LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2023 13:13 | Ανανέωση: 10 Ιανουαρίου 2023 13:24

Μητσοτάκης – Κόρμαν: Ίδρυση κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη

Ο Πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον ΓΓ του ΟΟΣΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΤΙΑΣ ΚΟΡΜΑΝ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση κέντρου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Κρήτη υπεγράφη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν (Mathias Cormann).

Η ίδρυση του κέντρου, που αποτελεί πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως στόχο την ανάδειξη και την ανάλυση πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση, ζητημάτων που αφορούν τη Διασπορά, καθώς και την αντιμετώπιση των επιμέρους προκλήσεων που αφορούν στην αγορά εργασίας και τον πληθυσμό.

Το νέο θεματικό κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη για τον Πληθυσμό θα υποστηρίξουν ενεργά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο Δήμος Χανίων και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η συνεργασία τους επισφραγίστηκε με μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Τσομώκος. Μάλιστα, στο πλαίσιο του μνημονίου, ο ΟΟΣΑ, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσαν την καθιέρωση του Διεθνούς Συνεδρίου Κρήτης για τον Διάλογο για τον Πληθυσμό (“ International Crete Conference for Dialogue on Population”), το οποίο θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Κρήτη, καθώς και μιας σειράς συνοδευτικών εκδηλώσεων για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες του.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΤΙΑΣ ΚΟΡΜΑΝ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ τόνισε πως το Κέντρο Πληθυσμού του ΟΟΣΑ στην Κρήτη θα αξιοποιήσει και θα προωθήσει τις γνώσεις του Οργανισμού σχετικά με τη δυναμική του πληθυσμού και τη σύνδεσή του με την οικονομική ανάπτυξη.

Αναδεικνύοντας έτι περαιτέρω τη σπουδαιότητα του Κέντρου, ο Ματίας Κόρμαν τόνισε πως θα χρησιμεύσει ως κόμβος για την ανάπτυξη ικανοτήτων, μάθησης και πολιτικού διαλόγου. Ειδικότερα, σκιαγράφησε πως οι δραστηριότητές του θα βασιστούν σε δύο πυλώνες: Το Ψηφιακό Παρατηρητήριο Δυναμικής Πληθυσμού, το οποίο θα παρακολουθεί τη μεταβαλλόμενη σύνθεση και κατανομή των πληθυσμών του κόσμου και Το Ετήσιο Συνέδριο Κρήτης για τον Διάλογο για τον Πληθυσμό, που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΑΤΙΑΣ ΚΟΡΜΑΝ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Το Κέντρο του ΟΟΣΑ αποτελεί πρόταση και πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό την ανάδειξη και την ανάλυση:

  • πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση,
  • ζητημάτων που αφορούν τη Διασπορά και
  • την αντιμετώπιση των επιμέρους προκλήσεων που αφορούν στην αγορά εργασίας και τον πληθυσμό.

Το Κέντρο του ΟΟΣΑ θα λειτουργήσει ως κόμβος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την έρευνα και τον διεθνή πολιτικό και επιστημονικό διάλογο για την υποστήριξη και τη συμπλήρωση του έργου του Οργανισμού. Το Κέντρο θα οργανώνει δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και think tanks που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνεται και η διοργάνωση σε ετήσια βάση του Διεθνούς Συνεδρίου Κρήτης για τον Διάλογο για τον Πληθυσμό (International Crete Conference for Dialogue on Population), το οποίο θα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Κρήτη.

Σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη αναφέρεται ότι «στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που μπόρεσε και αποκλιμάκωσε το δημόσιο χρέος της πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη, ενώ, παράλληλα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό τον Σεπτέμβριο του 2022! Αυτό που παρέλειψε βέβαια να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι πως αυτή η "αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους" οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον πληθωρισμό, άρα είναι εικονική. Στην πραγματικότητα το δημόσιο χρέος μεσουρανεί στα 400 δις περίπου και η δυνατότητα του κράτους να αποπληρώνει τα δάνεια του δεν αυξάνεται κατά 10%, όπως αυξάνονται οι τιμές και το ονομαστικό ΑΕΠ λόγω του πληθωρισμού μειώνοντας το ποσοστό του χρέους, ενώ και η "μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τραπεζικό σύστημα" οφείλεται στην μεταφορά τους στα αρπακτικά ταμεία με τις γνωστές διαδικασίες που ακολουθούν για τους δανειολήπτες από αυτά. Πρόκειται συνεπώς για ανερυθρίαστα ψέματα που η Μητσοτάκης Α.Ε. καιρό τώρα αναπαράγει προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα μνημονιακό success story, χωρίς όμως να μπορέσει στην πραγματικότητα να αποκρύψει το βάθεμα της χρεοκοπίας της χώρας μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του κι έκανε βουτιά θανάτου στο κενό (εικόνες)

Κεραμέως για σχολεία: Καμιά συζήτηση για κλείσιμο ή υποχρεωτική μάσκα

Νέος ισχυρός σεισμός στη Λέσβο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς19:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο