LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2022 16:14 | Ανανέωση: 18 Δεκεμβρίου 2022 16:45

Κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Οι καλύτεροι παραδοσιακοί κουραμπιέδες βουτύρου, τόσο αφράτοι που λιώνουν στο στόμα!

Το Πρωινό - Κουραμπιέδες
Οι καλύτεροι παραδοσιακοί κουραμπιέδες βουτύρου, τόσο αφράτοι που λιώνουν στο στόμα!

Όλα τα μυστικά για τους κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τους κουραμπιέδες

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. βούτυρο 
  • 2 κρόκοι
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 150 γρ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο)

Για το άχνισμα

  • 1 kg άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (21-23 ?C).
  • Αρχικά πριν ξεκινήσουμε τη ζύμη καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για να κρυώσουν τελείως.
  • Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα ή τα αμύγδαλα με τη φλούδα (ότι σας αρέσει) σε λαμαρίνα να είναι αραιά τα αμύγδαλα μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10?, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ?C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την ζύμη κουραμπιέ
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο και την άχνη. Με το φουέ – σύρμα τα χτυπάμε για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  2. Δυναμώνουμε σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 8-10? μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κατάλευκη κρέμα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ βασικό γιατί όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το βούτυρο τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν.
  3. Ενδιάμεσα στο χτύπημα σταματάμε το μίξερ και σκάβουμε τον κάδο και τα τοιχώματα με μαλακή σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα κάθε φορά.
  5. Προσθέτουμε και το ολόκληρο αυγό.
  6. Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και να μη φαίνεται για 1’
  7. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 γεμάτες κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
  8. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε μαζί στη ζύμη του κουραμπιέ.
  9. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και συνεχίζουμε την ανάδευση με το εξάρτημα Κ.
  10. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  11. Εναλλάξ, προσθέτουμε στη ζύμη το χοντροκομμένο αμύγδαλο και το κοσκινισμένο αλεύρι.
  12. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μίγμα. Η ζύμη του κουραμπιέ πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη. Σαν μαλακή πλαστελίνη.
  13. Πριν πλάσουμε τους κουραμπιέδες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ?C στον αέρα.
  14. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 30 γραμ. και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Για το ψήσιμο

  • Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ?C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά. Είναι καλύτερα να ψήνετε ένα ένα ταψί με κουραμπιέδες.
  • Αν βάλετε 2 ταψιά μαζί στο φούρνο πρέπει να ανεβοκατεβάσετε τα ταψιά στα μισά του ψησίματος για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Όμοια πλάθουμε και ψήνουμε τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
  • Τους αφήνουμε για 5? να κρυώσουν ελαφρά, για να μην τραβήξει υγρασία το άχνισμα.

Για το άχνισμα

  • Κοσκινίζουμε καταρχήν την άχνη με τη βανίλια σε ένα μπολ.
  • Μετά σταδιακά λίγη λίγη κοσκινίζουμε μπόλικη άχνη σε ένα ταψί (να κάνει γερή στρώση ζάχαρη άχνη στο ταψί).
  • κουραμπιέδες - Κουραμπιέδες της Αργυρώς
  • Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες όσο ακόμα είναι ζεστοί αλλά όχι καυτοί.
  • Τους πασπαλίζουμε ξανά με μπόλικη άχνη.
  • Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, δεν τους μετακινούμε όσο είναι ζεστοί γιατί είναι τόσο αφράτοι που διαλύονται.
  • Τους βάζουμε σε πιατέλα σειρά σειρά και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη.

Μυστικά για κουραμπιέ
Όλα τα γιατί και τα μυστικά του κουραμπιέ σας τα έχω από κάτω. Όμως, αν ακολουθήσετε πιστά την συνταγή μου και τις οδηγίες μου χωρίς να αλλάξετε κάτι, τότε ως δια μαγείας όλα τα γιατί που με ρωτάτε θα λυθούν και δεν θα έχετε καμία απορία. Αφράτοι που λιώνουν στο στόμα και με τη βουτυράτη γεύση τους να σε στέλνει στον ουρανό. Προσέξτε λοιπόν όλα τα παρακάτω:

  • Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι κρύα και χοντροκομμένα, αλλιώς θα αλλάξει η σύσταση της ζύμης αν τα βάλετε στο μπλέντερ και γίνουν σκόνη θα σφίξει η ζύμη του κουραμπιέ.
  • Μην παραλείψετε το μοσχοκάρυδο! Είναι το μυστικό μου για τους ωραιότερους κουραμπιέδες βουτύρου. Τρίβω μέσα στη ζύμη του κουραμπιέ 1/4 από τον συνολικό καρπό του μοσχοκάρυδου. Μην βάλετε σκόνη μοσχοκάρυδο. Τρίψτε τον καρπό και το αποτέλεσμα θα σας τρελάνει από την ώρα που θα ψήνονται!
  • Ο κουραμπιές πρέπει να έχει ζύμη απαλή μαλακή βουτυράτη και εύπλαστη.
  • Καλύτερα πλάστε τους στο χέρι, γιατί με το αμύγδαλο θα σας δυσκολέψει το κουπ-πατ.
  • Ο καλός ο κουραμπιές πρέπει να σκάσει στο ψήσιμο, αυτή είναι η επιτυχία του.
  • Μην αχνίζετε καυτό τον κουραμπιέ γιατί θα βγάλει υγρασία και θα κιτρινίσει η άχνη!
  • Γιατί άπλωσαν οι κουραμπιέδες;
  • Γιατί έχετε βάλει παραπάνω ζάχαρη στη συνταγή από όσο πρέπει ή ο φούρνος σας δεν είναι στην σωστή θερμοκρασία.
  • Για ποιο λόγο τρίβεται ο κουραμπιές;
  • Γιατί έχετε βάλει παραπάνω αλεύρι ή έχετε ψιλοκόψει πολύ το αμύγδαλο και η ζύμη αντί να είναι απαλή και βουτυράτη είναι τελικά τραχιά και διαλύεται στο πλάσιμο.
  • Γιατί σκάνε οι κουραμπιέδες;
  • Αν θέλεις ο κουραμπιές σου να γίνει αφράτος τότε θα σκάσει ελαφρά από πάνω. Το ότι σου σκάνε, σημαίνει ότι πέτυχες την τέλεια αφράτη υφή τους και λιώνουν στο στόμα και δεν είναι τούβλα από αλεύρι που κολλάνε στον ουρανίσκο όταν τους τρως.
  • Γιατί ο κουραμπιές βγαίνει σκληρός;
  • Γιατί δεν διάβασες όσα σου γράφω για να σου γίνουν αφράτοι όπως οι δικοί μου.
  • Πόσο συντηρείται ο κουραμπιές;
  • Οι κουραμπιέδες είναι ένα γλυκό που μένει αναλλοίωτο για παρά πολλές εβδομάδες. Αρκεί να τους έχεις καλά κλεισμένους μακριά από υγρασία σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς. Ενδιάμεσα εγώ βάζω και λαδόκολλα για να μην τρίβονται μεταξύ τους. Αφήστε τους στο ντουλάπι για εβδομάδες και δεν θα πάθουν τίποτα.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)Χθες 21:51 | Ειδήσεις

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην ΑίγυπτοΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Τι είχαν συμφωνήσει Ελλάδα - Αίγυπτος τον Δεκέμβριο του 2024

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του ΤραμπΧθες 19:54 | Ειδήσεις

«Από τα τέλη Μαΐου του 2025 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας έχουν επιδείξει σπουδαία σημάδια προόδου».

Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία τηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Η γαλλική ομάδα διέλυσε την Ίντερ με το εντυπωσιακό 5-0, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Champions League.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο