LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2022 17:14

Australian Open - Τζόκοβιτς: Στη Μελβούρνη ένα χρόνο μετά την απέλαση του

Τον προηγούμενο μήνα η αυστραλιανή κυβέρνηση χορήγησε βίζα στον Σέρβο για να ταξιδέψει και να λάβει κανονικά μέρος στο πρώτο Grand Slam του 2023.

Τζόκοβιτς - ATP FinalsΟ Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην Αυστραλία την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου σχεδόν ένα χρόνο μετά την απέλασή του από τη χώρα, ενόψει της προσπάθειάς του για τον 10ο τίτλο του απλού ανδρών στο Australian Open του επόμενου μήνα.

Ο 35χρονος απελάθηκε την παραμονή της έναρξης του εφετινού τουρνουά στη Μελβούρνη αφού μετέβη στην «χώρα των καγκουρό» χωρίς να έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Τον προηγούμενο μήνα η αυστραλιανή κυβέρνηση χορήγησε βίζα στον Σέρβο για να ταξιδέψει και να λάβει κανονικά μέρος στο πρώτο Grand Slam του 2023, λέγοντας ότι αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς αφού έλαβε υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες.

Από την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς τον Ιανουάριο του 2022, όλοι οι συνοριακοί περιορισμοί που σχετίζονται με τον Covid-19 έχουν καταργηθεί στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης παροχής αποδεικτικών στοιχείων για την κατάσταση εμβολιασμού, προκειμένου να εισέλθει κάποιος στη χώρα.

Τζόκοβιτς - ATP Finals


Εκπρόσωπος του τένις της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι ο «Νολε» προσγειώθηκε στην Αδελαΐδα, όπου πρόκειται να παίξει στο διεθνές τουρνουά της ομώνυμης πόλης, το οποίο ξεκινά την Κυριακή (1/01).

Νωρίτερα την Τρίτη (27/12), ο διευθυντής του «Australian Open», Κρεγκ Τάιλι, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Τζόκοβιτς αναμενόταν στην Αυστραλία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνει ευπρόσδεκτος.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο αυστραλιανό κοινό», είπε ο Τάιλι και συνέχισε: «Είμαστε ένα πολύ καλά μορφωμένο αθλητικό κοινό, ιδιαίτερα όσοι έρχονται στο τένις, τους αρέσει το άθλημα, τους αρέσει να βλέπουν μεγαλεία, τους αρέσει να βλέπουν υπέροχους αθλητές, σπουδαίους αγώνες. Κι έχω μεγάλη πεποίθηση ότι οι οπαδοί θα αντιδράσουν όπως ελπίζουμε να αντιδράσουν και να το σεβαστούν.»

Ο πρώην κορυφαίος αθλητής του κόσμου κέρδισε τους τελικούς των ATP Finals τον περασμένο μήνα και θα επιδιώξει να διεκδικήσει το 10ο «στέμμα» του στο «Australian Open», κάτι που θα τον φέρει στο ίδιο επίπεδο με τον Ράφα Ναδάλ σε τίτλους Grand Slam (22).

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο «Melbourne Park» από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ίλιον - βιασμός 15χρονου: η αντιγραφή τηλεοπτικής σειράς, η “αγέλη” και το θύμα

Συντάξεις: Αυξήσεις 7,75% από την 1η Ιανουαρίου

Boxing Day: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου ποδοσφαιριστή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Καρκινοπαθής μετανάστης κέρδισε 1,3 δις δολάρια στο Powerball (εικόνες)18:26Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη στο 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% το 202418:14Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα18:01Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Τετάρτη σε 172 σημεία17:54Θεσσαλονίκη: 27χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη17:48Νομοσχέδιο Δικαιοσύνης – Νατσιός: Επόμενό σας βήμα, θα κλείσετε και τα Πρωτοδικεία17:36Χανιά: ανήλικος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του17:24“The 2Night Show”: Λουιζίδη και Αδάμου οι καλεσμένες της Μεγάλης Τρίτης (εικόνες)17:17Απεργία Πρωτομαγιάς: Τα δρομολόγια των πλοίων17:10Νέος Δικαστικός Χάρτης – Κουτσούμπας: Διευκολύνει τη “δικαιοσύνη των ισχυρών”16:57Περού: Δεκάδες νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα (βίντεο)16:45Μαρούσι: Συλλήψεις για τη φονική συμπλοκή16:33Χανιά: Καυστικό υγρό έπεσε στο μάτι υπαλλήλου καθαριότητας16:21Πληθωρισμός – Eurostat: Σταθερός στην Ευρώπη, μειώθηκε στην Ελλάδα16:09Λονδίνο - Επίθεση με σπαθί: Νεκρός ένας 13χρονος 15:56Ηράκλειο: Γάζωσαν αυτοκίνητο με καλάσνικοφ15:43Μεγάλη Τρίτη - “Παγιδευμένοι”: Τι έχει στο μυαλό του ο Ιάσονας; (sneak preview)15:32Τερίμ - Παναθηναϊκός: σε αναζήτηση καινούργιου προπονητή15:19Κασσελάκης: Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονεία του 41%15:06Κορυδαλλός: Διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στην φυλακή14:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο