18:49Αναβλήθηκε κι επίσημα το Παναθηναϊκός–ΟΦΗ18:39Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας18:25Πάτρα: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 19χρονος και ο 27χρονος για την φωτιά στα Συχαινά Πατρών18:10Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη μεταξύ ηγετών των κρατών του ΝΑΤΟ και του Ζελένσκι17:57Ίμβρος: Συνάντηση Βαρθολομαίου – Κώστα Καραμανλή17:42Σε εξέλιξη με ψηφιακά μέσα και η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά της Πρέβεζας17:27Πλεύρης: Καμία ανοχή στην συμπεριφορά του λαθρομετανάστη που προσέβαλε τους Εύζωνες17:13Αγρίνιο: Σε κωματώδη κατάσταση ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Πέντε συλλήψεις16:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο