LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2022 22:49

Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια: διαστημική νίκη για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός, ισοπέδωσε την Βίρτους Μπολόνια σε έναν αγώνα... περίπατο για τους Πειραιώτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Η... βροχή τριπόντων που ξέσπασε στο ΣΕΦ παρέσυρε τη Βίρτους Μπολόνια, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει ρεκόρ παραγωγικότητας στην Ιστορία του στη Euroleague και να επιστρέφει εμφατικά στα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 117-71 τους Ιταλούς, για την 12η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 8-4 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην τέταρτη σερί ήττα τους και όγδοη στο σύνολο.

Με 18/32 τρίποντα, απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (32 έναντι 24), 33 ασίστ (!) και την άμυνα να υποχρεώνει τη Βίρτους σε 20 λάθη, ο Ολυμπιακός προσέφερε μία μοναδική παράσταση, στην οποία πρωταγωνίστησε και πάλι ο Σάσα Βεζένκοφ με 19 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής και στατιστικά για σεμινάριο (3/4δ., 4/5τρ., 1/1β.). Ο Μουσταφά Φαλ ήταν και πάλι κομβικός στη ρακέτα με 15 πόντους και 5 ριμπαόυντ, ενώ 15 πρόσφερε ο Άλεκ Πίτερς, 13 ο Σακίλ ΜακΚίσικ και 11 ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Πολύτιμος στο πρώτο ημίχρονο ο Αϊζάια Κάνααν με 9 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ στις 8 ασίστ σταμάτησε ο Τόμας Γουόκαπ. Από τη Βίρτους ξεχώρισε ο Τζόρνταν Μίκι με 12 πόντους, ενώ αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού ο Μίλος Τεόντοσιτς (3π., 5ασ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Τα δεκάλεπτα: 29-13, 61-35, 84-55, 117-71

Ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του από τα 6.75 με το... καλημέρα του αγώνα και με δράστες τους Κάνααν, Γουόκαπ και Βεζένκοφ, οι οποίοι ευστόχησαν σε τρία «κολλητά» τρίποντα, ξέφυγαν στο 3΄ με 9-0. Δίχως να χάσουν την επιθετική τους συγκέντρωση και με την άμυνα να είναι υποδειγματική, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν διψήφια διαφορά στο 4΄ (14-3), την εκτόξευσαν στο +16΄ στο 8΄ (29-13), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το 31-15 και τους Πειραιώτες να μετρούν σε αυτό το διάστημα 6/9 τρίποντα και 11 ασίστ.

Δίχως να χάσει την επαφή του από τα 6.75 και με την άμυνα να υποχρεώνει τους φιλοξενούμενους σε 10 λάθη, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε στη δεύτερη περίοδο, ξέφυγε με +22 (44-22) στο 14΄, στο 16΄ εξασφάλισε νταμπλ σκορ (50-25), ενώ στο 17΄ εκτόξευσε τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (+29, 54-25). Η Αρμάνι προσπάθησε να αντιδράσει τρέχοντας ένα μίνι σερί 0-6 για το 54-31, αλλά μέχρι εκεί... Η... μηχανή του Ολυμπιακού πήρε και πάλι μπροστά, με τους «ερυθρόλευκους» να κλείνουν το ημίχρονο έχοντας φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 61 πόντους, συγκομιδή που αποτελεί ρεκόρ σε πρώτο ημίχρονο στην Ιστορία των Πειραιωτών στην Euroleague.

Με τον Βεζένκοφ να συνεχίζει απτόητος τις τρίποντες... εκτελέσεις του, ο Ολυμπιακός συνέχισε να αναβάζει τη διαφορά και στο 24΄ ο φωτεινός πίνακας έγραψε το +32 (71-39), με την αναμέτρηση να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα για τους Πειραιώτες. Δίχως να κατεβάσουν ταχύτητα οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να προσφέρουν θέαμα, με το τρίποντο του Γουόκαπ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή της τρίτης περιόδου (84-55 στο 30΄) να προστίθεται στα highlight της βραδιάς. Δίχως απρόοπτα κύλησε το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στο τελικό 117-71, που συνιστά νέο ρεκόρ στην Ιστορία του συλλόγου στη Euroleague.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Μπισάνγκ, Νέντοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (2), Κάναν 9 (3), Λαρεντζάκης 11 (3), Φαλ 15, Σλούκας 8 (1), Βεζένκοβ 19 (4), Παπανικολάου 3 (1), Μπόλομποϊ 5, Πίτερς 15 (3), Μπλακ 9, ΜακΚίσικ 13 (1).

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Κορντινιέ 9 (1), Μάνιον 2, Παγιόλα, Μπακό 10, Τζαϊτέ 7, Λούντμπεργκ 3 (1), Σενγκέλια 9, Χάκετ 6, Μίκι 12 , Γουίμς 7 (1), Οτζελέγε 3 (1), Τεόντοσιτς 3 (1).

Ειδήσεις σήμερα:

Καλαμάτα: θρίλερ με δύο νεκρούς σε νταμάρι (εικόνες)

16χρονος - Αποκλειστικό ΑΝΤ1: το ηχητικό ντοκουμέντο με το Κέντρο Επιχειρήσεων (βίντεο)

“Κιβωτός” - 19χρονος στο “Πρωινό”: Είχα σαν Θεό αυτόν που ασέλγησε πάνω μου (βίντεο) 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Ζελένσκι: Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης – Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετώνΣήμερα 17:02 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση των εχθροπραξιών, ως το πρώτο βήμα για την έναρξη μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη και διαρκή ειρήνη.

Κακλαμάνης σε Ζελένσκι: 50 χρόνια πριν ο ελληνισμός υπέστη το ίδιο πρόβλημα με εσάς στην ΚύπροΣήμερα 18:50 | Ειδήσεις

«Αν η Δύση είχε αντιδράσει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ίσως να μην είχε υποστεί η Ουκρανία την εισβολή της Ρωσίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών στους συλληφθέντεςΣήμερα 18:05 | Ειδήσεις

Εκτιμάται ότι η δολοφονία του 42χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου».

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΧθες 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Ψεκάζουν τα σύννεφα για βροχή – Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών 20:16Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:02Νετανιάχου: Η αντίθεσή μας σε ένα παλαιστινιακό κράτος σε οποιοδήποτε έδαφος δεν έχει αλλάξει19:48Εθνική: Χωρίς Παυλίδη, Μπακασέτα και Γιαννούλη στην Ουγγαρία19:34Εντοπίστηκε σορός άνδρα σε παραλία της Μαγνησίας - Εξετάζεται αν ανήκει στον Αυστριακό τουρίστα19:20Κακλαμάνης σε Ζελένσκι: 50 χρόνια πριν ο ελληνισμός υπέστη το ίδιο πρόβλημα με εσάς στην Κύπρο19:06Λευκά μπαλόνια στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για τα θύματα τροχαίων – Πάνω από 600 νεκροί το 202418:52Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών στους συλληφθέντες18:38Καταδίωξη οδηγού μηχανής στην Καρδίτσα - Τραυματίστηκε αστυνομικός18:2452η επέτειος του Πολυτεχνείου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ18:10Θεσσαλονίκη: Ελεύθερες οι έξι ανήλικες που ξυλοκόπησαν και βιντεοσκόπησαν συνομήλικές τους στον Εύοσμο17:56Πολυτεχνείο: Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων για την 52η επέτειο – Τη Δευτέρα η μεγάλη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία (εικόνες)17:42Γιάννης Λάλας: Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση από την οποία δολοφονήθηκε17:28Μητσοτάκης – Ζελένσκι: Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης – Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών17:14Ροδόπη: Αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες έπεσε σε χαράδρα - Ένας νεκρός και τραυματίες17:00Χατζηδάκης: Η επίσκεψη Ζελένσκι αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας16:46ΝΔ για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: Υπηρέτησε την πατρίδα και την παράταξη με αφοσίωση και εντιμότητα16:32Συναγερμός για την εξαφάνιση 55χρονου16:18Γιώργος Μπαντής για Καρέτσα-Τεττέη: Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα16:04Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας15:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο