LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2022 16:28 | Ανανέωση: 19 Δεκεμβρίου 2022 20:41

Ρωσία κατά Ελλάδας για S-300: Εχθρική κίνηση η μεταφορά στην Ουκρανία

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνε λόγο για "επικίνδυνους σχεδιασμούς" της Ελλάδας και προειδοποιεί τις ελληνικές Αρχές. Τι δηλώνει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ στον ΑΝΤ1 για τα S-300.

S-300

"Οι προθέσεις της Ελλάδας να μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 στην Ουκρανία είναι προκλητικές, όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο θα καταστραφεί από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σημείωσε ότι η ελληνική ηγεσία έχει αρχίσει όλο και περισσότερο να δηλώνει την ετοιμότητά της να μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300PMU-1 με βάση το νησί της Κρήτης στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει επιπλέον αριθμό αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot προς αντικατάσταση.

"Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρικά προς τη Ρωσία", ανέφερε η Ζαχάροβα σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΡΩΣΙΑ - ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-300

Σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα εντοπίσουν και θα καταστρέψουν ελληνικό εξοπλισμό στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

"Πριν να είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε επικίνδυνα σχέδια. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία για ευθύνη", πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, ο ραδιοφωνικός σταθμός Sputnik έκανε λόγο για αποστολή μεγάλης παρτίδας πυρομαχικών από την Ελλάδα στην Ουκρανία.

ΡΩΣΙΑ - ΠΥΡΑΥΛΟΙ S-300

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Κριμαία Georgy Muratov προειδοποίησε την Ελλάδα να μην μεταφέρει ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα ήταν "παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία". σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα. Ο Muratov δήλωσε στο RIA Novosti, ότι "μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, καθώς η ελληνική κοινή γνώμη δίνει ήδη έμφαση σε αυτό".

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ στον ΑΝΤ1 για τα S-300

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζουν την αεροπορική απειλή που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία και η αεράμυνα εξακολουθεί να αποτελεί θέμα προτεραιότητας συζήτησης όσον αφορά την παροχή βοήθειας για την ασφάλεια. Συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους για να υποστηρίξουμε καλύτερα την Ουκρανία για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό της και να προστατεύσουμε την ευρύτερη υποδομή της ώστε να μπορέσει να επιβιώσει από αυτές τις φρικτές επιθέσεις.

Κάθε χώρα παίρνει τις δικές της αποφάσεις για τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υποστηρίξει την Ουκρανία και εκτιμούμε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, έχει δείξει την υποστήριξή της" είπε σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 ΣΤΙς ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ "εγκαταστήσουν συστήματα Patriot στη θέση τους".

Το RIA Novosti εξήγησε ότι η μεταφορά όπλων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία, υπό την πίεση των ΗΠΑ, θα σήμαινε ότι η ελληνική αεράμυνα θα στερηθεί των δυνατοτήτων που η τουρκική πλευρά δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. "Αλλά, ενδεχομένως, για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η καλή σχέση με τον Joe Biden είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα", αναφέρει το άρθρο. "Για παράδειγμα, η αντικατάσταση των S-300 με τους Patriots θα μειώσει την εμβέλεια της επίγειας αεράμυνας από 150 km σε 75 km!" προσθέτει το άρθρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζαχάρω - Τροχαίο: Σκοτώθηκε νεαρός ποδοσφαιριστής (εικόνες)

“Κιβωτός” - πατήρ Αντώνιος: η λιποθυμία, η “αποκαθήλωση” και οι “κουκουλοφόροι μάρτυρες” (εικόνες)

Πετρέλαιο θέρμανσης - Επιδότηση: παράταση, αλλά σε μικρότερο ύψος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο