LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2022 10:47 | Ανανέωση: 28 Δεκεμβρίου 2022 11:30

Τουρκικός Τύπος: “Απάτη” το κοίτασμα στην Μαύρη Θάλασσα - Η Ελλάδα θέλει να “πνίξει” τα υποβρύχια μας

Στο στόχαστρο του αντιπολιτευτικού Τύπου  οι δηλώσεις του Φατίχ Ντονμέζ. Για σχέδιο της Ελλάδας κατά της Τουρκίας κάνει λόγο η Χουριέτ.

 Πορθητής - FATIH - πλοίο

Επικριτικά είναι τα σχόλια του αντιπολιτευτικού Τύπου στην Τουρκία σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι στα τέλη Μαρτίου του 2023 θα δοθεί προς κατανάλωση το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας. Από την άλλη, η Χουριέτ «βλέπει» σχέδιο της Ελλάδας κατά της Τουρκίας. 

«Εδώ και χρόνια βρίσκουμε το ίδιο φυσικό αέριο, το ίδιο πετρέλαιο», είναι ο τίτλος στην τουρκική εφημερίδα Σοτζού.

«Πριν 65 χρόνια η κυβέρνηση έδινε τα καλά νέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τώρα το ΑΚΡ κάνει το ίδιο. Τα τελευταία χρόνια, πριν τις εκλογές, μας κοροϊδεύουν δίνοντας την ίδια είδηση κυνηγώντας ψήφους», σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

 Από την πλευρά της η Τζουμχουριέτ στον τίτλο της αναφέρει ότι «το ΑΚΡ εναπόθεσε τις ελπίδες του στο “φυσικό αέριο”» και σημειώνει ότι «οι ειδικοί δεν πίστεψαν τα “καλά νέα”, “δεν ισχύουν” λένε». Η δήλωση Ντονμέζ ότι τέλη Μαρτίου θα δοθεί το φυσικό αέριο χαρακτηρίστηκε ως επένδυση για τις εκλογές από τους ειδικούς οι οποίοι ζήτησαν να δουν τις εκθέσεις και τις εργασίες επί τόπου, αναφέρεται ακόμα στο δημοσίευμα.

«Το φυσικό αέριο θα προλάβει τις εκλογές», γράφει η Καράρ, προσθέτοντας ότι «οι ειδικοί επεσήμαναν ότι πριν ολοκληρωθούν τα τεστ, δόθηκαν οι ποσότητες αποθεμάτων και υποστήριξαν ότι οι αριθμοί που δόθηκαν δεν έχουν επιστημονική ισχύ. Η κυβέρνηση βιάζεται, στόχος να το χρησιμοποιήσει στις εκλογές». «Λένε ότι υπάρχουν αποθέματα εκεί αλλά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν», επισημαίνεται.

Από την πλευρά της, πάντως η Χουριέτ αναφέρεται σε «εφιαλτικό σενάριο» το οποίο ετοιμάζει η Ελλάδα για την Τουρκία.

«Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της Αθήνας για την Τουρκία» γράφει και προσθέτει: «Ιδού το εφιαλτικό σενάριο για το οποίο ετοιμάζεται η Ελλάδα!»

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Η Χουριέτ επικαλείται ελληνική εφημερίδα ότι η Ελλάδα θα κάνει σοβαρά βήματα στον τομέα των εξοπλισμών το 2023 και ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να πνίξει τα τουρκικά υποβρύχια. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι «η Αθήνα σχεδιάζει να διατηρήσει το πλεονέκτημά της στο βυθό της θάλασσας εντάσσοντας νέες τορπίλες βαρέως τύπου στα υποβρύχιά της. Η πρώτη παρτίδα αναμένεται το 2023». Επικαλείται επίσης δημοσιεύματα ελληνικού τύπου ότι υπάρχει «πιθανότητα τεχνητής αναζωπύρωσης της προσφυγικής κρίσης» και ότι η Αθήνα βρίσκεται σε εγρήγορση για την εν λόγω κρίση.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: διάσωση γυναίκας που πνιγόταν σε εστιατόριο

Ίλιον - βιασμός 15χρονου: η αντιγραφή τηλεοπτικής σειράς, η “αγέλη” και το θύμα

Καρδίτσα - τροχαίο: Νεκρή μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:0248 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο