LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Δεκεμβρίου 2022 12:41

Ηλιόπουλος: Η Κυβέρνηση χρεοκόπησε ηθικά και θεσμικά τη χώρα

«Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νάσος Ηλιόπουλος

«Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη ημέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πολιτικό σύστημα», «η χώρα μας βιώνει με αυτή την κυβέρνηση μια χρεοκοπία ηθική, θεσμική, μια χρεοκοπία της δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Action24.

Τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να παρακολουθήσει ως και τους δικούς του υπουργούς για λόγους "εθνικής ασφάλειας"», ενώ χαρακτήρισε «ακόμη πιο ντροπιαστικό ότι χθες στην βουλή επιχείρησε να ταυτίσει τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων με την ιστορία της Εύας Καϊλή». «Αναρωτιέμαι αλήθεια», σχολίασε, «ποια είναι η ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κ. Χατζηδάκης και έπρεπε η ΕΥΠ να τον παρακολουθεί».

Μιλώντας για την οικονομία και τον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζομένους αδυνατεί να βγάλει το μήνα» και πως «η φτώχεια, η παιδική φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται δραματικά με υπογραφή Μητσοτάκη». Σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χθες, «θα έπρεπε να έχει μια ρύθμιση του πανδημικού χρέους με ένα σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή μέρους του».

Με αφορμή «το καλάθι του νοικοκυριού και το κουπόνι που θα δοθεί για τα τρόφιμα» ο κ. Ηλιόπουλος είπε αφενός ότι «η πραγματικότητα λέει, ότι με βάση την ΕΛΣΤΑΤ σε ψωμί και δημητριακά, έχουμε 18,7% αυξήσεις, σε κρέας 16,7%, σε γαλακτοκομικά 25,3%» και, αφετέρου, ότι «όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ο πληθωρισμός που αφορά τα τρόφιμα τρέχει με 10%, λέει ψέματα», καθώς «ο ρυθμός αύξησης των τιμών των τροφίμων είναι μεγαλύτερος από την υπόλοιπη ΕΕ». Επιπλέον είπε ότι «και το 73,3% των πολιτών λέει ότι δεν έχουμε απλά ακρίβεια αλλά αισχροκέρδεια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αυτό είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη»,

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απάτη και λεηλασία, γιατί επιτρέπει στους παρόχους ενέργειας να κερδοσκοπούν, αλλά και στις τράπεζες, με τις οποίες δήθεν τσακώθηκε...». Σχολίασε ότι «ο μόνος τρόπος για να τσακωθούν είναι να ζητήσουν οι τράπεζες τα 390 εκατ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ ή τα 12 εκατ. ευρώ που χρωστάει το υπουργικό συμβούλιο». Ανέφερε στο ίδιο πλαίσιο ότι «μόνο για τον Οκτώβρη οι πάροχοι ενέργειας είχαν 166% περιθώριο κέρδους», για να τονίσει ότι «αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια απλή, είναι λεηλασία με υπογραφή Μητσοτάκη». Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάργηση της 13ης σύνταξης κάτι που, όπως είπε, σημαίνει 3,5 δισ. ευρώ περικοπές στους συνταξιούχους μέσα σε 4 χρόνια.

«Είναι ανάγκη να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Εκεί οι πολίτες θα δείξουν στην κάλπη την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και επιστροφή της δικαιοσύνης στη χώρα. Η κυβέρνηση θα τιμωρηθεί στις εκλογές που έρχονται», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Λαμία: Πυκνή ομίχλη σκέπασε την πόλη

Πέθανε η Νέλιντα Πινιόν

Αλιβέρι: Πυροβολισμοί κατά του ΑΤ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλαΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο