LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Δεκεμβρίου 2022 20:39

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: Ο χιονιάς σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους (εικόνες)

Οι ανατολικές ΗΠΑ παραμένουν υπό ομηρία ενός πρωτοφανούς χιονιά. Που έχουν καταγραφεί τα περισσότερα θύματα.

ΗΠΑ - Χιόνια

Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην κομητεία Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στους δρόμους ή υπέστησαν καρδιακή προσβολή ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα χιόνια από την αυλή τους.

Η παγοθύελλα αυτή θεωρείται η χειρότερη των τελευταίων 45 ετών. Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ σχολίασε ότι θα μείνει στην ιστορία ως «Η Θύελλα του ‘22», μετά από εκείνη του 1977 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 30 άνθρωποι.

Κακοκαιρία - ΗΠΑ

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η κυβερνήτης της οποίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχω δει όλες τις μεγάλες χειμερινές καταιγίδες των 60 τελευταίων ετών. Αυτή εδώ είναι η χειρότερη».

Σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC νεκροί από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί σε συνολικά 12 αμερικανικές πολιτείες: Κολοράντο, Ιλινόις, Κάνσας, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Οκλαχόμα, Τενεσί και Ουισκόνσιν.


AP - ΗΠΑ - κακοκαιρία - Μπάφαλο - Νέα Υόρκη

Οι θερμοκρασίες αναμένεται πάντως ότι θα επιστρέψουν «στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας», σύμφωνα με τη NWS.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.

Σχεδόν παντού στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Ντένβερ ή το Σικάγο, άνοιξαν καταφύγια για να υποδεχθούν ανθρώπους που είχαν ανάγκη ώστε να μποροέσουν να ζεσταθούν και να προστατευθούν από τον κίνδυνο της υποθερμίας.

ΗΠΑ - Κακοκαιρία

Στο Ελ Πάσο του Τέξας απελπισμένοι μετανάστες που είχαν έρθει από το Μεξικό κατέφυγαν για να ζεσταθούν σε εκκλησίες, σχολεία και ένα κοινωνικό κέντρο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπαιδευτικός και εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

Όμως μερικοί επέλεξαν να παραμείνουν έξω επειδή φοβούνταν ότι θα τραβούσαν την προσοχή των μεταναστευτικών αρχών, πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Χιονοστιβάδα - Αυστρία: Επικοινώνησαν ακόμα δύο σκιέρ (βίντεο)

Πελέ: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Πλεύρης: Ο Μπισμπίκης και το πρόστιμο για το τσιγάρο σε νυχτερινό κέντρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚατάληψη Νομικής: Η έφοδος, οι συλλήψεις και η εκκένωση απο την ΕΛΑΣ (βίντεο)Σήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης στη Νομική του ΕΚΠΑ στην Αθήνα. Τα αντίσκηνα στο προαύλιο και τα ευρήματα των αρχών.

Μητσοτάκης από Έβρο: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα (εικόνες)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Επισήμανε ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μιλάει για τα ζητήματα των ευρωεκλογών και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν υπεύθυνη πρόταση.



Δημόσιες Επενδύσεις - ΕΣΠΑ: Αλλαγές για επιτάχυνση και απορρόφηση πόρωνΣήμερα 14:55 | Ειδήσεις

Νέο πλαίσιο στην διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθιερώνει η Κυβέρνηση, με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης έργων με κοινοτικούς πόρους.

Φλόριντα: Τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες μετά από ανατροπή λεωφορείου (εικόνες)Σήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Το λεωφορείο ανετράπη αφού πρώτα συγκρούστηκε με άλλο όχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός - Τετάρτη: νεφώσεις, τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας20:18Μητσοτάκης από Έβρο: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα (εικόνες)20:05Φλόριντα: Τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες μετά από ανατροπή λεωφορείου (εικόνες)19:52Κατάληψη Νομικής: Η έφοδος, οι συλλήψεις και η εκκένωση απο την ΕΛΑΣ (βίντεο)19:38Πώς δημιουργούνται πέτρες στα νεφρά και πώς αντιμετωπίζονται;19:25Ίος: Τραυματίστηκαν 6 μαθητές σε πλοίο19:11Φιντάν: Ελλάδα και Τουρκία είναι σε θέση να συζητούν όλα τα προβλήματα 18:57Χαλκίδα: Ανατροπή στον θάνατο γυναίκας - Βρέθηκε μαχαιρωμένη18:43Καλοκαίρι 2023: Το θερμότερο των τελευταίων 2000 ετών στο βόρειο ημισφαίρο18:30Κυκλοφορία mini bus αυτοκινήτων στα νησιά: Το ΣτΕ έδωσε το “πράσινο φως” 18:16Γάζα - ΟΗΕ: Είχαμε ενημερώσει το Ισραήλ για το δρομολόγιο του οχήματός του που επλήγη από πυρά18:02“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Η ανακάλυψη που σοκάρει τον Δημήτρη (εικόνες)17:49“MyCoast” - Κατάληψη παραλιών: Χιλιάδες πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή, εκατοντάδες οι καταγγελίες 17:35Ηράκλειο: Ανήλικοι έκλεψαν μπουκάλια με αλκοόλ17:22Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Το μήνυμα στο προεκλογικό σποτ της ΝΔ (βίντεο)17:08Ιταλία: Θα μετέφεραν ναρκωτικά με τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο16:55Times: Η Χαμάς σχεδίαζε να δημιουργήσει βάση στην Τουρκία16:41Πέθανε ο Σέργιος Τράμπας16:28Φωτιά στην περιφερειακή του Αιγάλεω16:14Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας: SMS για δωρέαν test Pap16:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο