LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 08 Ιανουαρίου 2023 09:53

Σεισμός στην Λέσβο - Παπαζάχος: Οι κάτοικοι να είναι σε επιφυλακή, γιατί….

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την ακολουθία μετά από τα 4,9 Ρίχτερ. Γιατί ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός. Τι ανέφερε για τα ρήγματα στην περιοχή και τους μεγάλους σεισμούς στην Ελλάδα,

Σεισμός - Λέσβος

Στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 μίλησε την Κυριακή ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος, για τις σεισμικές δονήσεις στην Λέσβο και τις εκτιμήσεις των ειδικών σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας.

Όπως είπε συνομιλώντας με την Φαίη Μαυραγάνη, «καλά πηγαίνει η ακολουθία, έχουμε πολλούς μετασεισμούς το βράδυ, ο πιο μεγάλος ήταν 3,1 Ρίχτερ».

Προσέθεσε ότι «Πρόκειται για χερσαία περιοχή, για ένα ρήγμα που είναι παράλληλα με ένα άλλο μεγάλο ρήγμα και δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια αν ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή έχει πολύ καιρό να δώσει μεγάλο σεισμό. Μπορεί να υπάρξει σε άλλο μέρος του ρήγματος ένας σεισμός 4,5 ή 4,8 Ρίχτερ που να ενεργοποιήσει κάτι άλλο».

Όπως είπε ο κ. Παπαζάχος, «θα πρέπει να περάσει μια εβδομάδα για να ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός τα 4.9 Ρίχτερ».

Θύμισε πως πριν από πολλά χρόνια, από το ρήγμα της Αγίας Παρασκευής είχε γίνει μεεγάλος σεισμός που προκάλεσε εκατοντάδες θανάτους και καταστρφοές και υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Λέσβου «θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή».

Σε ότι αφορά γενικότερα την σεισμική δραστηριότητα στην χώρα μας, ο Κώστας Παπαζάχος τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει το 60% της σεισμικής δραστηριότητας της Ευρώπης και το 3% της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας. Κάθε χρόνο γίνονται 10 σεισμοί των 5 Ρίχτερ και ένας σεισμός 6,2 - 6,3 Ρίχτερ γίνεται κάθε χρόνο ή αν δεν γίνει τον έναν χρόνο θα γίνει τον άλλον. Είναι φυσικό εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είναι σαν να λέμε γιατί έχει κίνηση το ποτάμι το πρωί».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Ξεθάλης: ο Έλληνας γιατρός του Πελέ μιλάει στον ΑΝΤ1

Ξυλόκαστρο: Νεκρή υπάλληλος καθαριότητας - Αυτοκίνητο καρφώθηκε στο απορριμματοφόρο

Αλεξανδρούπολη: πνίγηκε σε φρεάτιο, ενώ έβγαζε νερό για τον σκύλο του (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο