LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2022 20:38

“Qatar gate” - Αβραμόπουλος: μεγάλη η ζημιά για την Ελλάδα και τους θεσμούς της ΕΕ

Τι είπε ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ για τις επιπτώσεις της υπόθεσης διαφθοράς και την Εύα Καϊλή. Τι λέει για την παραίτηση του από την ΜΚΟ του φερόμενου ως “εγκέφαλου” του σκανδάλου.

Ειδήσεις - Αβραμόπουλος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε την Δευτέρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την Ευρωβουλή και την ΕΕ, αλλά και για την σχέση του με ΜΚΟ που είχε ιδρύσει ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου. 

«Είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά που ακούγονται. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Κανείς δεν μπορεί να δει κάποιον αν δεν πάρει προηγουμένως έγκριση από τους αρμόδιους των θεσμών. Θα δούmε από την έρευνα τι έγινε σε αυτήν την περίπτωση», είπε ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ. 

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «έχει κάνει μεγάλη ζημιά αυτή η ιστορία και στην Ελλάδα και στους θεσμούς της ΕΕ. Είναι θεσμικό μείζον θέμα, ηθικό και πολιτικό, των ευρωπαϊκών θεσμών, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.». 

Ερωτηθείς εάν οι εξελίξεις έχουν αντίκτυπο και στην Νέα Δημοκρατία, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών είπε «εγώ θα μιλήσω πιο γενικά από ότι για τα εσωτερικά ενός κόμματος. Αυτό εκ των πραγμάτων πρέπει να προβληματίζει όλα τα πολιτικά κόμματα στην χώρα, γιατί όλα εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Η ζημιά είναι ήδη μεγάλη», προσθέτοντας πως τις συνέπειες του σκανδάλου «πρέπει να τις δούμε το συντομότερο δυνατόν, γιατί η Ελλάδα είχε κάνει βήματα μπροστά και τώρα έχουμε μπροστά μας το Ταμείο Ανάκαμψης και πολλά άλλα, που πρέπει να τα δούμε». 

Αναφερόμενος στην συμμετοχή του σε τιμητική θέση στην ΜΚΟ που είχε ιδρύσει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που κατά πολλούς είναι ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου που ταλανίζει την Ευρώπη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε «Πριν από τρία χρόνια προτάθηκε η σύσταση αυτού του νέου οργανισμού καταπολέμησης της ατιμωρησίας και έγιναν προσκλήσεις σε αξιωματούχους ευρωπαϊκών χωρών και αξιωματούχων της ΕΕ και σε κάποιους νομπελίστες, να είμαστε τιμητικά μέλη αυτής της πρωτοβουλίας, που ήταν μια καλή πρωτοβουλία, καθώς ο κ. Παντσέρι δεν ήταν ένας τυχαίος ευρωβουλευτής. Ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα». 

Σημείωσε δε πως «εγώ έκανα κάτι έξυπνο: ζήτησα γραπτώς από την ΕΕ την έκφραση γνώμης για το αν αξίζει να είμαι μέλος της Επιτροπής αυτής και έγινα μέλος με την έγγραφη γνώμη της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν». 

Εξηγώντας την ακαριαία αντίδραση και την παραίτηση του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε στον ΑΝΤ1 πως «πέντε λεπτά μετά από το άκουσμα της είδησης, μίλησα με την κ. Μονγκερίνι και άλλους και είπαμε πως πρέπει να παραιτηθούμε εκείνη την στιγμή». 

«Είχε ηθικό πρόσημο αυτός ο οργανισμός που χάθηκε μετά από όσα έγιναν από τον κ. Παντσέρι, καθώς έφυγαν όλοι, έφυγαν και οι νομπελίστες», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Ιωάννης Βιτάλης

Ρόδος: άστεγος έμενε σε πύργο ναυαγοσώστη (εικόνες)

Δολοφονία στο Μαρούσι: Ποινική δίωξη στην 17χρονη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο06:53Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται06:45Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο