LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2023 15:48

Σπείρα διέπραξε ληστείες σε 24 πόλεις με χρυσή λεία (εικόνες)

Ποιο είναι το τεράστιο ποσό που μάζεψε συνολικά η σπείρα μέσω των ληστειών που διέπραξε.

Σπείρα Ρομά - ληστείες - Αστυνομία

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συνδυαστική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε σωρεία κλοπών από οικίες στην ελληνική επικράτεια.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα, στην Θεσσαλονίκη και στη Λαμία, συνολικά έντεκα ημεδαποί (έξι άνδρες – πέντε γυναίκες) Ρομά, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Για την σύλληψη των δραστών οργανώθηκε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, η οποία υλοποιήθηκε με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Πατρών, Λαμίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης / ΤΠΚΕ, της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. Θεσσαλονίκης, των Τμημάτων Ασφαλείας Δέλτα Θεσσαλονίκης, Ευόσμου, Ιλίου, Ξάνθης, Βέροιας, Λειβαδιάς και της ΟΠΚΕ Kαματερού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Σπείρα Ρομά - ληστείες - Αστυνομία

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη δέκα μελών της οργάνωσης (τέσσερις άνδρες – έξι γυναίκες), που βαρύνονται με τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι από τον Ιούλιο του 2022, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας 63 διακεκριμένες κλοπές από οικίες, σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταπωλούσαν στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκληματική οργάνωση ανέπτυξε την παράνομη δράση της στις παρακάτω πόλεις : Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσεγγίζοντας πρωινές και μεσημεριανές ώρες, διαμερίσματα πολυκατοικιών εντός αστικών ιστών.

Σπείρα Ρομά - ληστείες - Αστυνομία

Σε ότι αφορά στον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της προσποιούμενα τους πωλητές αντικειμένων, προσέγγιζαν τις οικίες, ώστε να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων και στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, διερρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και διέπρατταν τις κλοπές.

Μετά την τέλεση των κλοπών, οι συνεργοί τους, τους ανέμεναν σε οχήματα διαφυγής, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κατά τις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία.

Σπείρα Ρομά - ληστείες - Αστυνομία

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των κατηγορουμένων στην Βέροια, στην Ξάνθη και στην Λειβαδιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 6.500 ευρώ, τέσσερα οχήματα πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM καιπλήθος ρολογιών καθώς και τιμαλφή.

Επισημαίνεται ότι, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν από την διάπραξη των κλοπών παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 620.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σπείρα Ρομά - ληστείες - Αστυνομία

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Πηγή:agrinionews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας για Πισπιρίγκου: η Ανακρίτρια την ρωτούσε αν βλέπει όνειρα, λες και ήταν σε πρωινάδικο (βίντεο)

Τουρκικός Τύπος για τουρκο-λιβυκό μνημόνιο: “απρόσμενη” η δικαστική ακύρωση

Τσίπρας: Το ΕΣΥ είναι ίσως στη χειρότερη στιγμή του


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιάΣήμερα 06:35 | Τοπικά Νέα

Η κτηνωδία σημειώθηκε έξω από το κοιμητήριο της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιωνΣήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Τα πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές σύμφωνα με το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο