LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2022 12:10

Novartis - Σαλμάς: καταδίκη Μανιαδάκη μετά την ομολογία για ψεύδη

Καταδικάστηκε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, ο οποίος είχε αναφερθεί σε εμπλοκή του βουλευτή της ΝΔ στην υπόθεση. Τι είπε ο Ν. Μανιαδάκης στην δίκη.


 

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ - ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

Σε ενημέρωση από τους συνεργάτες του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μάριου Σαλμά, αναφέρονται τα εξής, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, στην οποία είχε εμπλακεί το όνομα του πρώην Υφυπουργού Υγείας:

«Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ χθες η 12ωρη ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που αφορούσε στην μήνυση που έκανε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την μήνυση του κ. Σαλμά και έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Νίκο Μανιαδάκη και για τα τρία αδικήματα που κατηγορούνταν, της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδούς κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης και του επέβαλε ποινή 20 μήνες φυλάκιση.

Αφού ο κατηγορούμενος ομολόγησε ανασκευάζοντας ότι ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή του αθέμιτη πρακτική από τον κ. Σαλμά και ότι πιέστηκε από τους εισαγγελείς να πει ψέματα έγινε προσπάθεια από τους συνηγόρους του να δεχθεί ο κ. Σαλμάς μία συγνώμη έγγραφη από τον Νίκο Μανιαδάκη αλλά ο κ. Σαλμάς αρνήθηκε ζητώντας να καταδικαστεί ο ψεύτης και συκοφάντης κατεξοχήν εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis Νίκος Μανιαδάκης.

Νίκος Μανιαδάκης

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Σαλμάς δήλωσε:

“Το φως νικά το σκοτάδι πάντα. Αυτός που τόλμησε να αμφισβητήσει την τιμιότητα και την αφοσίωση στην Πατρίδα, την προσήλωση στο καθήκον, τις αξίες και τις αρχές που ο οικοδόμος Γιώργος Σαλμάς και η μητέρα μου Έλλη με δίδαξαν σήμερα στιγματίστηκε με 20 μήνες φυλάκιση.

Αυτό ας αποτελέσει δίδαγμα για τις μελλοντικές γενιές ότι ακόμη και αν στη ζωή τους αποφασίσουν να κάνουν το αυτονόητο που είναι η προσφορά στην πατρίδα θα συναντήσουν Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες που αντιμάχονται αυτούς που προσφέρουν προκειμένου να εκμεταλλεύονται τη χώρα. Να ξέρουν όμως ότι αυτό πρέπει να κάνουν και να κουβαλήσουν τον Σταυρό όπως ο μακαριστός μοναχός Λαυρέντιος με παρότρυνε τις δύσκολες στιγμές  που ο επίσημα ψεύτης και συκοφάντης Μανιαδάκης μου δημιούργησε.

Είπα από την αρχή ότι θα φροντίσω να βγει η κουκούλα του προστατευόμενου μάρτυρα που με συκοφάντησε και το έπραξα. Είπα ότι θα τιμωρηθεί και το πήγα μέχρι τέλους. Το είπα και το έκανα γιατί δεν με κρατάει κανένας και για τίποτα.

Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους όσους πίστευαν και πιστεύουν ότι πορεύομαι στη πολιτική μου διαδρομή με αξίες και ήταν δίπλα μου σε όλη την πορεία.

Τους ψηφοφόρους μου, τους ασθενείς μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, την οικογένειά μου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εξαιρετικούς δικηγόρους μου κ. Αλέξανδρο Στρίμπερη, τον επίκουρο καθηγητή κ.Γιάννη Μοροζίνη,  τον κ. Παναγιώτη Σκεύη, όπως επίσης και τον συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μανιαδάκη κ. Θεόδωρο Μαντά για το θάρρος του να αναγνωρίσει δημόσια στην δίκη την ουσιαστική συμβολή μου στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης της χώρας και στην αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis στην Ελλάδα.

Έτσι μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για εμένα πριν 2 χρόνια και με τη σημερινή καταδίκη του συκοφάντη μου Νίκου Μανιαδάκη κλείνει για εμένα οριστικά το κεφάλαιο Novartis”.

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός” - 19χρονος στο “Πρωινό”: Είχα σαν Θεό αυτόν που ασέλγησε πάνω μου (βίντεο) 

Μουντιάλ 2022 - Παρασκευή: οι μεταδόσεις σε ANT1 και ANT1+ 

Βόλος: Ανήλικα αδέλφια ζούσαν σε σπίτι – “σκουπιδότοπο”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο