LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 25 Δεκεμβρίου 2022 10:22

Ρωσία - “Pussy Riot”: νέο τραγούδι κατά του Πούτιν (βίντεο)

Ζητούν να λογοδοτήσει o Ρώσος Πρόεδρος για τα “εγκλήματα πολέμου” στην Ουκρανία. Στο βίντεο κλιπ, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, ουρεί σε αφίσα με το πρόσωπο του Πούτιν.


 


 

Pussy Riot

Το ρωσικό πανκ συγκρότημα Pussy Riot κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με το οποίο καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και απευθύνει έκκληση για να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ του τραγουδιού, το οποίο έχει τίτλο «Mama, Don’t Watch TV» («Μαμά, μην βλέπεις τηλεόραση»), τα μέλη του συγκροτήματος χαρακτηρίζουν «τρομοκρατικό καθεστώς» την κυβέρνηση Πούτιν και «εγκληματίες πολέμου» τον πρόεδρο, τους επιτελείς του, τους στρατηγούς και τους προπαγανδιστές του.

Οι Pussy Riot υποστηρίζουν ότι το ρεφρέν του τραγουδιού βασίζεται στα λόγια ενός αιχμάλωτου ρώσου στρατιώτη, ο οποίος φέρεται να είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του: «Μαμά, δεν υπάρχουν Ναζί εδώ, μην βλέπεις τηλεόραση».

Το ρεφρέν του τραγουδιού είναι: 

«Μαμά, είμαι αιχμάλωτος. Μην βλέπεις τηλεόραση. 

Μαμά, δεν υπάρχουν Ναζί εδώ. 

Μαμά, γιατί ο πόλεμος αποκαλείται “ειδική επιχείρηση”;». 

Το βίντεο κλιπ του «Mama, Don’t Watch TV» περιλαμβάνει εικόνες από βομβαρδισμένες περιοχές της Ουκρανίας και τα μέλη του συγκροτήματος στέλνουν το μήνυμα «Ουκρανία, σε αγαπάμε», κρατώντας την ουκρανική σημαία. Προς το τέλος του βίντεο κλιπ, μία εκ των Pussy Riot ουρεί σε μια αφίσα με το πρόσωπο του Πούτιν.

Το συγκρότημα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία, να σταματήσει να εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία της χώρας, να συλλάβει ρώσους ολιγάρχες και να οδηγήσει τον πρόεδρο Πούτιν και τους επιτελείς του ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη «γενοκτονία σε βάρος του ουκρανικού λαού».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρουμανία - Λεωφορείο: “Δεν θα είχαμε τραγωδία, εάν το εμπόδιο ήταν ελαφρύ”

Ισπανία: Λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι (εικόνες)

Τουρκία: Σκότωσε τις έφηβες κόρες του για “λόγους τιμής” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείοΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με το μωρό που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 14 μηνών.

Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιούΧθες 22:10 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σφαίρα πέρασε ξυστά απο φίλο του τραυματία. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τον τραυματισμό, ανήμερα το Πάσχα, της μικρής Αλεξίας στις Θεσπιές της Θήβας.

Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρίαΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Η Χαμάς αναχωρεί για την Ντόχα. Παράλληλα ο διευθυντής της CIA αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα στο Ισραήλ. Πιέση από τις ΗΠΑ και μέσω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)Χθες 21:07 | Ειδήσεις

Ευδιάθετοι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγος του, μετά από το πασχαλινό τραπέζι, έκαναν μια ξεχωριστή βόλτα στην αγαπημένη τους Τήνο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο