LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2022 12:55 | Ανανέωση: 14 Δεκεμβρίου 2022 13:17

Θάνατος 16χρονου - Νομική και ΑΣΟΕΕ: Ένταση και προσαγωγές σε κατάληψη (εικόνες)

Οδοφράγματα και διακοπή κυκλοφορίας στην Πατησίων. Ένταση και στην Νομική Σχολή στην Σόλωνος.

ΦΩΤΙΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Ομάδα ατόμων έστησε ξαφνικά οδοφράγματα στην οδό Πατησίων και πέταξε διάφορα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται  στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.

ΦΩΤΙΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΦΩΤΙΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη τελείται από το βράδυ της Τρίτης η Νομική Αθηνών, ως δείγμα αλληλεγγύης για τη δολοφονία του 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές έξω από την Νομική Σχολή στην Σόλωνος.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει, έως τώρα, σε 25 προσαγωγές ατόμων, συνολικά, από το κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια σε ΑΣΟΕΕ και Νομική

Τ"ην 12.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022), μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων με σκοπό την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην οδό Σόλωνος (25) άτομα, τα οποία προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα και την ίδια περίπου ώρα, άλλη ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων και τοποθέτησε κάδους και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, στα οποία έβαλαν φωτιά, διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών με ρίψεις φωτοβολίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των αναγκαίων μέσων και η προαναφερόμενη ομάδα εισήλθε εντός του Πανεπιστημίου.

Το οδόστρωμα καθαρίστηκε από τα αντικείμενα και η οδός Πατησίων αποδόθηκε στην κυκλοφορία."

Το κλίμα είναι τεταμένο και επικρατεί ένταση από χθες σε όλη την χώρα όπου σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν επεισόδια, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά μετά από πολυήμερη νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ύστερα από τον τραυματισμό του από σφαίρα αστυνομικού κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Ένταση επικρατεί και σήμερα στον Ασπρόπυργο, καθώς στην θέση Λάκκα  Ρομά από τον κοντινό καταυλισμό έχουν ανάψει φωτιές και καίνε λάστιχα.

Σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει: «Χωρίς να περάσει ούτε ένα 24ώρο από το προηγούμενο όργιο καταστολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ από τα ΜΑΤ, νέα επιδρομή είχαμε σήμερα με πογκρόμ προσαγωγών, κιόλας, στη Νομική της Αθήνας και στην ΑΣΟΕΕ, με την ΕΛ.ΑΣ. προφανώς να επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο μετά και την υπερψήφιση από όλα τα κόμματα, πλην του ΜέΡΑ25, του επιδόματος επιβράβευσης της καταστολής των 600 ευρώ. Αναίτιες επιθέσεις σε φοιτητές και φοιτήτριες, αναίτια χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης σε Πανεπιστήμια, δρόμους, πλατείες και σταθμούς του μετρό, αναίτιες προσαγωγές νέων ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και μέλος της Νεολαίας του ΜέΡΑ25. Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η επίθεση που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Θεοδωρικάκου στη νεολαία. Η απάντηση στα δολοφονικά και ρατσιστικά εγκλήματα των ανδρών της ΔΙΑΣ, με την πρόσφατη δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι η γενικευμένη κατασταλτική επίθεση στη νεολαία, όπως η Μητσοτάκης Α.Ε. ξέρει "καλά" να κάνει. Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από τα Πανεπιστήμια και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι αδίκως και παρανόμως προσαχθέντες, νέες και νέοι».

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία κόντρα στο Μαρόκο και τα “λιοντάρια” του

Θάνατος 16χρονου: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Ζωγράφου: Σεξουαλική επίθεση δέχθηκε 5χρονος από 21χρονο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάλγαρα: Διακομιδή βρέφους εν μέσω επιστροφής των εκδρομέων (βίντεο)20:43ΗΠΑ - Δίκη Τραμπ: Του επέβαλαν πρόστιμο για 10η φορά! 20:30Γάζα – ΜΜΕ: Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση εκεχειρίας20:16 Άνω Καστρίτσι Πάτρας: Αναβιώνει το έθιμο της “Λέησης” (εικόνες)20:04Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός19:52Ανάσταση - κροτίδες: Οι συλλήψεις της ΕΛΑΣ και η “τεράστια” λεία “εκρηκτικών”19:39ΠΑΣΟΚ: Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης - Ποιοι οι επόμενοι προορισμοί ενόψει Ευρωεκλογών (εικόνες)19:25Άγιος Γεώργιος: Στους Γόννους της Λάρισας έγινε πάνω σε άλογα η περιφορά (εικόνες) 19:12Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς18:58Επιστροφή των εκδρομέων με αυξημένη κίνηση στα διόδια18:43Αλβανία - Έντι Ράμα: Οι αναρτήσεις του για την επίσκεψη στην Ελλάδα18:30Τροχαίο στην Τουρκία: Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με μπετονιέρα (εικόνες)18:16Άγιος Γεώργιος στην Ασή Γωνιά: Ευλόγησαν και φέτος τα κοπάδια (εικόνες)18:03Τουρκία - Μονή της Χώρας: Ο Ερντογάν εγκαινίασε την λειτουργία της ως τζαμί (εικόνες)17:49Άφησε την τελευταία του πνοή στο τιμόνι17:36Μακρόν - Σι Τζινπινγκ: Η σημασία της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας για την Ευρώπη 17:22Παξοί - Κασσελάκης: Να χτίσουμε ομάδα ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο17:09Λουτράκι: Φωτιά σε δασική έκταση (εικόνες)16:55Προσύμνη Αργολίδας: Φωτιά σε δασική έκταση16:41Κουφονήσι - Άγιος Γεώργιος: “Χαμός” στον εορτασμό του πολιούχου (βίντεο)16:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο