LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2022 11:22

Τουρκικές γεωτρήσεις - Ντονμέζ: Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κάθε γωνιά της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Τι είπε για τις γεωτρήσεις που ξεκίνησε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στη Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

TRT - Αμπντουλχαμίντ Χαν
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στο κανάλι 24TV αναφέρθηκε στις γεωτρήσεις που ξεκίνησε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει μέχρι να βρεθεί φυσικό αέριο.

«Αφού ολοκλήρωσε τις γεωτρήσεις του στα ανοιχτά της Αττάλειας, στην περιοχή που ονομάζουμε Γιορουκλέρ, το φέραμε πίσω στο λιμάνι και τώρα κατευθύνεται για γεώτρηση στο τεμάχιο Τασουτζού-1 στα ανοικτά της ακτής της Μερσίνης. Μετά τη γεώτρηση, οι συνεργάτες μας θα αξιολογήσουν τα δείγματα που λαμβάνονται από εκεί στο εργαστήριο. Πρέπει να αποφασίσουν για τη γεωλογική μορφή εκεί. Υπάρχει κάτι που λέμε εξαρχής: θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε. Αν υπάρχει, θα το βρούμε», δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εντός της δικαιοδοσίας της Τουρκίας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πιο εντατικά στη Μαύρη Θάλασσα. Εξερευνούμε κάθε γωνία της Γαλάζιας Πατρίδας και τη βλέπουμε σαν δικό μας πεδίο έρευνας. Συνεχίζουμε τις έρευνες και μετά τις εργασίες γεώτρησης. Πρώτα ο Αλλάχ, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή ανακάλυψη στη Μεσόγειο, όπως και στη Μαύρη Θάλασσα», υποστήριξε, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Οι Τούρκοι “πανηγυρίζουν” για τα F-16 παρά τις συστάσεις από το Κογκρέσο

Την ίδια ώρα, μια διαφορετική ανάγνωση του κειμένου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ που συμφωνήθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/12) και περιλαμβάνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα για τις υπερπτήσεις κάνουν στην Τουρκία επιλέγοντας να εστιάσουν στο θέμα της πιθανής αγοράς F-16 και σχεδόν διαγράφοντας τις αυστηρές συστάσεις των Αμερικανών νομοθετών στο καθεστώς Ερντογάν να σταματήσει την πρακτική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Anadolu στο κείμενο «δεν υπάρχουν αναφορές που να συνδέουν την πώληση F-16 με περιοριστικούς όρους».

"Η τροπολογία που κατέθεσε ομάδα εκπροσώπων υπέρ της Ελλάδας και η οποία συνέδεε την πώληση των F-16 στην Τουρκία με ορισμένες διατάξεις, απορρίφθηκε στο τελικό νομοσχέδιο. Τα δολάρια των ελληνικών λόμπι δεν ήταν αρκετά για να υπερκεράσουν τις προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ"  αναφέρει η Μιλλιέτ, σύμφωνα με την ανταποκρίτριά του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Ακροδεξιοί ετοίμαζαν πραξικόπημα και επίθεση στην Βουλή

“Κιβωτός”: Καταγγελία για διαμέρισμα - “φυλακή” στον Άγιο Παντελεήμονα (βίντεο)

Σέρρες: Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο την Δευτέρα - Η αδελφή του τον έψαχνε στο προαύλιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο