LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2022 08:12 | Ανανέωση: 16 Δεκεμβρίου 2022 08:38

Μαλαισία: Νεκροί και αγνοούμενοι σε κατολίσθηση (εικόνες)

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων γίνεται κάτω από όγκους λάσπης, συντρίμμια και πεσμένα δέντρα.

Μαλαισία - κατολισθήσεις
Κατολίσθηση καταπλάκωσε το μεγαλύτερο μέρος καταυλισμού τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Μαλαισία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ άλλοι πενήντα και πλέον διασώθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους κάτω από όγκους λάσπης, συντρίμμια και πεσμένα δέντρα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι τρία παιδιά και 10 γυναίκες, σύμφωνα με την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η κατολίσθηση, στην πολιτεία Σελάγκορ, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, έγινε γύρω στις 03:00 (τοπική ώρα· χθες Πέμπτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας) στο πλάι δρόμου κοντά σε αγρόκτημα οργανικών προϊόντων που προσφέρει επίσης χώρο για κάμπινγκ, ανέφερε η πυροσβεστική.

Από τους συνολικά 92 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, οι 53 έχουν βρεθεί και είναι ασφαλείς, έκανε γνωστό μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν επτά τραυματίες. Δεν διευκρινίζεται πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.

Μαλαισία - κατολισθήσεις

Η κατολίσθηση έγινε από ύψος κάπου 30 μέτρων, από λόφο που επέβλεπε το κάμπινγκ, σύμφωνα με τον διευθυντή της πυροσβεστικής στη Σελάγκορ.

«Προσεύχομαι οι αγνοούμενοι να βρεθούν σύντομα και να είναι ασφαλείς», ανέφερε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ο Νικ Νάζμι Νικ Άχμαντ, μέσω Twitter, προσθέτοντας πως θα μεταβεί εντός της ημέρας στον τόπο της καταστροφής.

Μαλαισία - κατολισθήσεις

Η περιοχή όπου έγινε η κατολίσθηση, στον δήμο Μπάταγκ Κάλι, είναι γνωστή για τα θέρετρά της, τους καταρράκτες και γενικότερα τη φυσική ομορφιά της.

Σε φωτογραφίες του αγροκτήματος που προσφέρει χώρο για να διαμένουν εκδρομείς αναρτημένες στο Facebook διακρίνεται μεγάλη έκταση όπου μπορούν να στήνονται σκηνές.

Μαλαισία - κατολισθήσεις

Η Σελάγκορ, η πλουσιότερη πολιτεία της Μαλαισίας, έχει υποστεί κατολισθήσεις και στο παρελθόν, που συχνά αποδίδονται στην αποψίλωση δασικών εκτάσεων.

Η Μαλαισία διανύει την περίοδο των βροχών, αλλά δεν είχαν σημειωθεί βροχοπτώσεις πριν από την κατολίσθηση.

Μαλαισία - κατολισθήσεις

Πριν από έναν χρόνο, περίπου 21.000 άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί εξαιτίας πλημμυρών σε επτά πολιτείες της Μαλαισίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση ασυλίας - Σπυράκη: Ζητώ αναστολή της κομματικής ιδιότητας ως μέλους της ΝΔ

Τουρκία: Αιματηρή έκρηξη βόμβας στο Ντιγιάρμπακιρ

“Καλάθι του Άη Βασίλη”: αυξάνεται η συμμετοχή καταστημάτων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο