LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Ιανουαρίου 2023 20:29

Ο Αμπράμοβιτς μεταβίβασε περιουσιακά στοιχεία στα παιδιά του για να γλιτώσει τις κυρώσεις

Τι αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα "The Guardian" για τις κινήσεις του Ρώσου ολιγάρχη ώστε  να προστατεύσει την περιουσία του.

Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς προσπάθησε να προστατεύσει την περιουσία του μεταφέροντας πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στα παιδιά του, προτού να του επιβληθούν κυρώσεις, σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, δέκα καταπιστεύματα δικαιούχος των οποίων ήταν ο Αμπράμοβιτς αναδιοργανώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, λίγες εβδομάδες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Με τις τροποποιήσεις αυτές, τα επτά παιδιά του Αμπράμοβιτς –το μικρότερο είναι 9 ετών– έγιναν δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών, τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μεταβίβαση αυτή δεν ήταν παράνομηΣτα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς περιλαμβάνονταν ακίνητα, γιοτ, ελικόπτερα και ιδιωτικά αεροσκάφη. Θα είναι πλέον δύσκολο να κατασχεθούν ή να παγώσουν, δεδομένου ότι τα παιδιά του δεν υπόκεινται σε κυρώσεις. Οι αρχές θα έπρεπε να αποδείξουν ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι αυτός που τα ελέγχει στην πραγματικότητα.

Τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα προέρχονταν από το χακάρισμα μια οικονομικής εταιρείας που διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς στην Κύπρο.

Τον Μάρτιο του 2022 η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έβαλαν τον Αμπράμοβιτς στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε κυρώσεις λόγω των στενών δεσμών τους με το ρωσικό καθεστώς. Οι ΗΠΑ ωστόσο δεν του επέβαλαν κυρώσεις, ένα γεγονός που καταγγέλθηκε από τον φυλακισμένο Ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι εταιρείες του «συνεχίζουν να εφοδιάζουν με μέταλλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας». Οι ΗΠΑ προχώρησαν μόνο στην κατάσχεση δύο αεροσκαφών που ανήκαν στον Αμπράμοβιτς, τον περασμένο Ιούνιο, επειδή χρησιμοποιήθηκαν για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Τον Σεπτέμβριο, ο ολιγάρχης έπαιξε κάποιον ρόλο στην απελευθέρωση πέντε Βρετανών που είχαν αιχμαλωτιστεί από τους Ρώσους στην Ουκρανία. Ο ένας από αυτούς αφηγήθηκε ότι ο Αμπράμοβιτς βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο έφυγαν από τη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Νικολόπουλος που είχε βιώσει δύο τραγωδίες

Ιώσεις - Καπραβέλος: Παράταση στις διακοπές για να μην ανοίξουν τα σχολεία

Ελληνοτουρκικά: τουρκικό UAV πέταξε πάνω από την Κίναρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)Χθες 21:13 | Ειδήσεις

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται ώρα με την ώρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο