LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Δεκεμβρίου 2022 10:11 | Ανανέωση: 12 Δεκεμβρίου 2022 12:40

“Qatar gate” - Καϊλή: η “στήριξη” στο Κατάρ και οι ποινές που προβλέπονται (βίντεο)

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για το "σκάνδαλο" στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι είπαν Κύρτσος και Κεχαγιόγλου στο "Πρωινό".

Εύα ΚαϊλήΣτις φυλακές υψίστης ασφαλείας, Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες κρατείται η Εύα Καϊλή, που είναι ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες για την υπόθεση Katar - Gate. Μετά την απαγγελία κατηγοριών από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα και τον ανακριτή, μέσα σε 48 ώρες, έως πέντε μέρες, θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον άλλου ανακριτή ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι καθώς κι ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Εύα Καϊλή

Η υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων προκειμένου να προωθήσουν την εικόνα και τα συμφέροντα του Κατάρ στην Ευρώπη αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Το Πρωινό - Γιώργος Κύρτσος

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στην εκπομπή "Το Πρωινό" για την υπόθεση “QatarGate” ανέφερε πως "σε συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο η κ.Καϊλή είχε ταχθεί υπερ του Κατάρ σε στιγμή που το κράτος είχε κατηγορηθεί για εκμετάλλευση εργαζομένων, εκεί είναι που κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά".

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε και μία σχετική ανάρτηση στο twitter σχετικά με τη φερόμενη υπόθεση διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το Πρωινό - Σάκης Κεχαγιόγλου

Κεχαγιόγλου: Η διαδικασία θα προχωρήσει στο Βέλγιο

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή "Το Πρωινό" για την υπόθεση που έχει ξεσπάσει και τις ποινές που θα αντιμετωπίσει η Εύα Καϊλή.

"Είναι κακουργήματα αυτά για τα οποία κατηγορείται, για αυτό και η προσωρινή της κράτηση. Η διαδικασία θα προχωρήσει στο Βέλγιο" ενώ όπως είπε για τα κακουργήματα αυτά "η ποινή στο Βέλγιο είναι 5 - 10 χρόνια".

Lecho- Καϊλή

Η ανακοίνωση των βελγικών αρχών

"Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συνέχιζε:

"Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου".

Καϊλή: Δεσμεύεται η περιουσία της στην Ελλάδα

Εξελίξεις και στην Ελλάδα φέρνει η εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση του Κατάρ-gate καθώς όπως έγινε γνωστό αποφασίστηκε η δέσμευση της περιουσίας της στην Ελλάδα.

Την εντολή για το «πάγωμα» των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή έδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με απόφαση του επικεφαλής της Χαραλαμπου Βουρλιώτη.

Η δέσμευση αφορά και τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα μελών της οικογένειας της Εύας Καϊλή.


Ειδήσεις σήμερα:

Δήμαρχος Παξών: τι πήγε λάθος με τη μεταφορά της γυναίκας με εγκεφαλικό

Κολωνός: Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις (εικόνες)

“QatarGate” - Η οικογένεια της Εύας Καϊλή στον ΑΝΤ1: Περιμένουμε τον πατέρα της στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:44“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:30Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:02ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Αν μπορούσα θα ρωτούσα τον πατέρα μου αν είναι περήφανος για εμένα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο