LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2022 18:57

16χρονος - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: η συνομιλία αστυνομικών με το Κέντρο Επιχειρήσεων το βράδυ του πυροβολισμού (βίντεο)

Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει τις επικοινωνίες των αστυνομικών με το κέντρο. Το βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αστυνομικού.

 Θεσσαλονίκη - 16χρονος - βενζινάδικο

Των Βαγγέλη Κοκολάκου και Μανώλη Ασαριώτη

Βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αστυνομικού ότι ο 16χρονος επιχειρούσε με το όχημά του να εμβολίσει τους συναδέλφους του.

Σε αυτά τα καρέ από κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται το αγροτικό αυτοκίνητο του νεαρού, να περνά τη σιδηροδρομική γραμμή, την ώρα που το καταδιώκουν οι μηχανές της ομάδας Δίας. Ο οδηγός μοιάζει να χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κάνει στροφή 180 μοιρών. Μία από τις μηχανές το προσπερνά με την ταχύτητα που έχει και η δεύτερη μηχανή, βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης μαζί του. Το αυτοκίνητο κάνει και δεύτερη στροφή 180 μοιρών και δεν συνεχίζει την πορεία του, προς το δρόμο αλλά κινείται στο τοιχίο όπου τελικά καταλήγει.

Ο δικηγόρος του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, αναφέρει σχετικά με το περιστατικό: «Ο 16χρονος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω από την ισόπεδη διάβαση των γραμμών του ΟΣΕ. Προσκρούει στις γραμμές. Χάνει τον έλεγχο. Κάνει στροφή προς τα αριστερά 180 μοιρών και έρχεται με φορά προς τα πίσω. Μία μοτοσικλέτα περνάει μπροστά του. Δεν κάνει καμία κίνηση να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα, περιμένει να περάσει η μοτοσικλέτα μετά εκκινεί το αυτοκίνητο και κάνει τη στροφή για να επιστρέψει στην πορεία που είχε».

Η πλευρά του αστυνομικού υποστηρίζει, ότι ο 16χρονος αποπειράθηκε να χτυπήσει την πρώτη μοτοσυκλέτα που τον ακολουθούσε και πως ο αστυνομικός πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές. 

«Ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του αστυνομικού.

Ο διάλογος των αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί διαβιβάζουν ασυρματικά ότι βρίσκονται σε καταδίωξη οχήματος που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τους είναι έξω από το βενζινάδικο - στην οδό Μοναστηρίου.

Η διαβίβαση όμως γίνεται στο κανάλι των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και όχι σε αυτό που διαβιβάζουν όλοι οι περιπολούντες σταθμοί. Ακολούθως, αναφέρουν πως στρίβουν στη συμμαχική οδό. Δεν ακούγεται καθαρά στο κέντρο. Ο εκφωνητής εντοπίζει το στίγμα τους από τον ψηφιακό ασύρματο και δίνει εντολή σε σταθμό ΟΠΚΕ που βρισκόταν στη Σίνδο να συνδράμει. Η καταδίωξη συνεχίζεται. Το αγροτικό όχημα που οδηγούσε ο 16χρονος προσκρούει σε τοίχο.

«Κατά την καταδίωξη γνώρισε ποιον καταδιώκει. Γνώριζε ότι καταδιώκει άτομο το οποίο δεν είχε πληρώσει 20 ευρώ, γνώριζε ότι είναι Ρομά. Προκύπτει από την επικοινωνία που κάνει μέσω ασυρμάτου εκείνη τη στιγμή σε ερώτημα που του κάνει το κέντρο αναφέρει στρίβοντας από τη Μοναστηρίου προς τα Διαβατά, ότι είναι από την Αγία Σοφία, δηλαδή από τον οικισμό των αθιγγάνων της Αγίας Σοφιάς. Γνωρίζει και αυτό», ανέφερε ο δικηγόρος του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

16χρονος - καταδίωξη - ΑΝΤ1

Στη συνέχεια στο σημείο φτάνει η ομάδα ΟΠΚΕ. Οι αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα του συνοδηγού. Βλέπουν ότι 16χρονος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Ασυρματικά ενημερώνουν το κέντρο να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ. Το κέντρο τους δίνει εντολή να ειδοποιήσουν οι ίδιοι διότι έχουν καλύτερη εικόνα του τραυματία. Οι αστυνομικοί ειδοποιούν το ΕΚΑΒ και εδώ σταματά ο διάλογος μέσω ασυρμάτου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ουδέποτε ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων, ότι νεαρός οδηγός αποπειράθηκε να τους εμβολίσει, ουδέποτε ενημέρωσαν ότι πυροβόλησαν.

Το έκαναν μόνο αφού διαπίστωσαν ότι ο 16χρονος φέρει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και το έκαναν τηλεφωνικά, δηλώνοντας ότι είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακόμη, ο αστυνομικός φαίνεται να ρωτά διαδικαστικά όπως το "τί θα γίνει το αυτοκίνητο θα το πάρουμε με γερανό, αναφέρεται ότι από ότι μου αναφέρει ο συνάδελφος υπάρχει πυροβολισμός. Και το κέντρο αναφέρει έκπληκτο τι εννοείτε; Πυροβολισμός ποιος πυροβολισμός. Πυροβόλησε ο καταδιωκόμενος, πυροβόλησε συνάδελφος;", δείχνοντας ότι το κέντρο, δεν γνώριζε τίποτα.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα", τόνισε μεταξύ άλλων: «….Στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με αυτά που πληροφορήθηκα τηρήθηκε το πρωτόκολλο καθ’όλη τη διάρκεια της καταδίωξης. Υπήρχε επικοινωνία με το κέντρο».

Για το περιστατικό, κατέθεσε στον ανακριτή οδηγός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης.


Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες - Θάνατος μαθητή: Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας, λένε οι γονείς του

Ακάρ: Κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα ονειρεύονται

Παρακολουθήσεις - Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο Γιώργο ΠαπαδάκηΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Γιώργο Παπαδάκη. 

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου ΧριστοδουλίδηΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Πηγές της προεδρίας θεωρούν το βίντεο «δόλιο» και προϊόν μονταζιέρας.

Θετικοί οι αγρότες για διάλογο μετά τη νέα πρόσκληση της κυβέρνησηςΣήμερα 17:11 | Ειδήσεις

Θετική φαίνεται πως ήταν η ανταπόκριση των αγροτών στη νέα πρόσκληση του Παύλου Μαρινάκη για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη, στο Μαξίμου.

Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειαςΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Ο θάνατος ενός 21χρονου οδηγού φορτηγού αναζωπυρώνει τις έντονες προειδοποιήσεις ειδικών και επαγγελματιών για τις σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας στη λεωφόρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιώργο Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασης20:52ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Σαράφογλου για Μαδούρο – Ερντογάν: Το παρασκήνιο μιας στρατηγικής συμμαχίας με επίκεντρο τον χρυσό20:10Στα λευκά ντύθηκαν οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου19:56Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειας19:42Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη19:28Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου Χριστοδουλίδη19:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των στρατιωτικών 19:00ΕΛΑΣ για αγροτικές κινητοποιήσεις: Δεν υπάρχει ολική διακοπή κυκλοφορίας - Κανονικά η κίνηση απο παρακαμπήριες18:46Γαλλία: Στους δρόμους του Παρισιού οι αγρότες κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur (εικόνες)18:32Ακυρώνονται δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και Πέλλας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων18:18Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας": "Το ΕΣΥ αλλάζει" (εικόνες)18:04"Αποκαλύψεις" - Καρέ καρέ ο ξυλοδαρμός του 30χρονου μέσα στο μπαρ της Πάτρας (βίντεο)17:50Θετικοί οι αγρότες για διάλογο μετά τη νέα πρόσκληση της κυβέρνησης17:36Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του συτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:22Αγρότες: Έκλεισαν Εθνικές Οδοί, σήραγγες, τελωνεία - Κλειστά Τέμπη, Μπράλος, Κάστρο17:08Αποκαλύψεις - Σοκάρει η μητέρα 30χρονου στη Πάτρα: Χτυπούσαν το παιδί μου και οι υπόλοιποι στο μπαρ διασκέδαζαν16:54Σρι Λάνκα: Υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για άνδρες16:40Εγκαινιάστηκαν τα ανακαινισμένα χειρουργεία στον "Άγιο Σάββα" (εικόνες)16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο