LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Δεκεμβρίου 2022 18:48

16χρονος - Αλεξόπουλος: και οι δύο βολές του αστυνομικού ήθελαν να τον πλήξουν (βίντεο)

Ο δικηγόρος του 16χρονου στον ΑΝΤ1, απαντά στους ισχυρισμούς του αστυνομικού και αποκλείει το ενδεχόμενο λάθους.

Θεόφιλος Αλεξόπουλος - ΑΝΤ1

Ο δικηγόρος της οικογενείας του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης για τον τραυματισμό του νεαρού από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 16χρονου, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε: "Η υγεία του δυστυχώς δεν παρουσιάζει κάποια βελτίωση από την πρώτη στιγμή που νοσηλεύεται, περιμένουμε ένα θαύμα", ανέφερε ο δικηγόρος και τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει άμεση ενημέρωση από το νοσοκομείο με ιατρικά ανακοινωθέντα.

"Οι σταθμοί που βρίσκονται εκεί δεν κάνουν καμία προσέγγιση για να δουν αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Πλησίασαν το αυτοκίνητο μόνο όταν πλησίασαν τα ΟΠΚΕ, με μισή ώρα καθυστέρηση." τόνισε ο δικηγόρος και συνέχισε: "Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι το κέντρο ενημερώθηκε για τον πυροβολισμό μισή ώρα αργότερα και παραδόξως το κάνει στο τέλος τηλεφωνικά ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί."

Για τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, ο οποίος, δεν μιλά για διεμβολισμό αλλά για δύο βολλές χαμηλά του αστυνομικού, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος δήλωσε: "Ο ισχυρισμός ότι ο αστυνομικός πυροβόλισε μία φορά ψηλά και μία χαμηλότερα προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, ο οποίος ισχυρισμός έχει πλέον καταπέσει. Μιλάμε για μία βολή στην ίδια κατεύθυνση με την πρώτη, καθώς βρέθηκε και η δεύτερη σφαίρα καρφωμένη στην πόρτα του ξενοδοχείου. Από τους κάλυκες προκύπτει ότι οι δύο βολές ήταν επαναληπτικές, άρα και αυτό υποδηλώνει ότι και οι δύο βολές είχαν την ίδια στόχευση και οι δύο βολές ήθελαν να πλήξουν τον 16χρονο."

Σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο ανέφερε: "Είναι πολύ δύσκολο να δούμε τα κίνητρα του αστυνομικού, όμως σίγουρα είναι μία εσφαλμένη και παράνομη απόφαση" και συνεχίζει: "Αποκλείω το ατύχημα. Το ατύχημα είναι πού, στην απόφαση τελικά ότι ενώ καταδιώκει ένα άτομο δεν έχει πληρώσει το αντίτιμο των 25 ευρώ, αποφασίζει για να το ακινητοποιήσει να τραβήξει το όπλο του; Το ατύχημα είναι που παρότι έχουνε μία εμπειρία, σε μία κοντινή απόφαση ακόμη και αν αποφάσισε να βάλλει προειδοποιητικά τελικά αστόχησε και έβαλε ευθέως στο κεφάλι; Πού να εξηγήσω ατύχημα σε αυτό; Είναι μια απόφαση η οποία από την αρχή είναι εσφαλμένη".

Ειδήσεις σήμερα:

Πάντζος για 16χρονο: Εγκληματίας ο αστυνομικός - Οι Ρομά να “μαζέψουν” τα παιδιά τους (βίντεο)

Σέρρες - Θάνατος μαθητή: Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας, λένε οι γονείς του

Ακάρ: Κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα ονειρεύονται



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θρήνος στον κόσμο του τένις - Πέθανε ο Νίκολα Πιετραντζέλι15:52Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις η Κεραμέως15:38Λάρισα: Προθεσμία έλαβαν οι δύο συλληφθέντες αγρότες - Αφέθηκαν ελεύθεροι15:24Δουβλίνο: Συνάντηση Πιερρακάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας15:10Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Παιανίας - Κλειστή η δεξιά λωρίδα14:56Αγροτικές κινητοποιήσεις - Μάλγαρα: Ι.Χ. έπεσε πάνω σε τρακτέρ14:40Χανιά: Άγνωστοι απείλησαν με μαχαίρι άνδρα μέσα στον χώρο του - Απέσπασαν χρήματα και το αυτοκίνητο του14:26Σιμόπουλος: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης στο πολιτικό του γραφείο14:13Εύβοια: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη στο λιμάνι13:59Ο Πούτιν χορηγεί σε Κινέζους πολίτες πρόσβαση χωρίς βίζα στη Ρωσία για έως και 30 ημέρες13:45“Αθλητές της Χρονιάς”: Σε Ντουπλάντις και ΜακΛάφλιν-Λεβρόν το βραβείο13:31Τέλη κυκλοφορίας 2026: Η προθεσμία για πληρωμή -Τέλος οι παρατάσεις13:18Μπλόκο Καρδίτσα: Έστησαν σκηνές οι αγρότες - Περισσότερα από 1.500 τρακτέρ στον Ε65 (εικόνες)13:04Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό και στα Μάλγαρα (εικόνες)12:50Γεωργιάδης: Στο 4,07 με άριστα το 5 η αξιολόγηση πολιτών που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ12:35Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Για κακούργημα διώκεται ο 29χρονος12:21Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμερα12:07Ανδρουλάκης: Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 8611:53Ρούμπιο: Οι συνομιλίες έχουν στόχο να ανοίξουν τον δρόμο σε μια κυρίαρχη Ουκρανία11:39ΥΠΕΝ: Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα11:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο