LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2022 10:47 | Ανανέωση: 28 Δεκεμβρίου 2022 11:30

Τουρκικός Τύπος: “Απάτη” το κοίτασμα στην Μαύρη Θάλασσα - Η Ελλάδα θέλει να “πνίξει” τα υποβρύχια μας

Στο στόχαστρο του αντιπολιτευτικού Τύπου  οι δηλώσεις του Φατίχ Ντονμέζ. Για σχέδιο της Ελλάδας κατά της Τουρκίας κάνει λόγο η Χουριέτ.

 Πορθητής - FATIH - πλοίο

Επικριτικά είναι τα σχόλια του αντιπολιτευτικού Τύπου στην Τουρκία σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι στα τέλη Μαρτίου του 2023 θα δοθεί προς κατανάλωση το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας. Από την άλλη, η Χουριέτ «βλέπει» σχέδιο της Ελλάδας κατά της Τουρκίας. 

«Εδώ και χρόνια βρίσκουμε το ίδιο φυσικό αέριο, το ίδιο πετρέλαιο», είναι ο τίτλος στην τουρκική εφημερίδα Σοτζού.

«Πριν 65 χρόνια η κυβέρνηση έδινε τα καλά νέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τώρα το ΑΚΡ κάνει το ίδιο. Τα τελευταία χρόνια, πριν τις εκλογές, μας κοροϊδεύουν δίνοντας την ίδια είδηση κυνηγώντας ψήφους», σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

 Από την πλευρά της η Τζουμχουριέτ στον τίτλο της αναφέρει ότι «το ΑΚΡ εναπόθεσε τις ελπίδες του στο “φυσικό αέριο”» και σημειώνει ότι «οι ειδικοί δεν πίστεψαν τα “καλά νέα”, “δεν ισχύουν” λένε». Η δήλωση Ντονμέζ ότι τέλη Μαρτίου θα δοθεί το φυσικό αέριο χαρακτηρίστηκε ως επένδυση για τις εκλογές από τους ειδικούς οι οποίοι ζήτησαν να δουν τις εκθέσεις και τις εργασίες επί τόπου, αναφέρεται ακόμα στο δημοσίευμα.

«Το φυσικό αέριο θα προλάβει τις εκλογές», γράφει η Καράρ, προσθέτοντας ότι «οι ειδικοί επεσήμαναν ότι πριν ολοκληρωθούν τα τεστ, δόθηκαν οι ποσότητες αποθεμάτων και υποστήριξαν ότι οι αριθμοί που δόθηκαν δεν έχουν επιστημονική ισχύ. Η κυβέρνηση βιάζεται, στόχος να το χρησιμοποιήσει στις εκλογές». «Λένε ότι υπάρχουν αποθέματα εκεί αλλά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν», επισημαίνεται.

Από την πλευρά της, πάντως η Χουριέτ αναφέρεται σε «εφιαλτικό σενάριο» το οποίο ετοιμάζει η Ελλάδα για την Τουρκία.

«Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της Αθήνας για την Τουρκία» γράφει και προσθέτει: «Ιδού το εφιαλτικό σενάριο για το οποίο ετοιμάζεται η Ελλάδα!»

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Η Χουριέτ επικαλείται ελληνική εφημερίδα ότι η Ελλάδα θα κάνει σοβαρά βήματα στον τομέα των εξοπλισμών το 2023 και ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να πνίξει τα τουρκικά υποβρύχια. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι «η Αθήνα σχεδιάζει να διατηρήσει το πλεονέκτημά της στο βυθό της θάλασσας εντάσσοντας νέες τορπίλες βαρέως τύπου στα υποβρύχιά της. Η πρώτη παρτίδα αναμένεται το 2023». Επικαλείται επίσης δημοσιεύματα ελληνικού τύπου ότι υπάρχει «πιθανότητα τεχνητής αναζωπύρωσης της προσφυγικής κρίσης» και ότι η Αθήνα βρίσκεται σε εγρήγορση για την εν λόγω κρίση.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: διάσωση γυναίκας που πνιγόταν σε εστιατόριο

Ίλιον - βιασμός 15χρονου: η αντιγραφή τηλεοπτικής σειράς, η “αγέλη” και το θύμα

Καρδίτσα - τροχαίο: Νεκρή μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο