LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2022 16:14 | Ανανέωση: 18 Δεκεμβρίου 2022 16:45

Κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Οι καλύτεροι παραδοσιακοί κουραμπιέδες βουτύρου, τόσο αφράτοι που λιώνουν στο στόμα!

Το Πρωινό - Κουραμπιέδες
Οι καλύτεροι παραδοσιακοί κουραμπιέδες βουτύρου, τόσο αφράτοι που λιώνουν στο στόμα!

Όλα τα μυστικά για τους κουραμπιέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για τους κουραμπιέδες

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. βούτυρο 
  • 2 κρόκοι
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 150 γρ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο)

Για το άχνισμα

  • 1 kg άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (21-23 ?C).
  • Αρχικά πριν ξεκινήσουμε τη ζύμη καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για να κρυώσουν τελείως.
  • Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα ή τα αμύγδαλα με τη φλούδα (ότι σας αρέσει) σε λαμαρίνα να είναι αραιά τα αμύγδαλα μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10?, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ?C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την ζύμη κουραμπιέ
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο και την άχνη. Με το φουέ – σύρμα τα χτυπάμε για 1’ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  2. Δυναμώνουμε σταδιακά σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 8-10? μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη κατάλευκη κρέμα. Αυτό το στάδιο είναι πολύ βασικό γιατί όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει το βούτυρο τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν.
  3. Ενδιάμεσα στο χτύπημα σταματάμε το μίξερ και σκάβουμε τον κάδο και τα τοιχώματα με μαλακή σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, να τους πίνει το μείγμα κάθε φορά.
  5. Προσθέτουμε και το ολόκληρο αυγό.
  6. Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και να μη φαίνεται για 1’
  7. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 γεμάτες κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
  8. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε μαζί στη ζύμη του κουραμπιέ.
  9. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και συνεχίζουμε την ανάδευση με το εξάρτημα Κ.
  10. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  11. Εναλλάξ, προσθέτουμε στη ζύμη το χοντροκομμένο αμύγδαλο και το κοσκινισμένο αλεύρι.
  12. Αλεύρι θα βάλουμε όσο σηκώσει. Ίσως να μην το πάρει όλο το μίγμα. Η ζύμη του κουραμπιέ πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη. Σαν μαλακή πλαστελίνη.
  13. Πριν πλάσουμε τους κουραμπιέδες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ?C στον αέρα.
  14. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 30 γραμ. και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Για το ψήσιμο

  • Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τους ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ?C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35’ μέχρι να σκάσουν από πάνω και να ροδίσουν καλά. Είναι καλύτερα να ψήνετε ένα ένα ταψί με κουραμπιέδες.
  • Αν βάλετε 2 ταψιά μαζί στο φούρνο πρέπει να ανεβοκατεβάσετε τα ταψιά στα μισά του ψησίματος για ομοιόμορφο ψήσιμο.
  • Όμοια πλάθουμε και ψήνουμε τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
  • Τους αφήνουμε για 5? να κρυώσουν ελαφρά, για να μην τραβήξει υγρασία το άχνισμα.

Για το άχνισμα

  • Κοσκινίζουμε καταρχήν την άχνη με τη βανίλια σε ένα μπολ.
  • Μετά σταδιακά λίγη λίγη κοσκινίζουμε μπόλικη άχνη σε ένα ταψί (να κάνει γερή στρώση ζάχαρη άχνη στο ταψί).
  • κουραμπιέδες - Κουραμπιέδες της Αργυρώς
  • Ακουμπάμε επάνω τους κουραμπιέδες όσο ακόμα είναι ζεστοί αλλά όχι καυτοί.
  • Τους πασπαλίζουμε ξανά με μπόλικη άχνη.
  • Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, δεν τους μετακινούμε όσο είναι ζεστοί γιατί είναι τόσο αφράτοι που διαλύονται.
  • Τους βάζουμε σε πιατέλα σειρά σειρά και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη.

Μυστικά για κουραμπιέ
Όλα τα γιατί και τα μυστικά του κουραμπιέ σας τα έχω από κάτω. Όμως, αν ακολουθήσετε πιστά την συνταγή μου και τις οδηγίες μου χωρίς να αλλάξετε κάτι, τότε ως δια μαγείας όλα τα γιατί που με ρωτάτε θα λυθούν και δεν θα έχετε καμία απορία. Αφράτοι που λιώνουν στο στόμα και με τη βουτυράτη γεύση τους να σε στέλνει στον ουρανό. Προσέξτε λοιπόν όλα τα παρακάτω:

  • Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι κρύα και χοντροκομμένα, αλλιώς θα αλλάξει η σύσταση της ζύμης αν τα βάλετε στο μπλέντερ και γίνουν σκόνη θα σφίξει η ζύμη του κουραμπιέ.
  • Μην παραλείψετε το μοσχοκάρυδο! Είναι το μυστικό μου για τους ωραιότερους κουραμπιέδες βουτύρου. Τρίβω μέσα στη ζύμη του κουραμπιέ 1/4 από τον συνολικό καρπό του μοσχοκάρυδου. Μην βάλετε σκόνη μοσχοκάρυδο. Τρίψτε τον καρπό και το αποτέλεσμα θα σας τρελάνει από την ώρα που θα ψήνονται!
  • Ο κουραμπιές πρέπει να έχει ζύμη απαλή μαλακή βουτυράτη και εύπλαστη.
  • Καλύτερα πλάστε τους στο χέρι, γιατί με το αμύγδαλο θα σας δυσκολέψει το κουπ-πατ.
  • Ο καλός ο κουραμπιές πρέπει να σκάσει στο ψήσιμο, αυτή είναι η επιτυχία του.
  • Μην αχνίζετε καυτό τον κουραμπιέ γιατί θα βγάλει υγρασία και θα κιτρινίσει η άχνη!
  • Γιατί άπλωσαν οι κουραμπιέδες;
  • Γιατί έχετε βάλει παραπάνω ζάχαρη στη συνταγή από όσο πρέπει ή ο φούρνος σας δεν είναι στην σωστή θερμοκρασία.
  • Για ποιο λόγο τρίβεται ο κουραμπιές;
  • Γιατί έχετε βάλει παραπάνω αλεύρι ή έχετε ψιλοκόψει πολύ το αμύγδαλο και η ζύμη αντί να είναι απαλή και βουτυράτη είναι τελικά τραχιά και διαλύεται στο πλάσιμο.
  • Γιατί σκάνε οι κουραμπιέδες;
  • Αν θέλεις ο κουραμπιές σου να γίνει αφράτος τότε θα σκάσει ελαφρά από πάνω. Το ότι σου σκάνε, σημαίνει ότι πέτυχες την τέλεια αφράτη υφή τους και λιώνουν στο στόμα και δεν είναι τούβλα από αλεύρι που κολλάνε στον ουρανίσκο όταν τους τρως.
  • Γιατί ο κουραμπιές βγαίνει σκληρός;
  • Γιατί δεν διάβασες όσα σου γράφω για να σου γίνουν αφράτοι όπως οι δικοί μου.
  • Πόσο συντηρείται ο κουραμπιές;
  • Οι κουραμπιέδες είναι ένα γλυκό που μένει αναλλοίωτο για παρά πολλές εβδομάδες. Αρκεί να τους έχεις καλά κλεισμένους μακριά από υγρασία σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς. Ενδιάμεσα εγώ βάζω και λαδόκολλα για να μην τρίβονται μεταξύ τους. Αφήστε τους στο ντουλάπι για εβδομάδες και δεν θα πάθουν τίποτα.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ1Χθες 19:42 | Ειδήσεις

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι από τον ΑΝΤ1.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Σ’ αγαπώ Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ!Χθες 21:25 | Ειδήσεις

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την νίκη του στο Hellenic Championship, ο θρύλος του Τένις απέδειξε για ακόμη μια φορά τον σεβασμό και την ευγένεια που τον χαρακτηρίζουν.

Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματαΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Γίνεται έλεγχος για πιθανή νέα κατάρρευση.

Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου ΑθήναςΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Στην τελετή έναρξης του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έδωσαν επίσης το «παρών» οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Καραμέρος, Στέλιος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Σικελία - Πλημμύρες και καταστροφές σε περιουσίες (βίντεο)23:59Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης 23:45Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ 23:31Formula 1: "Pole" μετά την νίκη στο σπριντ για τον Λάντο Νόρις στην Βραζιλία - Έξοδος στο Q1 για τον Φερστάπεν23:17Στην Ύδρα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Τιμήθηκε από τον Δήμο με ειδικό μετάλλιο23:03Δυτική όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε μια ομάδα Παλαιστίνιων και δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν ελιές 22:48Ρέθυμνο: Συνελήφθη 39χρονος για τηλεφωνικές απάτες - Χιλιάδες ευρώ η λεία του22:34Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Βραζιλία: Έξι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες22:20Στρατηγικές συμφωνίες: Η Ελλάδα ενεργειακός παίκτης σε Ευρώπη και Μεσόγειο 22:06Νόβακ Τζόκοβιτς: Σ’ αγαπώ Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ!21:52Άγιος Παντελεήμονας: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 31χρονου - Συνελήφθησαν δύο άτομα21:38Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα21:24Hellenic Championship ATP 250: Νικητής ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αθήνα - Έφτασε τους 101 τίτλους καριέρας21:10ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι αγρότες - Παίρνουν μόνο "υποσχέσεις" και όχι "δεσμεύσεις"20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας20:28Αστακός τα Βορίζια: Αναζητούν τον "ηθικό αυτουργό" της βεντέτας20:14Βοιωτία: Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό - Πού επικεντρώνονται οι αρχές20:00Αντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ119:46Πούτιν: Αυτό που επιτύχατε έχει ιστορική σημασία για τον λαό μας σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη της ασφάλειας για τις προσεχείς δεκαετίες19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο