LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Δεκεμβρίου 2022 21:12

Ρουμανία - Λεωφορείο: Η αλλαγή λωρίδας και τα αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Ο οδηγός δίνει τη δική του εξήγηση μέσω του δικηγόρου του.

Ρουμανία - Λεωφορείο - Τροχαίο

Της Φωτεινής Νάσσου 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι, όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και αρκετοί επιβάτες τραυματίστηκαν.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από την Ρουμανική τηλεόραση διακρίνεται το λεωφορείο με τον οδηγό να αλλάζει λωρίδα την τελευταία στιγμή και να κινείται προς τον δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα 40 μέτρα μετά να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα. Το ερώτημα είναι γιατί έκανε αυτή την αλλαγή και ποιος ο ρόλος του συστήματος πλοήγησης σε αυτή την απόφαση.

Δελτίο ειδήσεων - πούλμαν - Βουκουρέστι - βίντεο ντοκουμέντο

Ο οδηγός δίνει τη δική του εξήγηση μέσω του δικηγόρου του. «Εγώ όταν έφτασα σε εκείνο το μέρος έπρεπε με πήγε το GPS και έπρεπε να διαλέξω από πού να πάω. Από πάνω ή από κάτω. Και δυστυχώς διάλεξα από κάτω. Σε ένα δευτερόλεπτο ήταν αυτό. Έβλεπα την πινακίδα και με την κεραία την χτύπησα. Με την κεραία του πούλμαν που είναι πάνω στο παράθυρο το μπροστινό. Αμέσως που την είδε τράβηξε φρένα και άρπαξε η πινακίδα άρπαξε το κλιματιστικό», μετέφερε ο δικηγόρος του οδηγού Αλέξανδρος Ματθαίου

Το σημείο, πάντως, χαρακτηρίζεται καρμανιόλα. Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης μόλις το Σεπτέμβριο έγιναν έργα στο συγκεκριμένο τούνελ. Με την ασφαλτόστρωση όμως το επίπεδο του δρόμου ανέβηκε σημαντικά με αποτέλεσμα να μην χωρούν να περάσουν οχήματα άνω των 3,5 μέτρων.

«Λειτουργεί από τον μήνα Σεπτέμβριο, όλο το καλοκαίρι ήταν σε ανακαίνιση και από τον μήνα Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα έχουν γίνει έξι ατυχήματα. Αυτή η πινακίδα είναι πολύ βαριά εκατοντάδες κιλά έσπασε το πούλμαν σε δυο κομμάτια. Έπρεπε να είναι από ελαφρύ υλικό», ανέφερε ακόμα ο δικηγόρος του οδηγού.

«Χωρίς ασφάλεια ο δρόμος»

Νέα τροπή στο δυστύχημα με το πούλμαν, δίνει ο πρόεδρος του κόμματος USR, Καταλίν Ντρούλα. Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook οι τοπικές αρχές του Βουκουρεστίου είπαν ψέματα ότι το λεωφορείο χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους.

«Ο νομάρχης και άλλοι αξιωματούχοι που είπαν ότι χτυπήθηκαν οι προειδοποιητικές αλυσίδες είπαν ψέματα, είναι λάθος. Όπως έχω ξαναπεί, δεν πρέπει να μπορείτε να τις παρακάμψετε εάν μπείτε στη λωρίδα. Οι αλυσίδες έχουν επίσης χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν όπως φαίνεται στην εικόνα και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας».

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα είναι οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η οποία ακόμη σχηματίζεται από την αστυνομία της Ρουμανίας για τον οδηγό του πούλμαν που επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες προβλήματα (εικόνες)

ΕΛΑΣ: Έγκυος σε κίνδυνο έφτασε στο μαιευτήριο σε 8 λεπτά (βίντεο)

“Qatar Gate” - SZ: Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο