LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2023 16:08 | Ανανέωση: 11 Ιανουαρίου 2023 16:19

Ανδρουλάκης: Πρωθυπουργός και κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στον βωμό της συγκάλυψης

Ο πρωθυπουργός θέλει να πάει στις εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό στο απόλυτο σκοτάδι, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης - Κεντρική Πολιτική ΠΑΣΟΚΓια βάναυση κακοποίηση των θεσμών κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ, καταλογίζοντας πρόθεση συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών.

Ο πρωθυπουργός θέλει να πάει στις εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό στο απόλυτο σκοτάδι, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στον βωμό της συγκάλυψης. Δεν επιτρέπουν σε έναν έντιμο δικαστή, τον κ. Ράμμο, που ηγείται μιας ανεξάρτητης Αρχής, που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη δημοκρατία μας, να κάνει τη δουλειά του και να συνεχίσει την έρευνα.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να πάει στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά τα πραγματικά ευρήματα αυτής της νοσηρής υπόθεσης.Είπα από την αρχή ότι αυτή η ιστορία με τις υποκλοπές δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα που αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών.

Και πάνω απ' όλα αφορά τον αγώνα πολλών γενεών Ελλήνων για να έρθει η δημοκρατία στην πατρίδα μας. Δεν θα επιτρέψουμε ως Δημοκρατική Παράταξη να συνεχιστεί αυτή η διολίσθηση, που επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα, εκθέτοντας την διεθνώς.

Τσίπρας: Στις μέρες μας απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου

Με ανάρτησή του στα social media ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζει εκ νέου την υπόθεση των παρακολουθήσεων επ αφορμής της γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.

Όπως γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στις μέρες μας απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών», ενώ καλεί σε ανάγνωση των παρεμβάσεων διακεκριμένων νομικών, όπως αυτές των κ.κ. Παυλόπουλου και Βενιζέλου.

Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι στις μέρες μας απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών, ας διαβάσουν με προσοχή τις σημερινές παρεμβάσεις των καθηγητών Βενιζέλου, Παυλόπουλου, Σωτηρέλη, Καϊδατζή, Κοντιάδη.

ΜέΡΑ25:  Η αστική δικαιοσύνη αποδεικνύει καθημερινά ότι λειτουργεί δυστυχώς ως το μακρύ χέρι της ολιγαρχικής εξουσίας

Η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επί της ουσίας απειλεί την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, να μην κάνει όσα είναι επιφορτισμένη εκ του Συντάγματος να κάνει, συνιστά αδιανόητη παρέμβαση και εκτροπή, που, αν κρίνουμε από τις πρώτες αντιδράσεις της Κυβέρνησης, εναρμονίζεται πλήρως με τη βούληση του επιτελικού παρακράτους των υποκλοπών της Μητσοτάκης Α.Ε.. Απολύτως εύλογη, συνεπώς, ήταν η έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, στον οποίο και εκφράζουμε την στήριξη μας απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών αυτήν την φορά από την δικαιοσύνη, που δυστυχώς λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του Μητσοτακικού παρακράτους.

Άλλωστε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 είχε θέσει ήδη από τον Οκτώβριο στην Κυβέρνηση τα ζητήματα των στοιχείων των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια ανταπόκριση από όσους ήταν σαφές πως ήθελαν να συγκαλύψουν τις υποκλοπές που έγιναν με ευθύνη του Πρωθυπουργού (https://mera25.gr/mera25-pros-ypourgo-dikaiosynis-gnosti-kai-koinos-apodekti-i-systimatiki-paraviasi-tou-aporritou-ton-tilepikoinonion/). Δυστυχώς όμως, οπουδήποτε όταν μια ισχυρή εξουσία θέλει να μείνει κάτι κρυφό, θα βρεθεί και μια πρόθυμη δικαστική οδός προστασίας των βρώμικων μυστικών της. Κάτι τέτοιο άλλωστε εμείς ως ΜέΡΑ25 και DiEM25 το έχουμε εμπεδώσει καλά και με την προσφυγή που έχουμε κάνει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να λάβουμε γνώση της γνωμοδότησης που έλαβε με χρήματα των φορολογουμένων από ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο ο κ. Ντράγκι για να κλείσει τις τράπεζες το 2015, με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο να απορρίπτει το σχετικό αίτημα, αλλά η ΕΚΤ να ζητάει επιπλέον και δικαστικά έξοδα περί τις 20.000 ευρώ ως SLAPP (https://mera25.gr/o-ekviasmos-tou-diem25-apo-tin-ekt-mas-afora-olous/)!

Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιό Φάληρο: Ληστές έδεσαν οικογένεια και “άδειασαν” το σπίτι

Ιώσεις - Τζανάκης: Δύσκολες οι επόμενες 3 εβδομάδες, με 500000 κρούσματα (βίντεο)

Ρόδος: θρίλερ με θάνατο δικηγόρου από πυροβολισμό


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙσραηλινή πρεσβεία: Ένταση και επεισόδια στην πορεία για την ΠαλαιστίνηΣήμερα 06:15 | Ειδήσεις

Φωτοβολίδες, μολότοφ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η Αστυνομία προχώρησε σε 19 προσαγωγές.

Γουίτκοφ και Κούσνερ σήμερα στην Αίγυπτο - Πιέσεις για συμφωνία για τη ΓάζαΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

Χθες Τρίτη, ημέρα της δεύτερης επετείου της εφόδου της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε για ακόμη μια φορά την επίτευξη «όλων» των στόχων του πολέμου στη Γάζα, αναφερόμενος στην απελευθέρωση «όλων των ομήρων» και «την καταστροφή της εξουσίας της Χαμάς».

Ισπανία: Νεκροί από την κατάρρευση πολυώροφου κτηρίου στη ΜαδρίτηΣήμερα 06:26 | Ειδήσεις

Δυο άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, εντείνοντας την ανησυχία ότι ο κατάλογος των θυμάτων μπορεί να μεγαλώσει.

Τροχαίο δυστύχημα στο ΜενίδιΣήμερα 06:55 | Ειδήσεις

Το όχημα που οδηγούσε μια 46χρονη ανατράπηκε, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χρυσός: Έσπασε το φράγμα των 4.000 δολαρίων ανά ουγγιά07:34Γουίτκοφ και Κούσνερ σήμερα στην Αίγυπτο - Πιέσεις για συμφωνία για τη Γάζα07:21Τροχαίο δυστύχημα στο Μενίδι07:07Ισπανία: Νεκροί από την κατάρρευση πολυώροφου κτηρίου στη Μαδρίτη06:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Οκτωβρίου06:37Ισραηλινή πρεσβεία: Ένταση και επεισόδια στην πορεία για την Παλαιστίνη06:23Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:09Ηράκλειο: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο τα ξημερώματα23:59Κυρανάκης: Ζήτησα από τον ΟΣΕ να μην ασκήσει αναίρεση στην πρώτη απόφαση αποζημίωσης για συγγενείς θύματος των Τεμπών και το έκανε πράξη23:43Ο μισός πληθυσμός του κόσμου δεν έχει πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή23:34Με την πλάτη στον τοίχο κινείται τα τελευταία 24ωρα ο Γάλλος πρόεδρος23:20Η Χαμάς θέλει «εγγυήσεις από τον Τραμπ» για μια συμφωνία, δηλώνει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της23:06ΠΑΟΚ: Αρκετές οι απουσίες παικτών και... Λουτσέσκου λόγω εθνικών ομάδων22:52Έκρηξη σε γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μιχαλακοπούλου (εικόνες)22:38Αθήνα: Ένταση και κρότου λάμψης στην πορεία για την Παλαιστίνη (εικόνες)22:35Πάτρα: Μέχρι και αυτοσχέδιο σπαθί βρέθηκε σε έλεγχο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου22:21Εύβοια: Προφυλακιστέοι οι έξι εκ των 13 Τούρκων που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο και κατοχή οπλισμού22:07Γερμανία: Ομάδα ατόμων μαχαίρωσε νεο-εκλεγείσα Δήμαρχο21:39Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συλλογική ανάπτυξη μετατρέπεται σε ευημερία για τους πολλούς21:25Εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη υπερπανσέληνο του 202521:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο