LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2023 07:17

Η Τζιλ Μπάιντεν χειρουργήθηκε για αφαίρεση καρκινωμάτων

Συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η Τζιλ Μπάιντεν μετέβη σε στρατιωτικό νοσοκομείο για την αφαίρεση των καρκινωμάτων.

ΗΠΑ - ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ - ΤΖΙΛ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν υποβλήθηκε την Τετάρτη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινώματος πάνω από το δεξί μάτι της, ενώ ένα δεύτερο καρκίνωμα εντοπίστηκε στο αριστερό τμήμα του θώρακά της και αφαιρέθηκε επίσης, ανακοίνωσε ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου.

Η 71χρονη Τζιλ, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και χειρουργική επέμβαση, διάρκειας συνολικά επτά ωρών.

Ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ δήλωσε ότι η βιοψία επιβεβαίωσε πως η δερματική αλλοίωση πάνω από το δεξί μάτι της Τζιλ Μπάιντεν ήταν «βασικοκυτταρικό καρκίνωμα».

«Όλος ο καρκινικός ιστός αφαιρέθηκε με επιτυχία και η γύρω περιοχή ήταν καθαρή από υπολείμματα καρκινικών κυττάρων του δέρματος. Θα παρακολουθούμε στενά την περιοχή κατά την επούλωση, αλλά εκτιμούμε πως δεν θα χρειαστούν άλλες διαδικασίες», τόνισε.

Λευκός Οίκος - Δεξίωση - Τζιλ Μπάιντεν - Μητσοτάκη Μαρέβα

Επιπλέον, εντοπίστηκε μια μικρή αλλοίωση στο αριστερό βλέφαρο της Τζιλ Μπάιντεν. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία (χειρουργική αφαίρεση) και εστάλη δείγμα για βιοψία, σημείωσε ο Ο’Κόνορ.

Κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, ανιχνεύθηκε ακόμη μια «πηγή ανησυχίας» στο αριστερό τμήμα του θώρακα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Καθώς το εύρημα έμοιαζε με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, αφαιρέθηκε και ακολούθως επιβεβαιώθηκε αυτή η εκτίμηση. «Όλος ο καρκινικός ιστός αφαιρέθηκε με επιτυχία» και σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον Ο’Κόνορ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν παρέμεινε στο πλευρό της συζύγου του, «ήθελε να είναι εκεί για να την στηρίξει», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ. «Είναι παντρεμένοι εδώ και 45 χρόνια και ήθελε να βρίσκεται κοντά στη σύζυγό του», συμπλήρωσε.

Η χειρουργική επέμβαση Mohs, στην οποία υποβλήθηκε η Τζιλ Μπάιντεν, περιλαμβάνει την αφαίρεση λεπτών στρωμάτων δέρματος τα οποία εξετάζονται για την ανίχνευση καρκινικών κυττάρων. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να μην βρεθεί το παραμικρό ίχνος καρκίνου, προφυλάσσοντας τον υγιή ιστό και μειώνοντας τις πιθανότητες ο ασθενής να χρειαστεί περαιτέρω θεραπεία.

Η 71χρονη Τζιλ Μπάιντεν είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία πρώτη κυρία και ο 80χρονος σύζυγός της ο γηραιότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βροχές, χιόνια και παγετός την Πέμπτη

Μαρούσι: έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού (βίντεο)

Πέθανε ο Τζεφ Μπεκ: Θρήνος για τον θρύλο της μουσικής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Χθες 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Χθες 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο