LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Δεκεμβρίου 2022 08:30

Ελληνοτουρκικά - Συρίγος: Ο Ερντογάν πρέπει να εμφανίσει κάποια “νίκη” στο κοινό του

Τι είπε ο Καθ. Διεθνών Σχέσεων για τις τουρκικές προκλήσεις, το “Αμπντουλχαμίντ Χαν” και το έτοιμο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ. Να υπάρξει ετοιμασία όλων των πολιτών για πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία, ζήτησε ο Κ. Ζιαζιάς

Ερντογάν - Ακάρ - Hurriyet

Για τα Ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις της Άγκυρας που δεν έχουν τέλος, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», ο Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Όπως σημείωσε ο κ. Συρίγος, ο Ταγίπ Ερντογάν «πότε μας απειλεί και πότε λέει ότι δεν βάλαμε μυαλό». 

Αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο είπε πως «φαίνεται ότι προσπαθεί να βρει κάποια άκρη με την Ρωσία και τις ΗΠΑ για την Συρία. Έχει μεγάλη ανάγκη να εμφανίσει κάποια νίκη σε διεθνές επίπεδο και η Συρία είναι μια εύκολη λύση για να δείξει, στο εσωτερικό κοινό του, την “δύναμη” του». 

«Από την άλλη, έχει το “Αμπντουλχαμίντ Χαν”, που αναμένεται να βγει για νέο κύκλο ερευνών. Σε τέτοια περίπτωση, υπάρχει έτοιμο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και είναι έτοιμο να επιβληθεί και εκεί θα δούμε αν η ΕΕ θα είναι ενωμένη σε αυτό, όπως απέναντι στην Ρωσία ή οι ποινές θα είναι χάδια, όπως την προηγούμενη φορά που επιβλήθηκαν κυρώσεις σε δύο Τούρκους αξιωματούχους που δεν τους ήξερε κανείς», είπε ο κ. Συρίγος. 

Συμπλήρωσε πως «το αν θα σταματήσει ο Ερντογάν εξαρτάται από το πόσο αυστηρές είναι οι κυρώσεις. Το “Αμπντουλχαμίντ Χαν” ετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες και υποτίθεται ότι θα είχε βγει για έρευνες, αλλά ακόμη δεν έχει βγει. Προσπαθεί να δει και τι θα γίνει με τους Αμερικανούς και τα όπλα και προφανώς μετράει και αυτό». 

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είπε ότι από δεκαετίες η Τουρκία είναι σε τροχιά σύγκρουσης με την Ελλάδα και επεσήμανε πως «πρέπει να προετοιμαστεί η χώρα, όχι απλώς οι Ένοπλες Δυνάμεις, η χώρα πρέπει να ετοιμαστεί, με ηρεμία και χωρίς να διαταραχθεί η ζωή μας, υπάρχουν σχέδια που μπορεί να εφαρμοστούν».

Ο κ. Ζιαζιάς αναφέρθηκε και στην "Γαλάζια Πατρίδα", λέγοντας ότι αποτελεί ουσιαστικά μια "πλατφόρμα διεκδικήσεων" της Τουρκίας, ενώ τέλος κάλεσε την Κυβέρνηση να επεκτείνει την χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος των 600 ευρώ, που θα δοθεί σε αστυνομικούς και λιμενικούς, ώστε να καταβληθεί και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις του Σαββάτου σε ANT1 και ANT1+

Αττική: Σεισμός στην Ραφήνα

Μουντιάλ 2022: Πέθανε δημοσιογράφος στον αγώνα Ολλανδία - Αργεντινή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπέςΧθες 21:21 | Ειδήσεις

Εξαιρετικά ενδιαφέρονται είναι τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Marc  για τον ΑΝΤ1.

Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Τα 25 δις ευρώ, η “ασπίδα του Αχιλλέα” και η στρατηγική συμμαχία με το ΙσραήλΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Νέα φιλοσοφία στην έγκριση των εξοπλιστικών, έμφαση σε drones και νέες τεχνολογίες, συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και νεύμα προς Ισραήλ. Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. 

Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα Σήμερα 11:09 | Ειδήσεις

Προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία Μυκόνου καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)Σήμερα 12:02 | Ειδήσεις

Οι αλιείς αντιδρούν στην στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκής νομοθεσίας που σχετίζεται με τον τρόπο ζύγισης των αλιευμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ - Λαγκάρντ: Αρνητικοί για όλο τον κόσμο οι δασμοί που επιβάλλει16:26Τροχαία – Αττική: 35.321 παραβάσεις για τον μήνα Μάρτιο 16:26ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερό διζωνικό μπλε τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας από τη ΔΕΗ16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:59Ακρόπολη - Λάνθιμος: Το ΥΠΠΟ για το "όχι" του ΚΑΣ στα γυρίσματα στον Ιερό Βράχο15:46Τένις: Κατάρρευση αθλήτριας κατά τη διάρκεια αγώνα (βίντεο)15:32Βασίλης Καλογήρου: Στο Ανθρωποκτονιών η δικογραφία για τον θάνατο του 39χρονου15:18Κακοποίηση ζώων - Βόλος: Βίντεο με pet groomer να χτυπά σκύλο προκαλεί θύελλα αντιδράσεων (εικόνες)15:05Λουλούδια από... ψηφοδέλτια! (εικόνες)14:51Τουρκία: Πόλεμος για το μποϊκοτάζ – Αυτεπάγγελτη έρευνα14:38Θεοδωρικάκος: Μειώνουμε φόρους - εισφορές και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα14:24Μεταξουργείο: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα δολοφονίας 2 αλλοδαπών - Στην φυλακή ο ηθικός αυτουργός (βίντεο)14:10ΠΑΣΟΚ: Η Μπατζελή ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας 13:56Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)13:42Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Τα 25 δις ευρώ, η “ασπίδα του Αχιλλέα” και η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ13:28Πάτρα: Την συνέλαβαν για υπεξαίρεση μετά από 25 χρόνια13:14Ηλεία: Άγριο ξύλο σε τοπικό αγώνα - Μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν παίκτες (βίντεο) 12:59Πασχαλινό ωράριο: Πως θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα 12:44Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας12:30Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Τα 13 ιδρύματα που θέλουν να ανοίξουν παράρτημα στην Ελλάδα 12:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο