LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 10 Ιανουαρίου 2023 12:27

Βασίλης Λεβέντης: Η περιπέτεια υγείας, οι εκλογές και ο διάδοχος στην Ένωση Κεντρώων

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Βασίλης Λεβέντης - Το Πρωινό

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, για το πολιτικό του παρελθόν και μέλλον, αλλά και για την περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

«Θα κατέβουμε στις επόμενες εκλογές, είμαστε κεντρώο κόμμα, δεν μας εκφράζει κανένας άλλος χώρος. Θεωρούμε χρέος μας να κατεβούμε στις εκλογές», σημείωσε εκφράζοντας το παράπονο ότι, αφενός τους «έχουν ξεχάσει τα κανάλια», αφετέρου δεν βγαίνει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις, επειδή δεν μπαίνει σαν ερώτημα.

Ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε πως, αναμίχθηκε με την πολιτική, για να βοηθήσει τη φτώχεια. «Ένα σοβαρό κομμάτι του λαού, το 40%, δεν εκπροσωπείται από τα κόμματα. Αυτούς εκπροσωπούμε εμείς», είπε σχετικά.

Αναφερόμενος στη σοβαρή περιπέτεια που είχε με την υγεία του, όταν εισήχθη με κορονοϊό στο νοσοκομείο και τελικά είχε και πρόβλημα καρδιάς, με αποτέλεσμα να παραμείνει 2,5 μήνες μέσα και τον περισσότερο καιρό σε καταστολή, περιέγραψε πως, «έχασα τις αισθήσεις μου, με διασωλήνωσαν, έκανα δύο στεντ και βηματοδότη. Τώρα είμαι εντάξει».

Το χειρότερο, είπε, ήταν «οι εφιάλτες που έβλεπα στην εντατική, ότι πέθαινα, ότι ήμουν δεμένος, ότι γινόταν η κηδεία μου», ωστόσο αναγνώρισε πως, τον στήριξαν η σύζυγος και τα παιδιά από το γραφείο».

«Έχω πάρει σύνταξη ως πολιτικός μηχανικός. Τώρα τα μόνα μου έσοδα είναι η σύνταξή μου. Δούλευα και έβαζα τα χρήματά μου στην πολιτική. Έχω χάσει πολλά λεφτά», είπε για τα μέσα επιβίωσης που διαθέτει και υποστήριξε πως εκτός από τις Βρυξέλλες «κι εδώ γίνονται χρηματισμοί. Βρέθηκαν άνθρωποι που μου έκαναν τραπέζι και με ρώτησαν αν ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά εγώ δεν έδωσα δικαίωμα», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τους πολιτικούς αρχηγούς, είπε για τον Πρωθυπουργό πως, «είναι καλό παιδί, αλλά έχει κολλήσει στο ότι δεν θέλει την απλή αναλογική. Εγώ είμαι της γερμανικής σχολής. Η απλή αναλογική είναι φαύλη, ο Μητσοτάκης είναι φαύλος».

«Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να μοιάσει του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως εκείνος πρόδωσε κι εγώ όταν ήταν Πρωθυπουργός του έλεγα «να εμπνευστεί, αλλά να μην το μιμείται».

Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως έχει την πληροφορία ότι, «ο πατέρας του Νίκου Ανδρουλάκη είναι φίλος του Σημίτη. Είναι ένας από τους διορισμένους κι αυτούς εγώ δεν τους εκτιμώ».

Εκτίμησε, πάντως ότι, στις επόμενες εκλογές θα βγει η Νέα Δημοκρατία και θα κάνει συγκυβέρνηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Εκτίμησε πως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του ιδίου και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, αφού όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «η δική μου πορεία ήταν πάντα δημοκρατική, ο Βελόπουλος είναι ακροδεξιός».

Κλείνοντας είπε πως θέλει να εκλεγεί ξανά, για να αποδείξει πως είναι ικανός, αφού «όταν στη Βουλή, υπήρχε ένα σχέδιο και έφευγαν ένας ένας βουλευτής. Έμεινε ο κόσμος με την εντύπωση ότι ήμουν ανίκανος να αμυνθώ».

Τέλος, ερωτηθείς για τα όνειρά του, είπε πως, προσωπικό του όνειρο είναι «να μπω ξανά η Ένωση Κεντρώων στη βουλή και τότε να ορίσω διάδοχο».


Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του κι έκανε βουτιά θανάτου στο κενό (εικόνες)

Κεραμέως για σχολεία: Καμιά συζήτηση για κλείσιμο ή υποχρεωτική μάσκα

Γλυπτά του Παρθενώνα – Πελώνη: Υπάρχει πρόοδος, αλλά απέχουμε αρκετά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγόςΣήμερα 10:42 | Ειδήσεις

Ποια ποινή του επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασίαΣήμερα 09:45 | Τοπικά Νέα

Τι κατήγγειλαν οι ανήλικες, που θέλησαν να κάνουν ιππασία, στην διάρκεια σχολικής εκδρομής. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των αλόγων και του στάβλου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο