LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2023 20:29

Σταϊκούρας - Financial Times: Βραβεύτηκε ως Υπουργός Οικονομικών 2023 για την Ευρώπη

«Είναι ένα βραβείο που ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις», ανέφερε εκτός άλλων ο κ. Σταϊκούρας.

Χρήστος Σταϊκούρας - Υπουργείο ΟικονομικώνΓια διάκριση της Ελλάδας, που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για την πρόοδο και τις επιδόσεις της χώρας μας στο- κρίσιμο και πολλαπλώς δοκιμαζόμενο τα τελευταία χρόνια- πεδίο της οικονομίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη βράβευσή του ως υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη, από το περιοδικό «The Banker» του ομίλου των «Financial Times».

Πρόσθεσε δε στη σχετική δήλωσή του, ότι το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού, της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά και της σκληρής προσπάθειας της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, είναι ένα βραβείο που ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή βράβευσή μου ως υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη, από το περιοδικό “The Banker” του ομίλου των “Financial Times”, αποτελεί ξεχωριστή τιμή. Είναι μια διάκριση της Ελλάδας, που αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την επιδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας για την πρόοδο και τις επιδόσεις της χώρας μας στο- κρίσιμο και πολλαπλώς δοκιμαζόμενο τα τελευταία χρόνια- πεδίο της οικονομίας.Το βραβείο αυτό αποτελεί επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού, της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά και της σκληρής προσπάθειας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσπάθεια όχι μόνο το 2022, αλλά αδιάκοπα από τον Ιούλιο 2019, για ισχυροποίηση της οικονομίας μας με οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά συμπεριληπτικό τρόπο, βελτίωση της ζωής των πολιτών και αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, μέσα από αποτελεσματικές, διορατικές και μεταρρυθμιστικές πολιτικές.Μια σοβαρή, συστηματική προσπάθεια που διαπνέεται από βαθιά ευθύνη απέναντι στο σήμερα και το αύριο της χώρας και αξιοσημείωτη συνέπεια λόγων και πράξεων, παρά την πρωτόγνωρη αβεβαιότητα των καιρών και τις αντίξοες διεθνείς συνθήκες.Ως εκ τούτου, είναι ένα βραβείο που ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις.

Μέσα σε μια ιστορική περίοδο επάλληλων κρίσεων, η Ελλάδα ξεχωρίζει. Ξεχωρίζει γιατί κατάφερε όχι μόνο να γυρίσει οριστικά σελίδα, κλείνοντας τον πολυετή, επώδυνο κύκλο της οικονομικής κρίσης, αλλά και να καταστήσει την οικονομία της πρότυπο αντοχής και δυναμικής.Μια οικονομία που αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και προβλέπεται να διατηρήσει την αναπτυξιακή της πορεία και το δύσκολο- διεθνώς- έτος 2023. Μια οικονομία που μετασχηματίζεται, παράγει και εξάγει καλύτερα και περισσότερο, προσελκύει επενδύσεις ρεκόρ και δημιουργεί θέσεις εργασίας, ευκαιρίες και νέες προοπτικές. Μια οικονομία με χαμηλότερους φόρους, που εξ αυτού υπεραποδίδει και μπορεί να στηρίξει γενναία και αποτελεσματικά τους πολίτες στις κρίσεις.

Μια οικονομία που, παρά την πρωτοφανή στήριξη της κοινωνίας κατά την πανδημική και ενεργειακή κρίση, κινείται στον δρόμο της δημοσιονομικής ευστάθειας, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ στην Ευρώπη και στοχεύοντας σε επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα από φέτος.Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ελλάδα και η ελληνική οικονομία κερδίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον, την οικονομική εμπιστοσύνη και την θεσμική αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας. Για όλους αυτούς τους λόγους, προβάλλει, πλέον, ως υπόδειγμα προόδου.Ως κυβέρνηση, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, κεφαλαιοποιώντας ήδη τα επιτεύγματα αυτά, να εξαλείψουμε παλιές και να ξεπεράσουμε νέες προκλήσεις ώστε να διασφαλίσουμε ένα ακόμα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες, και κυρίως για τη νέα γενιά! Έτσι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ξεχωρίζει για τους σωστούς λόγους.

Κλείνοντας, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντάς μου από το 2019 την ευθύνη του υπουργού Οικονομικών, τους συναδέλφους μου υπουργούς, καθώς βέβαια και τους συνεργάτες μου, στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για τη δημιουργική και αποτελεσματική συνεργασία, επ’ ωφελεία της χώρας».

Σημειώνεται ότι, οι Ευρωπαίοι υπουργοί που αναδείχθηκαν υπουργοί Οικονομικών της Χρονιάς την τελευταία 5ετία ήταν:

  • Το 2022 Finance Minister of the Year in global and European context η Λιθουανή ΥΠΟΙΚ Gintare Skaiste.
  • Το 2021 Global Finance Minister of the Year ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Bruno Le Maire.
  • Το 2020 Finance Minister of the Year in Europe ο Ιρλανδός τέως ΥΠΟΙΚ και πρόεδρος του Eurogroup Paschal Donohoe.
  • Το 2019 Finance Minister of the Year in Europe ο τότε Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ και τότε πρόεδρος του Eurogroup Mario Centeno.
  • Το 2018 Finance Minister of the Year in Europe ο τότε Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ και νυν διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβακίας Peter Kazimir.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη: Ένας νεκρός κι ένας σοβαρά τραυματισμένοςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Αμεσα στο σημείο ένα ασθενοφόρο και μια κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ.

Χαλκιδική: Ξηλώνονται ομπρέλες και κατασκευές από γνωστό κάμπινγκ (εικόνες)Σήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία μιας τουρίστριας η οποία έμενε στο κάμπινγκ, με βίντεο το οποίο ανέβασε στα social media.

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:03Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)18:50 Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη18:36Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ18:23Ο Νετανιάχου κατηγόρησε την Αυστραλία ότι πρόδωσε το Ισραήλ - Συνεχίζεται η διπλωματική αντιπαράθεση 18:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο