LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2022 22:11

Ιταλία: μετανάστρια γέννησε πάνω σε πλοίο των “Γιατρών Χωρίς Σύνορα”

Η κατάσταση της γυναίκας χρήζει εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας, ανέφερε η οργάνωση.

Εγκυος - εγκυμοσύνη

Μια μετανάστρια γέννησε σήμερα το πρωί πάνω στο πλοίο Geo Barents της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, το οποίο την είχε περισυνελέξει στη Μεσόγειο μαζί με τους τρεις γιους της.

«Παρά το ευτυχές γεγονός, η κατάστασή της είναι σοβαρή και χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα» ανέφερε η οργάνωση στο Twitter, ζητώντας από τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας να οργανώσουν κατεπειγόντως τη μεταφορά της γυναίκας και των παιδιών της.

Η νεαρή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν, είχε επιβιβαστεί το βράδυ της Δευτέρας σε ένα «ασταθές» σκάφος που αναχώρησε από τη Λιβύη μαζί με άλλα 90 άτομα. Ο τοκετός προκλήθηκε λόγω «του δύσκολου ταξιδιού, των σκληρών συνθηκών, του άγχους και της αφυδάτωσης», σύμφωνα με τους ΓΧΣ.

Στο Geo Barents, το πλοίο διάσωσης της οργάνωσης, επιβαίνουν πλέον 255 μετανάστες που επιχείρησαν τον διάπλου της Μεσογείου, ο οποίος θεωρείται από τον ΟΗΕ ως ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο, καθώς 17.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2014 προσπαθώντας να φτάσουν στα ευρωπαϊκά παράλια.

Τον περασμένο μήνα το Geo Barents βρέθηκε στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης αφού αρχικά δεν του δόθηκε άδεια να αποβιβάσει τους διασωθέντες που μετέφερε σε ιταλικό λιμάνι – εξαιρουμένων των πιο ευάλωτων από αυτούς. Τελικά έλαβε το πράσινο φως, έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες και επικρίσεις, όμως αυτή ήταν μια πρώτη ένδειξη της νέας προσέγγισης που σκοπεύει να ακολουθήσει στη μεταναστευτική πολιτική η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Στην Ιταλία καταγράφεται από τις αρχές του έτους σημαντική αύξηση των αφίξεων μεταναστών διά θαλάσσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών: από την 1η Ιανουαρίου έχουν φτάσει στα παράλιά της 96.816 άνθρωποι, έναντι περίπου 63.000 πέρσι και 32.000 το 2020.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή, όμως η Ρώμη επικρίνει δριμύτατα τις επιχειρήσεις διάσωσης από πλοία, ναυλωμένα από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

16χρονος: Ο Κούγιας ανέλαβε τον αστυνομικό

Σέρρες - Θάνατος μαθητή: Τι λέει η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο στο λεβητοστάσιο του σχολείου

Μουντιάλ 2022: έδιωξαν... γάτα που βόλταρε μπροστά από τον Βινίσιους (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο