LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2022 11:22

Τουρκικές γεωτρήσεις - Ντονμέζ: Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κάθε γωνιά της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Τι είπε για τις γεωτρήσεις που ξεκίνησε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στη Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

TRT - Αμπντουλχαμίντ Χαν
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στο κανάλι 24TV αναφέρθηκε στις γεωτρήσεις που ξεκίνησε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει μέχρι να βρεθεί φυσικό αέριο.

«Αφού ολοκλήρωσε τις γεωτρήσεις του στα ανοιχτά της Αττάλειας, στην περιοχή που ονομάζουμε Γιορουκλέρ, το φέραμε πίσω στο λιμάνι και τώρα κατευθύνεται για γεώτρηση στο τεμάχιο Τασουτζού-1 στα ανοικτά της ακτής της Μερσίνης. Μετά τη γεώτρηση, οι συνεργάτες μας θα αξιολογήσουν τα δείγματα που λαμβάνονται από εκεί στο εργαστήριο. Πρέπει να αποφασίσουν για τη γεωλογική μορφή εκεί. Υπάρχει κάτι που λέμε εξαρχής: θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε. Αν υπάρχει, θα το βρούμε», δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εντός της δικαιοδοσίας της Τουρκίας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πιο εντατικά στη Μαύρη Θάλασσα. Εξερευνούμε κάθε γωνία της Γαλάζιας Πατρίδας και τη βλέπουμε σαν δικό μας πεδίο έρευνας. Συνεχίζουμε τις έρευνες και μετά τις εργασίες γεώτρησης. Πρώτα ο Αλλάχ, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή ανακάλυψη στη Μεσόγειο, όπως και στη Μαύρη Θάλασσα», υποστήριξε, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Οι Τούρκοι “πανηγυρίζουν” για τα F-16 παρά τις συστάσεις από το Κογκρέσο

Την ίδια ώρα, μια διαφορετική ανάγνωση του κειμένου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ που συμφωνήθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/12) και περιλαμβάνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα για τις υπερπτήσεις κάνουν στην Τουρκία επιλέγοντας να εστιάσουν στο θέμα της πιθανής αγοράς F-16 και σχεδόν διαγράφοντας τις αυστηρές συστάσεις των Αμερικανών νομοθετών στο καθεστώς Ερντογάν να σταματήσει την πρακτική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Anadolu στο κείμενο «δεν υπάρχουν αναφορές που να συνδέουν την πώληση F-16 με περιοριστικούς όρους».

"Η τροπολογία που κατέθεσε ομάδα εκπροσώπων υπέρ της Ελλάδας και η οποία συνέδεε την πώληση των F-16 στην Τουρκία με ορισμένες διατάξεις, απορρίφθηκε στο τελικό νομοσχέδιο. Τα δολάρια των ελληνικών λόμπι δεν ήταν αρκετά για να υπερκεράσουν τις προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ"  αναφέρει η Μιλλιέτ, σύμφωνα με την ανταποκρίτριά του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Ακροδεξιοί ετοίμαζαν πραξικόπημα και επίθεση στην Βουλή

“Κιβωτός”: Καταγγελία για διαμέρισμα - “φυλακή” στον Άγιο Παντελεήμονα (βίντεο)

Σέρρες: Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο την Δευτέρα - Η αδελφή του τον έψαχνε στο προαύλιο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βενεζουέλα: Συνομιλίες της προέδρου της χώρας με τον πρεσβευτή της Κίνας09:12Αγρότες - Δυτική Ελλάδα: Παραμένουν στα μπλόκα 08:58Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό07:47Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται αένη υποστήριξη στον Πούτιν 07:33Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:18Στις ΗΠΑ η Ματσάδο - Η συνάντηση με τον Τραμπ07:04Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό06:50ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο