LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2023 21:05

Κόμπι Μπράιαντ: Απίστευτο ποσό για μια φανέλα του που βγαίνει σε δημοπρασία

Το ρεκόρ σε ανάλογη δημοπρασία κατέχει η φανέλα ενός άλλου μπασκετικού θρύλου με μικρή διαφορά από την τιμή πώλησης μια φανέλας του Ντιέγκο Μαραντόνα.

AP - ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ - KOBE BRYANT

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's -όπως ανακοίνωσε σήμερα-ελπίζει να πουλήσει μεταξύ πέντε και επτά εκατομμυρίων δολαρίων μια εμβληματική φανέλα του θρύλου του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου το 2020. Μια τέτοια τιμή θα ξεπερνούσε το ρεκόρ των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων, το 2021, για μια φανέλα του σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς και θα ήταν κοντά στο υψηλότερο ποσό για ένα αθλητικό είδος συλλογής.

Η αγορά, η οποία προσελκύει τώρα πλούσιους συλλέκτες και επενδυτές από όλο τον κόσμο, είδε το ρεκόρ δημοπρασίας της να καταρρίπτεται δύο φορές το 2022: Τον Μάιο, μια φανέλα του αρχηγού της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα που φορούσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 1986, αγοράστηκε για 9,3 εκατομμύρια δολάρια. Τον Σεπτέμβριο, μια φανέλα με το Νο 23 των Σικάγο Μπουλς, του Μάικλ Τζόρνταν, που φορέθηκε κατά την τελευταία του νίκη στο ΝΒΑ το 1998, έφτασε τα 10,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η κίτρινη και μωβ φανέλα  με το Nο 24 του Κόμπι Μπράιαντ, που τέθηκε προς πώληση από έναν ιδιοκτήτη που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, είχε φορεθεί σε 25 αγώνες από τον παίκτη, τη χρονιά που αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της κανονικής περιόδου (MVP , 2007- 2008), σύμφωνα με το οίκο Sotheby's.

Είναι επίσης η φανέλα που φόρεσε στις 23 Απριλίου 2008, όπου απαθανατίστηκε από φωτογράφους να πανηγυρίζει ένα σουτ τριών πόντων εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς, κρατώντας τη φανέλα και ουρλιάζοντας μια κραυγή νίκης. Μια εικόνα που αναπαράγεται σε τοίχους σε όλο τον κόσμο από καλλιτέχνες του δρόμου, ειδικά στο Λος Άντζελες.

Η τιμή αγοράς του την τελευταία φορά που δημοπρατήθηκε το 2013 ήταν 18.678  δολάρια. Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's, το πλαίσιο ήταν διαφορετικό, επειδή εκείνη την εποχή τη φανέλα δεν είχε επικυρωθεί για τόσες πολλές συναντήσεις, ούτε είχε πεθάνει ο Κόμπι Μπράιαντ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, «αυτή η φανέλα έχει φορεθεί 25 φορές και έχει πετύχει 645 πόντους με αυτήν», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Μπραμ Γουάχτερ, επικεφαλής του τμήματος ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών στον Sotheby's.

Θα εκτεθεί στη Νέα Υόρκη από την 1η Φεβρουαρίου, αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης διαδικτυακής πώλησης συλλεκτικών αθλητικών ειδών από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρονικές απάτες: Οι τράπεζες θα αποζημιώνουν τα θύματα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

ΕΑΔ: Γιατρός έκανε καταγγελία για συνταγογραφήσεις εν αγνοία του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)Σήμερα 11:29 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου για τον θάνατο του πατέρα τους, στρέφοντας τα “πυρά” του κατά ιατρών του Νοσοκομείου “Αττικόν”, αλλά και του Άδωνι Γεωργιάδη.


 

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο