LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2023 08:02

Φαραώ Ραμσής Β’: Η σαρκοφάγος “επιστρέφει” στο Παρίσι

Η σαρκοφάγος του φαραώ Ραμσή Β’, επιστρέφει στο Παρίσι ύστερα από 47 χρόνια.

AP - φαραώ Ραμσής Β

Το Κάιρο αποφάσισε να δανείσει στο Παρίσι τη σαρκοφάγο του φαραώ Ραμσή Β’ προκειμένου να εκτεθεί για πέντε μήνες στη γαλλική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στον ισχυρότερο όλων των ηγεμόνων της αρχαίας Αιγύπτου.

Η έκθεση «Ραμσής ο Μέγας και ο Χρυσός των Φαραώ» ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο πέρυσι και θα φτάσει μέχρι το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το φθινόπωρο, αλλά μόνο οι Παριζιάνοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη σαρκοφάγο.

Θα αποτελέσει αναμφίβολα την σημαντικότερη ατραξιόν της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παρκ ντε λα Βιλέτ από τις 7 Απριλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η σαρκοφάγος με το κέδρινο κάλυμμα απεικονίζει τον φαραώ Ραμσή Β’ με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του, να κρατά το σκήπτρο και το φραγγέλιο. Στο επίπεδο της κοιλιακής χώρας αναγράφεται «Ραμσής, ο αγαπημένος του Άμμωνα».

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα δεν είχε ταξιδέψει εκτός Αιγύπτου. Είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι το 1976, στο πλαίσιο έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στον Ραμσή Β’, έναν από τους πιο διάσημους φαραώ της 19ης Δυναστείας που κυβέρνησε για 67 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Πέθανε το μοναχοπαίδι του Έλβις Πρίσλεϊ

Δίκη Φιλιππίδη: Η πρόταση της Εισαγγελέως για τον ηθοποιό

ΗΠΑ: Νεόνυμφος αποκεφάλισε την σύζυγό του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚηφισιά – Σχολείο: Μαθητής έχασε τις αισθήσεις του αφού καταπλακώθηκε από πόρταΣήμερα 16:06 | Ειδήσεις

Σοκ σε δημοτικό σχολείο από την πτώση πόρτας πάνω σε παιδιά. Ο μαθητής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Γιατί οι εργασίες εκτελούνταν εν ώρα μαθήματος.

Έγκλημα - Κιλκίς: Η αποφυλάκιση του θύματος, η διάρρηξη και οι ανήλικοιΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Το θύμα πυροβολήθηκε από κτηνοτρόφο, την μονάδα του οποίου φέρεται ότι επιχείρησε να διαρρήξει, μαζί με συνεργούς. Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία.

Μητσοτάκης σε αγρότες: Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγήςΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ΑΣΟΠ «Δήμητρα» και ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης. Τι είπε για τον ΕΛΓΑ και την κλιματική αλλαγή.

Θάνατος Ραϊσί: Η κηδεία, το εθνικό πένθος και ο διάδοχος (εικόνες)Σήμερα 08:52 | Ειδήσεις

Στο Ιράν συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με οκτώ άλλους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο ελικόπτερο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΑΚΑ: Εργασίες συντήρησης ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής (εικόνες)16:58ΕΛΑΣ: Προσοχή σε απάτες για εισιτήρια Conference League και Final Four16:44Τουρισμός: Ποιο ελληνικό νησί προτιμούν οι Ολλανδοί τουρίστες16:31Ραϊσί – Τουρκία: Καχυποψία για τις συνθήκες θανάτου του16:17Κηφισιά – Σχολείο: Μαθητής έχασε τις αισθήσεις του αφού καταπλακώθηκε από πόρτα16:03Εξοικονομώ: Παράταση προθεσμίας για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου15:49Τρέιλερ: Παράταση προθεσμίας για άδειες και πινακίδες15:35Αιγάλεω: Τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο... μετά από καβγά στη μέση του δρόμου15:21Κλίμα - ITLOS: Η Συμφωνία του Παρισιού δεν επαρκεί για την προστασία των ωκεανών15:07Ανδρουλάκης: Στη Θεσσαλία αποδείχθηκε περίτρανα η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της ΝΔ14:54Έγκλημα - Κιλκίς: Η αποφυλάκιση του θύματος, η διάρρηξη και οι ανήλικοι14:40Ασπρόπυργος: Ελεύθερος ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται για βιασμό 27χρονης14:27ΑΑΔΕ - Τεκμήρια: H πλατφόρμα για την αμφισβήτηση τους τέθηκε σε λειτουργία14:13Μητσοτάκης σε αγρότες: Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής14:00Κέρκυρα: Μητέρα κατήγγειλε την ανήλικη κόρη της για ξυλοδαρμό και απειλές13:46Βόλος - Κάτω Λεχώνια: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο μεσαιωνικός πύργος (βίντεο)13:33Βρετανία: Φονικές αναταράξεις σε πτήση από το Λονδίνο13:19Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 Αιγύπτιοι13:05Λιβύη: Διάβημα στην Ελλάδα για τις έρευνες στην Κρήτη12:51Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λαγαριασμούς των δικαιούχων12:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο