LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου 2022 10:51 | Ανανέωση: 31 Δεκεμβρίου 2022 11:22

Τουρκία - Ακάρ: Δεν δεχόμαστε καμία επέκταση χωρικών υδάτων

Συνεχίζει η Άγκυρα τη ρητορική των προκλήσεων, αυτή τη φορά διά στόματος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χουλουσί Ακάρ. 

Χουλουσί Ακάρ

Νέο παραλήρημα του Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί επέκταση των χωρικών υδάτων ενώ επέκρινε την Ελλάδα για αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά.

«Δεν δεχόμαστε καμία επέκταση (χωρικών υδάτων). Μιλάμε για μια Τουρκία με ακτογραμμή άνω των 1.800 χιλιομέτρων και η Τουρκία θα μπει σε διεθνή ύδατα με την άδειά σας. Ποιο μυαλό θα το δεχόταν αυτό; Λέμε στην Ελλάδα, «ο λάθος λογαριασμός θα γυρίσει από την Άγκυρα». Παρά τις καλοπροαίρετες, ρεαλιστικές και ειλικρινείς προσεγγίσεις μας, η Ελλάδα συνεχίζει την παράνομη στάση και τις προκλήσεις για κλιμάκωση της έντασης» ανέφερε χαρκατηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας, που υπηρετούσαν στην προγραμματισμένη Άσκηση ΝΑΤΟ, δύο φορές, αν και όλοι οι σύμμαχοι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων. Τα αεροπλάνα μας ανταποκρίθηκαν ως συνήθως. Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά. Οι πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας απαντήθηκαν και θα απαντηθούν σε διπλωματικό και πεδίο.

Εκείνοι που έχουν θεμελιώσει την πολιτική τους ύπαρξη στην εχθρότητα προς την Τουρκία, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική. Η προσδοκία μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους που γίνονται για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία, ειδικά από όσα συνέβησαν στις 9 Σεπτεμβρίου 1922. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα. Η ελπίδα μας. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι η θάλασσα της φιλίας είναι η δίκαιη κατανομή όλου του πλούτου».

Ο Χουλουσί Ακάρ επεσήμανε επίσης πως «πως παλιά ήταν πέντε οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τώρα προστέθηκαν άλλες 4 και έχουν συνολικά 9 βάσεις στην Ελλάδα και προσθέτει: «αναφέρεται ότι η Αλεξανδρούπολη σχεδιάζεται ως κέντρο LNG και logistics. Αυτό λέγεται. Ωστόσο, η άμυνα και η ασφάλεια είναι επίσης θέμα παρακολούθησης και πρόληψης . Αυτό ειπώθηκε.Μπορεί να χρησιμοποιηθούν (οι βάσεις) με άλλο τρόπο; Nαι! Άρα θα παρακολουθούμε και θα λαμβάνουμε μέτρα. Η άμυνα και η ασφάλεια είναι ένας τομέας που δεν μπορεί να επουλωθεί οποιοδήποτε λάθος»

Η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης στο δημοσίευμα ότι όταν η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ δήλωσε ότι η Ελλάδα έφερε στην ημερήσια διάταξη τον επεκτατισμό της Τουρκίας σε μια συνάντηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε: «Ποιος είναι επεκτατικός; Είναι η Ελλάδα που έχει τριπλασιάσει την επικράτειά της από την ίδρυσή της ή η Τουρκία που σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της;» και έδωσε αυτόν τον χάρτη. Αφού εξέτασε τον χάρτη, η Γερμανίδα υπουργός είπε «Ουδέν σχόλιο» και ο Χουλουσί Ακάρ είπε «Όχι ουδέν σχόλιο. Κανένα σχόλιο σημαίνει όχι. Πρέπει να το συζητήσουμε».



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο