LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2023 08:12

Θανατική ποινή σε αστυνομικό που πλήρωσε δολοφόνο για τη γυναίκα του

Η υπόθεση του αστυνομικού που σκότωσε τη γυναίκα του με πληρωμένο δολοφόνο.

AP - Ρόμπερτ Φράτα - θανατική ποινή

Αμερικανός πρώην αστυνομικός, στον οποίο είχε επιβληθεί η ποινή του θανάτου, αφού η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει τη σύζυγό του, εκτελέστηκε χθες Τρίτη το βράδυ στο Τέξας, ανακοίνωσε η υπηρεσία φυλακών της πολιτείας αυτής του αμερικανικού Νότου.

Στον 65χρονο Ρόμπερτ Φράτα χορηγήθηκε ενέσιμο θανατηφόρο διάλυμα στη φυλακή του Χάντσβιλ, 28 χρόνια και πλέον μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Η 33χρονη Φάρα δολοφονήθηκε στο γκαράζ του σπιτιού της σε προάστιο του Χιούστον.

Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, το ζευγάρι, σε διαδικασία διαζυγίου, συγκρουόταν για την επιμέλεια των τριών παιδιών του.

Επανειλημμένα, ο Ρόμπερτ Φράτα «ζήτησε από φίλους και γνωστούς να σκοτώσουν ή να του συστήσουν κάποιον που θα σκότωνε τη γυναίκα του», σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που περιέχονται στη δικογραφία. Εντέλει, μέσω κάποιου που είχε συνδρομή στο γυμναστήριο όπου πήγαινε, προσέλαβε γείτονα του τελευταίου για να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, πλήρωσε τον εκτελεστή χίλια δολάρια.

Το 1996, καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά το 2007 η δίκη του ακυρώθηκε εξαιτίας διαδικαστικών σφαλμάτων. Όμως τού επιβλήθηκε η ίδια ποινή το 2009, στη δεύτερη δίκη.

AP - Ρόμπερτ Φράτα - θανατική ποινή

Καθώς πλησίαζε η ημερομηνία της εκτέλεσής του, η υπεράσπισή του πολλαπλασίασε τις προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, για να εξασφαλίσει την αναστολή της, μάταια.

Εξάλλου, ο Ρόμπερτ Φράτα και άλλοι θανατοποινίτες προσέφυγαν στην πολιτειακή δικαιοσύνη αμφισβητώντας τη χρήση από τις αρχές του Τέξας θανατηφόρων χημικών ουσιών για εκτελέσεις μετά την ημερομηνία λήξης τους. Στην προσφυγή τόνισαν πως η χρήση τους παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα, δυνάμει του οποίου απαγορεύεται η επιβολή «σκληρής ή απάνθρωπης» τιμωρίας.

Οι αρχές του Τέξας χρησιμοποιούν πεντοβαρβιτάλη, σκεύασμα που η υπηρεσία φυλακών δυσκολεύεται να προμηθευτεί, καθώς πολλές φαρμακευτικές εταιρείες δεν θέλουν να συνδεθούν με την επιβολή της θανατικής ποινής.

Χθες το απόγευμα, δικάστρια έκανε δεκτό το αίτημά τους, απαγορεύοντας στις αρχές να χρησιμοποιήσουν «πιθανόν ληγμένο» θανατηφόρο προϊόν, διότι υπήρχε το ενδεχόμενο να προκαλέσει «οξείς πόνους». Όμως η απόφασή της μπλοκαρίστηκε από εφετείο του Τέξας και το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας αρνήθηκε να παρέμβει, εγκρίνοντας de facto την εκτέλεση.

Ο Ρόμπερτ Φράτα, που δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή του —διατεινόταν πως τον παγίδευσε ο πεθερός του—, είναι ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ το 2023.?

Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: η ζωή του μέσα από πρωτοσέλιδα του Τύπου (εικόνες)

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Ανατροπή για την απολογία της σήμερα στις Βρυξέλλες

Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: πολυκύμαντη διαδρομή που θα κρίνει αυστηρά η Ιστορία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:21Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο