LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2022 22:12

Μουντιάλ 2022: Το Κροατία - Βραζιλία... διέκοψε τη Σύνοδο EUMED-9 (βίντεο)

Οι εννέα ηγέτες έκαναν διάλειμμα για να δουν τα πέναλντι του θριάμβου της Κροατίας επί της Βραζιλίας. Η ατάκα του Μητσοτάκη και οι πανηγυρισμοί Πλένκοβιτς.

Ισπανία - Σύνοδος - Μουντιάλ - Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς ήταν… κάπου αλλού κατά τη διάρκεια της συνόδου των χωρών του Νότου της ΕΕ στο Αλικάντε της Ισπανίας. Για τον ίδιο, αυτή ήταν «η πιο ενθουσιώδης σύνοδος στην Ευρώπη», όπως είπε μετά τη νίκη της εθνικής ομάδας της Κροατίας επί της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Το Αλικάντε «θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου», είπε, χωρίς να κρύβει τη χαρά του, στις κοινές δηλώσεις που έκαναν οι εννέα ηγέτες μετά τη λήξη της συνόδου. Οι οκτώ ομόλογοί του στράφηκαν προς το μέρος του, περιμένοντας τη συνέχεια των δηλώσεών του. Όμως, ο Πλένκοβιτς τα είχε ήδη πει όλα, προκαλώντας τα γέλια των παριστάμενων.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός αφηγήθηκε στη συνέχεια σε κάποιους δημοσιογράφους ότι κατάφερε να παρακολουθεί τον αγώνα στα διαλείμματα και ότι όλοι οι άλλοι ηγέτες τον ακολούθησαν για να δουν τη διαδικασία των πέναλτι στο κινητό τηλέφωνό του. «Ήταν πολύ ωραίο. Είναι φανταστικό αυτό το αίσθημα, είναι μια εμπνευσμένη γενιά νέων παικτών», πρόσθεσε.

Οι άλλοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τον χειροκρότησαν όταν εμφανίστηκαν όλοι μαζί στη συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα αφότου η Κροατία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ, αποκλείοντας τη Βραζιλία στα πέναλτι. Όλοι τους είχαν κάτι να πουν: ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα τον συνεχάρη μολονότι «κάθε φορά που χάνει η Βραζιλία, η Πορτογαλία αισθάνεται μια θλίψη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε το αποτέλεσμα δηλώνοντας ότι «η ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία στο ποδόσφαιρο φαίνεται ήδη να επιβεβαιώνεται».

Ισπανία - Σύνοδος - Μουντιάλ - Μητσοτάκης

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν επωφελήθηκε από ένα διάλειμμα μεταξύ δύο συνεδριάσεων για να παρακολουθήσει και αυτός τον αγώνα, κάνοντας συντροφιά στον Πλένκοβιτς.

Ειδήσεις σήμερα:

16χρονος - Αποκλειστικό ΑΝΤ1: το ηχητικό ντοκουμέντο με το Κέντρο Επιχειρήσεων (βίντεο)

Κρήτη: Δημοτικό Συμβούλιο έγινε... ρίνγκ (βίντεο)

Καϊλή: διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο