LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2023 11:29

“Elevate Greece”: Ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία της

Η παρθενική συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΕ που στόχο έχει την ανάπτυξη και την υποβοήθηση νεοφυών επιχειρήσεων.

Elevate Greece Α.Ε.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η εναρκτήρια συνεδρίαση του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων», το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της Elevate Greece Α.Ε. όπως είχε ανακοινώσει ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Στη πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα εκπροσώπησης, προσωρινής έδρας και λειτουργίας της νέας εταιρείας. Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, συμμετείχαν: 

  • Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής:
  • Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ, κα Θωμαΐς Ευτυχίδου
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΣ, κ. Μιχάλης Δρίτσας
  • Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΔΣ, κα Έλλη Διακαναστάση
  • Το Μέλος του ΔΣ, κ. Ελπιδοροφόρος Παπανικολόπουλος 

Η αναβάθμιση της πλατφόρμας Elevate Greece και η μετεξέλιξή της σε εταιρεία του δημοσίου προορίζεται να οργανώσει ακόμα περισσότερο το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων. Εξελίσσεται δηλαδή σε μια μόνιμη, σύγχρονη και ευέλικτη δομή, μέσω της δημιουργίας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων» και τον διακριτικό τίτλο Elevate Greece.  Σκοπός της, εκτός από τη διαχείριση και λειτουργία του Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, είναι η ακόμα μεγαλύτερη δικτύωση των  νεοφυών επιχειρήσεων με την επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική βιομηχανία, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αυτών, η παρακολούθηση της πορείας τους στη βάση κρίσιμων δεικτών, η δημιουργία βάσης δεδομένων για την εύρεση εξειδικευμένων θέσεων εργασίας σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Elevate Greece αποτελεί ήδη πόλο έλξης για επενδυτές, angels investors, venture capital funds και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της μετεξέλιξης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση και η ενδυνάμωση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Παράλληλα στόχος είναι ο συντονισμός των μερών του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, η σύνδεση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την παραγόμενη έρευνα και η βελτίωση των εθνικών επιδόσεων στους διεθνείς δείκτες καινοτομίας μέσα από την καταγραφή, παρακολούθηση, προβολή, κινητοποίηση, η δικτύωση με την επιχειρηματική κοινότητα και την ελληνική βιομηχανία.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε «Σήμερα, το Elevate Greece μτεξελίσσεται και από πλατφόρμα, μετατρέπεται σε επιχείρηση του δημοσίου. Ένα απαραίτητο βήμα ώστε η Πολιτεία να παρέχει ακόμα περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες σε Έλληνες επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες του οικοσυστήματος καινοτομίας ώστε να μπορούν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικοί από την Ελλάδα. Καλή επιτυχία και καλή αρχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.» 

Ειδήσεις σήμερα: 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες στο Σολεντάρ

Διοικητικό Πρωτοδικείο: Επίθεση με βαριοπούλες

Καιρός: βροχές, χιόνια και καταιγίδες το Σάββατο



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο