LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2023 13:02

Δήμος Αθηναίων – dog parks: Δυο νέες προσθήκες στα ήδη υπάρχοντα

Που βρίσκονται τα δυο νέα dog parks και τι περιλαμβάνουν. Τι αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Κώστας Μπακογιάννης.

DOG PARKS - ΑΘΗΝΑ

Στη δημιουργία δικτύου από πάρκα σκύλων - dog parks σε πυκνοδομημένες γειτονιές της Αθήνας, προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων με την προσθήκη δύο νέων πάρκων στα ήδη τρία υπάρχοντα. Στον Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στον Λόφο Λαμπράκη -που πρόσφατα αναπλάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του- δημιουργήθηκε ένας μεγάλος χώρος παιχνιδιού, άσκησης και εκτόνωσης για τους τετράποδους φίλους μας. Το dog park που αναπτύσσεται σε μια έκταση 1,5 στρέμματος διαθέτει κατάλληλη περίφραξη και πόρτα ασφαλείας.

Στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί όργανα επιδεξιότητας, όπως ξύλινα εμπόδια με αυξανόμενο ύψος, ξύλινη ράμπα, αλλά και διάδρομος - «πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση, που διευκολύνουν τους σκύλους να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην κοινωνικοποίησή τους. Όπως σε όλα τα dog parks, η έκταση είναι μοιρασμένη σε δύο ζώνες για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε να παίζουν με ασφάλεια στον χώρο.

DOG PARKS - ΑΘΗΝΑ

Αντίστοιχης -υψηλών προδιαγραφών- σχεδίασης είναι και το νέο πάρκο σκύλων, έκτασης 5 στρεμμάτων, εντός του 'Αλσους Χωροφυλακής, επί της λεωφόρου Μεσογείων. Ο χώρος περιφράχτηκε και εντός του πάρκου που χωρίζεται και αυτό σε δύο ζώνες, τοποθετήθηκε ειδικός εξοπλισμός και όργανα εκγύμνασης: Ράμπα ανάβασης, συνεχόμενα εμπόδια με αυξανόμενο ύψος, τούνελ ευλυγισίας, καθώς και πατήματα από κορμούς δέντρων. Ο σύγχρονος αυτός εξοπλισμός είναι ειδικά μελετημένος για τη σωστή εκπαίδευση, αλλά και εκτόνωση των ζώων, με απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των συνοδών τους. Και τα δύο πάρκα διαθέτουν συνεχή παροχή πόσιμου νερού για τα ζώα, καθώς και χώρους με σκίαση και παγκάκια για τους συνοδούς. Τις βραδινές ώρες, ο φωτισμός είναι ενισχυμένος, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των επισκεπτών.

Σε σχετική του δήλωση , ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε, «Τα dog parks δεν ήταν απλώς μια ωραία και πρωτοποριακή ιδέα που είχαμε για την πόλη, ως δημοτική αρχή. Είναι η πρακτική απάντηση σε μια ουσιαστική ανάγκη, που έχουμε όλοι όσοι μοιραζόμαστε τη ζωή μας με αυτούς τους υπέροχους συντρόφους. Πλέον, ακόμη και μέσα σε πυκνοδομημένες γειτονιές, τα σκυλάκια μας έχουν τους δικούς τους αποκλειστικούς χώρους. Ανοικτούς και ασφαλείς, βάσει συγκεκριμένων αυστηρών προδιαγραφών. Κατάλληλους για παιχνίδι, εκτόνωση και κοινωνικοποίηση. Με την προσθήκη αυτών των δύο νέων πάρκων, στον Λόφο Λαμπράκη και στο 'Αλσος της Χωροφυλακής, φτάσαμε ήδη τα πέντε dog parks, και συνεχίζουμε» σημείωσε ο κ Μπακογιάννης.

DOG PARKS - ΑΘΗΝΑ

DOG PARKS - ΑΘΗΝΑ

DOG PARKS - ΑΘΗΝΑ

DOG PARKS - ΑΘΗΝΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική οδός: Καραμπόλα 6 αυτοκινήτων στον Αυλώνα (εικόνες)

Αίγυπτος: σαρκοφάγος που πουλήθηκε παράνομα στο εξωτερικό επέστρεψε στο Κάιρο (βίντεο)

Νεκρό μωρό στη Βέροια: λύγισε ο παππούς της 29χρονης - πάω να του ανάψω το κερί του... (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ της αύξησης των πόρων των Πανεπιστημίων (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο