LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 09 Ιανουαρίου 2023 07:31

Κορονοϊός – Παυλάκης: Να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

Τι είπε για τη νέα μετάλλαξη «Κράκεν» και την κριτική που δέχονται τα εμβόλια καθώς δεν μπορούν να αποτρέψουν την  νόσηση.

Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος ΠαυλάκηςΟ ιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η μετάλλαξη «Κράκεν» είναι αυτή που ευθύνεται κυρίως σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς είναι πιο μεταδοτική από όλα τα στελέχη του ιού που γνωρίζαμε μέχρι τώρα σε ένα ποσοστό περίπου 20%.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε τη μετάλλαξη «Κράκεν» πιο ανώδυνη και προέβλεψε ότι και νοσηλείες θα προκαλέσει, αλλά και θανάτους.

«Ο ιός αλλάζει περιτύλιγμα κάθε λίγο, είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου», τόνισε ο κ. Παυλάκης, υπεραμυνόμενος της χρησιμότητας των εμβολίων τα οποία δεν αποτρέπουν την νόσηση, αλλά «μετριάζουν τις καταστροφές που προκαλεί ο ιός στο σώμα».

Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, ότι θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική και πάλι η χρήση της μάσκας και εκτίμησε ότι τα μισά περίπου περιστατικά όχι μόνο με τον κορονοϊό αλλά και τις άλλες ιώσεις θα είχαν αποφευχθεί αν τα παιδιά φορούσαν μάσκες στο σχολείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία - Μπολσονάρου: Καταδίκασε την εισβολή στα κυβερνητικά κτήρια (εικόνες)

Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 176 σημεία

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Βράχος αποκολλήθηκε κι έπεσε σε αυτοκίνητο με 3 επιβάτες12:02“Αρένα”: Πάσχα Ορθόδοξων και Καθολικών σε Σύρο, Τήνο, Κέρκυρα11:48Σιδηροδρομικό δίκτυο: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του 11:35Μπάιντεν για Τραμπ: Έχω για αντίπαλο ένα ανήλικο παιδί11:21Μπάγερν Μονάχου – Κέιν: Ο “χρυσός” ειδικός όρος στο συμβόλαιο του11:07Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύονται με εγκαύματα πυροσβέστης και ένοικος10:54Τροχαίο δυστύχημα στη Λέσβο10:40Μητσοτάκης στα social media: Η αποχή από τις Ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση10:27“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)10:13Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο ιστορικός σκηνοθέτης “μετρ του σασπένς”10:00Θεσσαλονίκη: Δολώματα πωλούνται 24/7 σε… αυτόματο πωλητή (εικόνες)09:47Πιρς Μπρόσναν: Επιστρέφει ως κατάσκοπος σε θρίλερ09:33Βόλος: Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μητροπολιτικό Ναό (εικόνες)09:20Τιμολόγια ρεύματος: Σταθεροποίηση των τιμών αναμένεται τον Μάιο09:06Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στα Λαδάδικα (βίντεο)08:53Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων08:39Υπόθεση Καλλιάνου – Παγώνη: Δεν μπορούν να μπαίνουν σε ΜΕΘ όλοι οι ασθενείς08:25Επιστολική ψήφος: Τελειώνει η προθεσμία συμεμτοχής08:12Κατολισθήσεις Θηρασιάς - Λέκκας στον ΑΝΤ1: Θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας (βίντεο)07:58Εορτολόγιο – Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο