LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Δεκεμβρίου 2022 16:22

Τουρκία: Αγγελία του Reuters προκάλεσε την οργή του Ερντογάν

Σάλος στην Τουρκία από αγγελία του Reuters που ασκεί κριτική στον Ερντογάν. Έντονη η αντίδραση Αλτούν.

Ερντογάν

Την έντονη δυσαρέσκεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει μια αγγελία του Reuters για εργαζόμενο στο γραφείο της στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το Reuters εξέδωσε μια αγγελία για αναπληρωτή προϊστάμενο στην Τουρκία, στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο η ουσία κρύβεται στο κείμενο της αγγελίας, το οποίο είναι ένας κόλαφος για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Αναφέρει πως επί προεδρίας του η Τουρκία απομακρύνθηκε από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις, ασκώντας και κριτική για την πορεία της οικονομίας. «Ο Ερντογάν έχει μεταμορφώσει την Τουρκία στις δύο δεκαετίες στην εξουσία του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς τη σε μια ισχυρή διπλωματική και στρατιωτική παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική. Κάποιον με ισχυρές δεξιότητες γραφής και με γνώσεις, που να μπορεί να προσφέρει αναλυτικά ρεπορτάζ από κοινού με την υποστήριξη της υψηλών επιδόσεων ομάδας μας που καλύπτει μια κρίσιμη συγκυρία της διακυβέρνησης Ερντογάν – με τον εκτροχιασμένο πληθωρισμό και την υποτιμημένη λίρα να απειλούν την προσπάθειά του για επανεκλογή τους επόμενους μήνες.

Η Τουρκία είναι μια σύνθετη και γρήγορα αναπτυσσόμενη ιστορία. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι ένας ισχυρός ρεπόρτερ και συγγραφέας με μάτι για μια συναρπαστική αφήγηση και με την ικανότητα να διαχωρίζει μια συχνά συγκεχυμένη εικόνα για να πει μια καλά πλαισιωμένη και ισορροπημένη ιστορία, αποτυπώνοντας την πολιτική και οικονομική σημασία των γεγονότων και τις διεθνείς προεκτάσεις τους».

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν εξαπέλυσε πυρά κατά του Reuters, λέγοντας πως αυτά που αναφερει η αγγελία θα μπορούσε κανείς να τα βρει σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο.

«Το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί μια προκατειλημμένη προοπτική σχετικά με το τι συνέβη με τις ‘σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις’ στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις θα είχαν νόημα μόνο σε ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο. Πρέπει να ρωτήσει τους δημοσιογράφους επί τόπου για τα γεγονότα προτού αποφασίσει τι έχει συμβεί και το χρησιμοποιήσει ως κατευθυντήρια γραμμή για τις ειδήσεις».

Το τουρκικό αγλλόφωνο μέσο TRT επίσης επέκρινε την αγγελία, με το δικό του τρόπο. Δημοσίευσε μια δική του «αγγελία» γραμμένο με παρόμοιο τρόπο, μόνο που αυτή ζητούσε εργαζόμενο στο Λονδίνο.

Αυτή αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα και στην αστάθεια στην Βρετανία και την «αποτυχία διαδοχικών κυβερνήσεων να ανταποκριθούν σε προκλήσεις όπως η COVID-19, το Brexit και οι παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, που άφησαν τη Βρετανία σε πολιτική αναταραχή. Οι βραχύβιες κυβερνήσεις έθεσαν το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου εν αμφιβόλω, απομακρύνοντάς το από την Ευρώπη. Οι υποψήφιοι να παρέχουν υποστήριξη στην υψηλών επιδόσεων ομάδα μας, καθώς ξεκινούν την κάλυψη σημαντικών ζητημάτων όπως η επιδίωξη της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και η απειλή που συνιστά για την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο εκτροχιασμένος πληθωρισμός και η υποτιμημένη λίρα συνδυάζονται για να θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο την ασταθή πολιτική κατάσταση της Βρετανίας».

Πηγή: reuters.com

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Νεκρός 30χρονος από πρόσκρουση αυτοκινήτου σε περίφραξη σπιτιού

Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο: Τα έθιμα που “κρατάνε” στον χρόνο

Ιωάννινα: Ανήλικος έπεσε σε γκρεμό 20 μέτρων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο