LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2023 18:42

Μίκαελ Σουμάχερ: Η πορεία, το ατύχημα και η “κληρονομιά” του κορυφαίου οδηγού

Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1, ο οποίος επί χρόνια παραμένει σε κώμα

Μίκαελ Σουμάχερ - αφιέρωμα

Ο Mίκαελ Σουμάχερ έγινε 55 ετών. Γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 1969, ο μύθος της F1 στην πόλη Χιρτ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, θεωρείται, όχι άδικα, ο καλύτερος οδηγός που έχει δει ποτέ ο κόσμος και σίγουρα το ρεκόρ των επτά πρωταθλημάτων που «μοιράζεται»-πλέον- με τον Λιούις Χάμιλτον, το επιβεβαιώνει.

Ο «Σούμι» κυριάρχησε, ενώ ενέπνευσε μια γενιά νέων «πιλότων», ανάμεσά τους και τον γιο του, Μικ, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα ως τρίτος οδηγός της Μercedes για το 2023.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το ατύχημα στο σκι που άλλαξε ριζικά τη ζωή του σπουδαίου Μίκαελ Σουμάχερ. Ο θρυλικός Γερμανός πιλότος υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι όταν χτύπησε σε βράχο στα τέλη του 2013 στο Μεριμπέλ της Γαλλίας. Όλοι εκείνη τη στιγμή φοβόταν για τη ζωή του, αλλά κατάφερε να σωθεί παρότι βρισκόταν σε κώμα για αρκετό διάστημα . Έκτοτε ήταν σε κακή κατάσταση υγείας και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημόσια.

Ο Σουμάχερ κατέκτησε 5 διαδοχικούς τίτλους μεταξύ του 2000 και του 2004. Το μεγαλείο του μπορεί να μετρηθεί επίσης από το γεγονός ότι πρώτευσε σε 91 γκραν πρι και έχει και ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο σε 77. Το 2004, πανηγύρισε 13 νίκες στη σεζόν, που είναι επίσης ρεκόρ στη Φόρμουλα Ένα. Όταν έφτασε στη Ferrari, υπογράφοντας το 1996, άλλαξε για πάντα το... πεπρωμένο και των δύο μερών. Ο Σουμάχερ παρέμεινε στην ομάδα για μια δεκαετία κατακτώντας αρκετούς τίτλους. Κατά τη διάρκεια του... λυκόφωτος της καριέρας του, μετακόμισε στη Mercedes. Το γκραν πρι της Βραζιλίας του 2012 ήταν ο τελευταίος αγώνας του, όπου τερμάτισε έβδομος και ήταν 13ος στο πρωτάθλημα. Μαζί με τον αδελφό του, Ραλφ, τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση στο καναδικό γκραν πρι του 2001 και έγιναν οι πρώτοι αδελφοί που το έκαναν. Η περιουσία του υπολογίστηκε σε 515 εκατομμύρια δολάρια το 2015.

Μίκαελ Σουμάχερ

Έξω από τη Φόρμουλα Ένα, έγινε γνωστός για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του, ιδιαίτερα σε συνεργασία με την UNESCO. Έχει κατακτήσει δύο φορές το βραβείο Laureus World Sportsman της Χρονιάς και είναι επίσης ο αποδέκτης τίτλου Legion d'honneur από τη γαλλική κυβέρνηση.

Το ποδόσφαιρο και οι ιπποδρομίες είναι δύο δημοφιλή αθλήματα που ο Σουμάχερ παρακολουθούσε, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η ιδιωτική ζωή του μετά το ατύχημα εξακολουθεί να παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Πριν από τέσσερα χρόνια η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του μια συνέντευξη του διάσημου Γερμανού «πιλότου» της Φόρμουλα Ένα που έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2013, μερικές εβδομάδες πριν υποστεί το ατύχημα στο σκι, στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Μίκαελ Σουμάχερ

Τότε ο Σουμάχερ εξηγούσε πως ο πρώτος τίτλος του με τη Ferrari ήταν ο πιο ξεχωριστός. «Το πιο συναισθηματικό πρωτάθλημα ήταν αναμφίβολα στη Σουζούκα το 2000 με τη Ferrari. Μετά από 21 χρόνια χωρίς τίτλο για τη Ferrari και τέσσερα έτη για μένα χωρίς επιτυχία, κέρδισα τελικά τον αγώνα και κατέκτησα το πρωτάθλημα» είπε.

Ο Σουμάχερ είχε μιλήσει επίσης για το ίνδαλμα της παιδικής ηλικίας του, αν και δεν ήταν οδηγός στη Φόρμουλα Ένα: «Ως παιδί, όταν ήμουν στα καρτ, είδα τον Άϊρτον Σένα ή τον Βιτσέντζο Σοσπίρι, τον οποίο θαύμαζα πολύ, γιατί ήταν ένας πολύ καλός πιλότος, αλλά το πραγματικό μου ίνδαλμα ήταν ο Τόνι Σουμάχερ, επειδή ήταν ένας σπουδαίος παίκτης ποδοσφαίρου».

Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα: Πατέρας έδωσε ξανά ζωή στην κόρη του!

Πτολεμαΐδα: Πέθανε παιδί 15 μηνών

Η Ρωσία βομβάρδισε δικό της χωριό... κατά λάθος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧαλκιδική: Οδηγοί τσακώνονταν στο δρόμο και τους παρέσυρε φορτηγό, νεκρός ο ένας - Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαράΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Ο 62χρονος οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού, που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα, κρατείται και εξετάζεται από αστυνομικούς στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σιθωνίας.

Τέμπη: Το Ant1news.gr αποκαλύπτει την κρίσιμη κατάθεση του στελέχους του Υπουργείου ΜεταφορώνΣήμερα 11:46 | Ειδήσεις

Το ant1news.gr φέρνει στο φως όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεση του το υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Έρευνα για τα τροχαία: Οι μισοί οδηγοί στην Ελλάδα παραδέχονται ότι οδηγούν με το κινητό στο χέριΧθες 11:47 | Ειδήσεις

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της μείωσης των υφιστάμενων ορίων ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών, όπως και της τοποθέτησης καμερών στους κεντρικούς οδικούς άξονες

Θεσσαλονίκη: “Οικογενειακή” υπόθεση η παράνομη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας από 35χρονο που συνελήφθηΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία (στην οποία περιλαμβάνονται τόσο ο πατέρας του όσο κι ο αδελφός) ο 35χρονος οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 11 Απριλίου 13:15Θεσσαλονίκη: “Οικογενειακή” υπόθεση η παράνομη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας από 35χρονο που συνελήφθη13:01Ιεράπετρα: Χτύπησε την σύζυγό του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους 12:46Τέμπη: Το Ant1news.gr αποκαλύπτει την κρίσιμη κατάθεση του στελέχους του Υπουργείου Μεταφορών12:32Έρευνα για τα τροχαία: Οι μισοί οδηγοί στην Ελλάδα παραδέχονται ότι οδηγούν με το κινητό στο χέρι12:17Γρίπη των πτηνών: Πρώτο ανθρώπινο κρούσμα στο Μεξικό 12:03ΟΗΕ για δασμούς Τραμπ: Η αύξηση θα πλήξει τους ευάλωτους και τους φτωχούς11:48Ανταρκτική: Δασμοί Τραμπ ακόμη και σε ακατοίκητα νησιά όπου ζουν μόνο… πιγκουίνοι11:34Διπλός σεισμός στην Κάρπαθο11:19ΑΑΔΕ: Μηνιαία η δήλωση ΦΠΑ και για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις11:04Χαλκιδική: Οδηγοί τσακώνονταν στο δρόμο και τους παρέσυρε φορτηγό, νεκρός ο ένας - Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά 10:51Λίμνη Βόλβη: Μυστήριο με ψαρά που εντοπίστηκε νεκρός10:36Σεισμός στη Μιανμάρ: Ξεπέρασαν τους 3000 οι νεκροί10:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ιχθυοπωλείο στην Χαριλάου10:08ΗΠΑ: Σε ισχύ από σήμερα επιπλέον δασμοί 10% σε εισαγωγές από σχεδόν όλο τον κόσμο09:53Ουκρανία: Οργή Ζελένσκι μετά την σφοδρή ρωσική επίθεση στη γενέτειρα του 09:39Απεργία 9 Απριλίου: Κλειστές και οι λαϊκές αγορές09:24Καιρός: Τοπικές βροχές και μπόρες το Σάββατο09:10Δασμοί Τραμπ - Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα έχει αξιοσημείωτες εξαγωγές στις ΗΠΑ, αλλά θα επηρεαστεί περισσότερο λόγω ΕΕ 08:56Μασκ - Tesla: “Βυθίζεται” η μετοχή της εταιρείας08:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο