LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2022 10:38 | Ανανέωση: 09 Δεκεμβρίου 2022 10:39

Κούγιας για 16χρονο: Ο αστυνομικός δεν μετανιώνει για κάτι

Τι είπε για τους Ρομά και την πίεση που αναφέρει ότι ασκούν προς την Δικαιοσύνη, απειλώντας με επεισόδια και αυτοδικία. Πως περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες πυροβόλησε ο 34χρονος.

16χρονος - Ρομά

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, πριν ξεκινήσει η απολογία του 34χρονου αστυνομικού για τον τραυματισμό του του 16χρονου Ρομά, ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε την άποψη πως ο τραυματισμός του ανηλίκου από τα πυρά του αστυνομικού δεν έγινε εκ προθέσεως. 

«Ο άνθρωπος έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Εν αντιθέσει με τη κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα, ο οποίος κατηγορείται και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των δύο μοτοσικλετιστών με άμεσο δόλο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας. 

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα τόνισε πως ο ίδιος αναμένει ότι ο αστυνομικός δεν θα προφυλακιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά «περιμένουμε να μείνει ελεύθερος. Το τονίζω κατηγορηματικά ότι δεν μπορώ να φανταστώ σε καμία περίπτωση ότι είναι δυνατόν η δικαιοσύνη μελετώντας αυτή τη δικογραφία να μην αφήσει ελεύθερο τον άνθρωπο αυτόν και να υποκύψει στους εκβιασμούς αυτούς κάποιων τους οποίους εγώ γνωρίζω χρόνια».

«Δεν μπορεί ορισμένοι που τους βλέπω στα δικαστήρια κάθε μέρα κατηγορούμενους άλλοτε για ληστείες, άλλοτε για εμπόριο ναρκωτικών, άλλοτε για κλοπές, άλλοτε για βιασμούς να έρχονται τώρα και να απειλούν ότι θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», υπογράμμισε αναφορικά με τις απειλές για αυτοδικία από πλευράς των Ρομά σε περίπτωση που ο αστυνομικός αφεθεί ελεύθερος.

Ο ποινικολόγος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «υπόδειγμα αστυνομικού και καλό άνθρωπο» ενώ κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τον αστυνομικό να έχει σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Όποιος το διαδίδει αυτό θα βρει τον μπελά του. Ο εντολέας μου όχι μόνο δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά ο ίδιος και η οικογένεια του είναι σε άλλον πολιτικό και κοινωνικό κύκλο», δήλωσε. 

Αναφορικά με την καταδίωξη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και τους πυροβολισμούς ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως δεν υπήρχε πρόθεση να τον πετύχει και υπογράμμισε πως ο 16χρονος επιχείρησε να χτυπήσει με το όχημα του τους αστυνομικούς. 

«Σε όλη τη διαδρομή φαίνεται ότι το θύμα, αν γίνει ποτέ δικαστήριο είναι σημαντικό να πει την άποψη του, οδηγούσε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο και φαίνεται ότι τον πλησιάζουν οι αστυνομικοί ενώ αυτός παραβιάζει όλα τα σήματα. Τρεις φορές έκανε αναστροφή και επέστρεψε για να χτυπήσει τον αστυνομικό. Η σφαίρα που βρέθηκε φανερώνει ότι π αστυνομικός δεν ήθελε να χτυπήσει το παιδί, είναι έξω από την ακτίνα της βολής. Θα έχουμε στη διάθεση μας τη βαλλιστική έκθεση του κορυφαίου βαλλιστικού αναλυτή Γιώργου Ραφτογιάννη. Ο ίδιος μου είπε ότι από την αναπήδηση στο οδόστρωμα ανυψώθηκε το χέρι. Αυτή η αναπήδηση μπορεί να οδηγήσει το χέρι ακόμα και σε διαφορετικό ύψος δυο μέτρων από το σημείο βολής. Το περίστροφο του είχε δεκατρείς σφαίρες, αν ήθελε να τον χτυπήσει δεν θα έριχνε μόνο δύο. Το παιδί κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε αρκετή ώρα μετά. Το αυτοκίνητο επίσης διαθέτει φιμέ τζάμια και δεν μπορούσαν να δουν μέσα πως ήταν. Μόνο όταν ήρθε η ΟΠΚΕ αντίκρισαν το παιδί», δήλωσε επίσης ο συνήγορος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022 - Παρασκευή: οι μεταδόσεις σε ANT1 και ANT1+

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα του 112 λόγω έκλυσης επικίνδυνων ουσιών

Βόλος: Ανήλικα αδέλφια ζούσαν σε σπίτι – “σκουπιδότοπο”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο