LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2022 14:31 | Ανανέωση: 18 Δεκεμβρίου 2022 14:48

Ελληνοτουρκικά: τριμερής συνάντηση για τις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας

Το τετ α τετ, φαίνεται να έγινε στις Βρυξέλλες, υπό Γερμανική "εποπτεία". Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Έβρος - σύνορα - Ελλάδα - Τουρκία

Την προσπάθεια "αναζωπύρωσης" των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προβάλλουν ΜΜΕ της Τουρκίας, καθώς αναφέρουν ότι υπήρξε τριμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες, που στόχο είχε την αναθέρμανση των διμερών σχέσεων παρά το μπαράζ προκλητικών δηλώσεων από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sabah", ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, Γενς Πλέτνερ και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού Άννα - Μαρία Μπούρα είχαν τριμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αναζωογόνησης των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συνάντηση της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Άννας Μαρίας Μπούρα και του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν έγινε στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση, επ'ευκαιρία της παρουσίας και των δύο στη βελγική πρωτεύουσα - της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού με αφορμή το Ευρωπα'ι'κό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης - έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του γερμανού καγκελαρίου.

Στόχος να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, ο οποίος είχε ατονήσει.

Ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί. 


Σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση αναφέρει «Την ώρα που η Τουρκία απειλεί ακόμα και με βομβαρδισμό της Αθήνας, η ΝΔ «σέρνεται» από το Βερολίνο σε «μυστικές συναντήσεις υποταγής» με τους βαρβάρους. Ο κ. Μητσοτάκης αντί να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο (που τόσο συχνά επικαλείται) στο σύνολο του, καταρρίπτοντας τα μη επανδρωμένα που παραβιάζουν τον εναέριο μας χώρο, καταδιώκοντας και βυθίζοντας τα πολεμικά πλοία που εισέρχονται σε περιοχές κυριαρχικών δικαιωμάτων και κατάσχοντας αντιστοίχως τα τουρκικά ερευνητικά, επιδίδεται σε μυστική διπλωματία με καταστροφικά, όπως έχει αποδειχτεί, αποτελέσματα. Προειδοποιούμε την απερχόμενη κυβέρνηση, ότι δεν νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία με τον ναζιστή Ερντογάν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Αλιβέρι: Πυροβολισμοί κατά του ΑΤ

Τροχαίο δυστύχημα: Σκοτώθηκε πέφτοντας πάνω σε τσιμεντένια περίφραξη

“Qatar Gate”: η διαδρομή του χρήματος, τα... μπιμπερό και οι ΜΚΟ “πλυντήρια” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας ΦύσσαΣήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η οικογένεια του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής Παύλου Φύσσα, για την απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου.

Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά τουΣήμερα 11:06 | Ειδήσεις

Σοβαρό τροχαίο με πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων παιδιά να παρασύρονται από διερχόμενο όχημα.

Πάσχα: Έξοδος εκδρομέων με μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)Σήμερα 11:53 | Ειδήσεις

Ουρές στο λιμάνι του Πειραιά από τους εκδρομείς. Κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας

Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)Σήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ένας άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρα του στις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Ποιο το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Βαρβάκειος - Κασσελάκης: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα15:00Eurovision 2024: Εντυπωσιακή και στη δεύτερη πρόβα η Μαρίνα Σάττι (εικόνες)14:46Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 14:34Ο Μητσοτάκης στην αγορά του Αμαρουσίου14:20Ηράκλειο - Καταγγελία: Νονός βίαζε το ανήλικο βαφτιστήρι του14:07Αλβανία: Ζευγάρι Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο13:53Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση τους13:40“Σπερχειός”: βρέθηκε το ναυάγιο που έγινε “υγρός τάφος” δεκάδων ανθρώπων (εικόνες)13:26ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Έξοδος εκδρομέων με μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων (βίντεο)12:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο