LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Δεκεμβρίου 2022 13:36 | Ανανέωση: 24 Δεκεμβρίου 2022 14:23

Ρουμανία - Λεωφορείο: ο νεκρός, οι τραυματίες, το GPS και οι έρευνες (εικόνες)

Επιστρέφουν στην Ελλάδα κάποιοι εκ των επιβαινόντων στο τουριστικό λεωφορείο. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Τι κατέθεσε ο οδηγός.

Νικόλαος Χλόψιος - δυστύχημα - Ρουμανία - πούλμαν - νεκρός
Αεροπορικώς επιστρέφουν από το Βουκουρέστι 18 από τους 47 Έλληνες επιβαίνοντες του τουριστικού λεωφορείου που σφηνώθηκε σε μεταλλική μπάρα προειδοποίησης μέγιστου ύψους οχημάτων.

Ένας άνδρας από τη Λάρισα έχασε τη ζωή του, καθώς η μπάρα λύγισε στη μέση την οροφή του λεωφορείου, καταπλακώνοντας τον, ενώ ακόμα τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ρουμανία - Λεωφορείο - Τροχαίο

Το χριστουγεννιάτικο ταξίδι αναψυχής στο Βουκουρέστι διακόπηκε αποτρόπαια για τους 47 επιβαίνοντες τουριστικού λεωφορείου από μια υπόγεια σήραγγα. Ο οδηγός του πούλμαν, περιπλανημένος, όπως κατέθεσε, από λάθος πληροφόρηση του GPS, επιχείρησε να εισέλθει στο τούνελ, αλλά δεν πρόσεξε ότι η μπάρα με την πινακίδα ανώτατου ύψους οχήματος ήταν χαμηλή. Σφήνωσε στην οροφή και την τσάκισε.

Ο άνδρας από τη Λάρισα που ταξίδευε μαζί με τη γυναίκα του, πλήρωσε με τη ζωή του το λάθος του οδηγού, της σήμανσης, του οδοστρώματος. Πρόκειται για τον Νίκο Χλόψιο, 55 ετών και πατέρα δύο παιδιών. 

Νικόλαος Χλόψιος - δυστύχημα - Ρουμανία - πούλμαν - νεκρός

Ακόμα τρεις συνεπιβάτες του άτυχου άνδρα τραυματίστηκαν σοβαρά. Δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου σε κατάσταση σοκ έχει μεταβεί στο Βουκουρέστι για να συνδράμει στον επαναπατρισμό τους αλλά και τις έρευνες.

Ο οδηγός του λεωφορείου, 51 ετών, ελέγχθηκε για χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών και βρέθηκε καθαρός. Μπορεί να φανεί πειστικό το επιχείρημα του ότι δεν τον καθοδήγησε σωστά η εφαρμογή ελέγχου διαδρομής. Ωστόσο φαίνεται ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Το λεωφορείο είχε ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Στο Βουκουρέστι έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής. Το δυστύχημα συμβαίνει μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο. Από την σύνθλιψη της οροφής έσπασαν και παράθυρα του πούλμαν.

Ρουμανία - Λεωφορείο - Τροχαίο

Οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία. Η κινητοποίηση της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι ήταν άμεση και για την αρωγή αλλά και την περίθαλψη των τραυματιών. Υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ρουμάνο ομόλογό του αλλά και με συγγενείς των τραυματιών.

Ο δρόμος όπου σημειώθηκε το δυστύχημα είναι γεμάτος κακοτεχνίες, παρά το γεγονός ότι είχε συντηρηθεί πρόσφατα. Μόνο τους δύο τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί στο ίδιο ακριβώς σημείο επτά τροχαία. Η νέα υπόγεια σήραγγα είχε εγκαινιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το ύψος της είναι τόσο χαμηλό, ώστε ν' απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 18 από τους επιβαίνοντες

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας 18 από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα ενώ  αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα. Συνολικά μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να  έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Από τους υπόλοιπους, 16 παραμένουν στο νοσκομείο, ενώ 12 βρίσκονται στο ξενοδοχείο, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών.
Από τους  νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

Ρουμανία - Λεωφορείο - Τροχαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στα ορμητήριά τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Όπως αναφέρθηκε από το τουριστικό γραφείο της Λάρισας που διοργάνωσε τη χριστουγεννιατική εκδρομή στο Βουκουρέστι, έξι άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από τον Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ίλιον - Βιασμός 15χρονου: Στην φυλακή τρεις μαθητές

Τροχαίο: Νεκρός μοτοσικλετιστής που “καρφώθηκε” σε όχημα

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Βαριά πρόστιμα για τα επεισόδια στους “Ζωσιμάδες”


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο