LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Δεκεμβρίου 2022 10:05

“Qatar Gate” - Καϊλή: οι “ανεβασμένες” καταθέσεις, το lobbying και τα “δώρα” (βίντεο)

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για την υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων ξετυλίγεται, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες. 

Εύα Καϊλή

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για την υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων ξετυλίγεται, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδάιες . Το "Qatargate" έσκασε σαν βόμβα με την Εύα Καϊλή να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που σπάει την ευρωπαϊκή φούσκα.

Όπως φάνηκε, άλλωστε, και από τις χθεσινές νέες επιχειρήσεις της βελγικής αστυνομίας κανένας δεν μπορεί να υποστηρίζει με βεβαιότητα το πόσο «βαθιά» στην καρδιά του ΕΚ ή και ευρύτερα της Ε.Ε., μπορεί να φτάσει η υπόθεση.

Την Τρίτη η απόφαση για την προφυλάκιση

Η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει προφυλακιστέα.

Νίκος Κορογιαννάκης - Το Πρωινό

Ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννάκης ανέφερε σχετικά με τις ποινές που θα αντιμετωπίσει η κ. Καϊλή αν αποδειχθούν οι αποδιδόμενες κατηγορίες πως "θα γίνει ένα "μίνι δικαστήριο" κεκλεισμένων των θυρών και εκεί ο ανακριτής θα παρουσιάσει τα στοιχεία και θα κριθεί η προσωρινή της  κράτηση, ενώ θα πάρει χρόνια για να παέι στο ακροατήριο η υπόθεση "

Εύα Καϊλή - φυλακή - Το Πρωινό

Η φυλακή - κάστρο που θα οδηγηθεί αν συνεχιστεί η προφυλάκιση

Σε νεόδμητες φυλακές των Βρυξελλών θα οδηγηθεί η Εύα Καϊλή, αν ο ανακριτής επιμείνει στην προσωρινή της κράτηση. Η ποινή, σύμφωνα με το βελγικό δίκαιο θα είναι από 1 - 5 έτη, τα οποία θα πρέπει να εκτίσει.

Εύα Καϊλή

"Εκτόξευση" των καταθέσεών της

Διπλασιασμό των καταθέσεων που δηλώνει στα πόθεν έσχες της τη διετία 2020-2022 εμφανίζει η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με τις αναρτημένες στο Διαδίκτυο δηλώσεις της, η Καϊλή το 2019 δηλώνει 550.000 ευρώ (340.000 ευρώ εκ των οποίων προέρχονται από πώληση μονοκατοικίας στην Άνοιξη Αττικής).

Την επόμενη χρονιά, το 2020 οι καταθέσεις αυξάνονται σε 405.000 ευρώ. Μάλιστα, εμφανίζεται να έχει προχωρήσει στην αγορά διαμερίσματος στο Ψυχικό. Για την αγορά καταβάλλει συνολικά 270.000 ευρώ (αντικειμενική αξία συμβολαίου απόκτησης 670 χιλ. ευρώ). Ως πηγή προέλευσης των χρημάτων δηλώνει την πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Το 2021 η ευρωβουλευτής εμφανίζει εισοδήματα 164.000 ευρώ. Οι καταθέσεις ανεβαίνουν σε 461.846 ευρώ, ενώ η ακίνητη περιουσία δεν παρουσιάζει μεταβολή.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν τον ίδιο μισθό, ο οποίος ορίζεται στο 38,5% του βασικού μισθού δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός των ευρωβουλευτών ανέρχεται, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς, σε €9.386,29 (Ιούλιος 1/1/2022). Ο μισθός αυτός πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος - Το Πρωινό

Δημητρακόπουλος: Η οικογένεια είναι συντετριμμένη

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Το Πρωινό" ανέφερε πως είναι δικηγόρος τόσο της Εύας Καϊλή, όσο και της αδερφής της Μανταλένας και του πατέρα τους και χθες κυρία Καϊλή επικοινώνησε με την αδερφή της για 2 λεπτά περίπου που είναι το επιτρεπόμενο και μίλησε και με τον ίδιο αφού η αδερφή της Μανταλένα ήταν στο γραφείο της.

Όπως είπε, "η κυρία Καϊλή αντί να παίρνει κουράγιο από την αδερφή της, την εμψύχωνε" και τόνισε πως αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τις αποδίδονται. Μάλιστα, όπως ανέφερε "η οικογένειά της είναι συντετριμμένη και δεν πιστεύει τις αποδιδόμενες κατηγορίες". Όπως επεσήμανε "ο πατέρας της κ. Καϊλή δεν είναι σε θέση να φροντίζει το 2 ετών παιδί της και έτσι το παιδί μένει αυτές τις μέρες με στενό συνεργάτη της πολιτικού'.

Υπογράμμισε ότι η προδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Βέλγιο το απόρρητο της διαδικασίας τηρείται αυστηρά σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, από αυτές των βελγικών Αρχών.

Lecho- Καϊλή

Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνει η κ. Καϊλή στο τελευταίο Πόθεν Έσχες της;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο Πόθεν Έσχες της, έχει τραπεζικές καταθέσεις που ανέρχονται στις 463.000 ευρώ - περί τα 400.000 ευρώ βρίσκονται στη Βελγική KBC. Τα υπόλοιπα είναι σε λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες.

Το Πόθεν Έσχες της Εύας Καϊλή: Οι καταθέσεις και τα ακίνητα-1

Η κ. Καϊλή δήλωσε ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου 55 τ.μ στο Βέλγιο το οποίο αγόρασε το 2015.

Επίσης, τρία διαμερίσματα στην Ελλάδα:

  • σε Θεσσαλονίκη (120 τ.μ.), το αγόρασε το 1997
  • σε Ψυχικό (169,25 τ.μ.) το αγόρασε το 2019
  • και Δήμο Αθηναίων (44 τ.μ)., αγορά το 2005

Είναι κάτοχος τριών αυτοκινήτων.

Γιώργος Κύρτσος - Το Πρωινό

Κύρτσος: Η Καϊλή "τα έχασε" από όλο αυτό που έπρεπε να διαχειριστεί

Ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος βρέθηκε στην εκπομπή "Το Πρωινό" και τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα.

"Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο που πλήττει την αξιοπιστία των ευρωβουλευτών, σε μία πολύ κακή στιγμή για την Ε.Ε κατά την οποία έχει να αντιμετωπίσει Τουρκία, ενεργειακή κρίση, ΗΠΑ, Κίνα..." ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ίδια την Εύα Καϊλή δήλωσε πως "είναι πανέξυπνη και εντυπωσιακά εξελίξιμη, όμως τα "έχασε" με όλα αυτά που είχε να αντιμετωπίσει, "αποπροσανατολίστηκε"'. 

"Οι Βρυξέλλες είναι το κέντρο του lobbying και το Κατάρ παραδοσιακά δεν έχει όρια στις επιταγές του, όμως δεν συνδέεται το lobbying με τα "δώρα" που αναφέρονται και πόσο μάλλον με τις βαλίτσες γεμάτες χρήματα που εντοπίστηκαν" δήλωσε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία, αισθητός και στην Ελλάδα

Βουλή – Προϋπολογισμός 2023: Ξεκινάει η συζήτηση στην ολομέλεια

Τροχαίο: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση τοου προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο