LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2022 09:56

Βόσπορος: “Ουρά” τα πλοία για να περάσουν τα Στενά

Δεκάδες πλοία περιμένουν για να περάσουν τα Στενά του Βοσπόρου.

Βόσπορος - πλοία

Ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο αύξησε σήμερα σε 20 τον αριθμό των σκαφών που περιμένουν στη Μαύρη Θάλασσα για να περάσουν από τα Στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση τη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή υπηρεσία Tribeca, ενώ διεξάγονται συνομιλίες για να αντιμετωπισθεί το ζήτημα.

Χθες, Πέμπτη, απορρίπτοντας τις πιέσεις από το εξωτερικό για την ουρά των δεξαμενοπλοίων που μεγαλώνει, η ναυτιλιακή αρχή της Τουρκίας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να κρατάει έξω από τα ύδατά της πετρελαιοφόρα που δεν έχουν τα κατάλληλα ασφαλιστικά έγγραφα και ότι χρειάζεται χρόνο για να πραγματοποιήσει ελέγχους.

Οκτώ δεξαμενόπλοια περιμένουν επίσης για να διέλθουν από το στενό των Δαρδανελίων προς τη Μεσόγειο, από εννέα μια μέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η Tribeca, αυξάνοντας σε 28 το συνολικό αριθμό των δεξαμενοπλοίων που περιμένουν για να κατευθυνθούν προς νότο.

Η Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών, η ΕΕ και η Αυστραλία έχουν συμφωνήσει να απαγορεύουν σε παρόχους ναυτιλιακών υπηρεσιών, όπως οι ασφαλιστές, να βοηθούν στην εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου, εκτός αν το πετρέλαιο αυτό πωλείται σε μια επιβεβλημένη χαμηλή τιμή (πλαφόν), που έχει στόχο να στερήσει έσοδα από τη Μόσχα σε καιρό πολέμου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη, ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών Ουόλι Αντεγιέμο είπε στον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ ότι το πλαφόν ισχύει μόνο για το ρωσικό πετρέλαιο και δεν απαιτεί πρόσθετους ελέγχους στα πλοία που διέρχονται από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Τουρκία - Βόσπορος - Στενά του Βοσπόρου - τέλη διέλευσης

Εντούτοις η Τουρκία έθεσε σε ισχύ από την αρχή του μήνα ένα νέο μέτρο, το οποίο προκαλεί το μποτιλιάρισμα.

Βάσει του μέτρου αυτού απαιτείται από τα πλοία να παρέχουν απόδειξη ασφαλιστικής κάλυψης για τη διάρκεια του διάπλου τους μέσω των Στενών του Βοσπόρου ή όταν αγκυροβολούν σε τουρκικά λιμάνια.

Η γενική διεύθυνση ναυτιλιακών υποθέσεων της Άγκυρας δήλωσε πως είναι απαράδεκτο να ασκείται πίεση στην Τουρκία για ασφαλιστικούς ελέγχους «ρουτίνας», όπως τους αποκάλεσε.

Η ίδια διεύθυνση πρόσθεσε ότι ενδέχεται να διώξει από τα ύδατά της δεξαμενόπλοια που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα ή να απαιτήσει απ' αυτά να παρουσιάσουν νέες επιστολές ασφάλισης που να καλύπτουν το ταξίδι τους μέσω των τουρκικών υδάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

16χρονος - Σαμπάνης: Νέα επεισόδια αν δεν προφυλακιστεί ο αστυνομικός (βίντεο)

Ζίτσα - Γαϊδουράκι: στο εδώλιο ο Αντιδήμαρχος για κακοποίηση ζώου

Βόλος: Ανήλικα αδέλφια ζούσαν σε σπίτι – “σκουπιδότοπο”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνοιχτά τα καταστήματα σήμερα - Το εορταστικό ωράριοΣήμερα 09:40 | Ειδήσεις

Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Πυρκαγιά από σόμπα στο Μέτσοβο - Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτοΣήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Κάτοικοι κατήγγειλαν πως έπειτα από έργα για την εγκατάσταση νέου δικτύου ύδρευσης, δεν τοποθετήθηκαν κρουνοί πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική από τα Ιωάννινα.

Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης άνδραΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση συνδράμουν 14 πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Λιτόχωρου καθώς και οι ορειβατικές ομάδες της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ.

Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόληςΧθες 15:20 | Ειδήσεις

Σε ποιους δρόμους θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας την Κυριακή;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα - Το εορταστικό ωράριο09:50Ρωσία: Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τον Μακρόν09:36Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης άνδρα09:22Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου στο κέντρο της πόλης09:08Πυρκαγιά από σόμπα στο Μέτσοβο - Κάηκαν δύο σπίτια, ζημιές υπέστη τρίτο 08:54Νότια Αφρική: Ένοπλη επίθεση κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ - Τουλάχιστον 10 νεκροί08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20Super League: "Φωτιά" στο πρωτάθλημα βάζει η Κηφισιά στο Καραϊσκάσκη επί του Ολυμπιακού23:06Αττική: Συνελήφθησαν 7 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών22:52Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλοπής οχημάτων στην Αττική - Τα παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες (εικόνες)22:38Φοινικούντα: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα22:24Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Γαύδο22:10Χριστούγεννα...με γρίπη - Ανησυχία για τη μετάλλαξη "Κ"21:56Στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς21:42Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο21:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο