LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2022 16:10 | Ανανέωση: 31 Δεκεμβρίου 2022 17:09

Τσίπρας - Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα: δικαιοσύνη είναι ο καθένας από εμάς (βίντεο)

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον ερχομό του νέου έτους.

Αλέξης Τσίπρας

«Το 2023 μπορεί πράγματι να είναι μια χρονιά ελπίδας, γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά της αλλαγής. Το δικό μας μέρισμα στο φως θα το κερδίσουμε με αγώνα και αλληλεγγύη. Γιατί η δικαιοσύνη και η αλλαγή είναι ο καθένας από εμάς. Καλή χρόνια σε όλες και σε όλους», είναι το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα για τον ερχομό του νέου έτους.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

"Η παραμονή του νέου χρόνου είναι πάντα μια μέρα ελπίδας, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, όσο βαρύς και αν είναι ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς.

Η χρονιά που ανατέλλει όμως μπορεί πράγματι να είναι μια χρονιά ελπίδας, γιατί θα είναι η πρώτη χρονιά της αλλαγής. Η χρονιά που η δικαιοσύνη θα αρχίσει να επιβάλλει επιτέλους τη δική της κανονικότητα, στην οικονομία, την κοινωνία, την εργασία, το κράτος, παντού.

Το 2022 δοκιμάστηκαν πάνω στο σώμα της πατρίδας όλες οι συνταγές μιας πολιτικής που βάζει τα κέρδη, τα υπερκέρδη, την αισχροκέρδεια, πάνω από τους ανθρώπους.

Πάνω από τη δικαιοσύνη, πάνω από την αξιοπρέπεια.

Πάνω, ακόμα, και από το δικαίωμα της επιβίωσης.

Τον απολογισμό, δεν έχετε ανάγκη από κανέναν να σας τον υποδείξει. Τον ζείτε καθημερινά. Στο σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, στο σούπερ μάρκετ, στις ουρές της ανεργίας και στην ταπείνωση των διαφόρων «pass», που επιφυλάσσουν τη φιλανθρωπία για τους πολλούς και την πιο προκλητική κερδοσκοπία για τους λίγους.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επέλαση, μία είναι η ευχή και η ελπίδα που απλώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία: Να σταματήσει εδώ αυτός ο εφιάλτης.

Ο εφιάλτης της ακρίβειας που πολιορκεί εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο εφιάλτης της διάλυσης κάθε δημόσιας δομής, της εκποίησης του ΕΣΥ, που έχει κοστίσει ήδη χιλιάδες ζωές.

Ο εφιάλτης της εικόνας των παιδιών που υποσιτίζονται, των παιδιών που περιμένουν για μήνες στην ουρά για μια εγχείριση, των νέων που τους απαγορεύεται ακόμα και να ονειρεύονται ένα αύριο μόρφωσης και δημιουργικής ζωής.

Ο εφιάλτης της κακοποίησης του κράτους δικαίου, με τις υποκλοπές και την προσπάθεια συγκάλυψης τους, με το ψέμα, την προπαγάνδα και τον διχασμό που επιστρατεύονται για να κρύψουν την πρωτοφανή αναδιανομή υπέρ λίγων ισχυρών και εις βάρος των πολλών.

Το 2023 θα είναι η χρονιά που θα κάνει αυτήν την ευχή και την ελπίδα πράξη.

Με όρους πολιτικής αλλαγής και όχι συναλλαγής.

Με καθαρά χέρια.

Με όρους, όχι εκδίκησης αλλά δικαιοσύνης. Εκείνης της δικαιοσύνης που σε όποιο πολιτικό στρατόπεδο κι αν ανήκεις, όποιο κόμμα κι αν έχεις ψηφίσει, δεν μπορεί να μην την καταλαβαίνεις και να μην την αποζητάς.

Η δικαιοσύνη είναι ο καθένας από εμάς.

Η αλλαγή είναι ο καθένας από εμάς.

Το δικό μας μέρισμα στο φως θα το κερδίσουμε με τη δική μας στάση, τη δική μας αλληλεγγύη και το δικό μας αγώνα.

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλες και σε όλους, καλή χρονιά."




Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)11:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο