LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Δεκεμβρίου 2022 11:22

Τουρκικές γεωτρήσεις - Ντονμέζ: Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κάθε γωνιά της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Τι είπε για τις γεωτρήσεις που ξεκίνησε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στη Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

TRT - Αμπντουλχαμίντ Χαν
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στο κανάλι 24TV αναφέρθηκε στις γεωτρήσεις που ξεκίνησε το Αμπντουλχαμίντ Χαν στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει μέχρι να βρεθεί φυσικό αέριο.

«Αφού ολοκλήρωσε τις γεωτρήσεις του στα ανοιχτά της Αττάλειας, στην περιοχή που ονομάζουμε Γιορουκλέρ, το φέραμε πίσω στο λιμάνι και τώρα κατευθύνεται για γεώτρηση στο τεμάχιο Τασουτζού-1 στα ανοικτά της ακτής της Μερσίνης. Μετά τη γεώτρηση, οι συνεργάτες μας θα αξιολογήσουν τα δείγματα που λαμβάνονται από εκεί στο εργαστήριο. Πρέπει να αποφασίσουν για τη γεωλογική μορφή εκεί. Υπάρχει κάτι που λέμε εξαρχής: θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε. Αν υπάρχει, θα το βρούμε», δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εντός της δικαιοδοσίας της Τουρκίας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πιο εντατικά στη Μαύρη Θάλασσα. Εξερευνούμε κάθε γωνία της Γαλάζιας Πατρίδας και τη βλέπουμε σαν δικό μας πεδίο έρευνας. Συνεχίζουμε τις έρευνες και μετά τις εργασίες γεώτρησης. Πρώτα ο Αλλάχ, είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια καλή ανακάλυψη στη Μεσόγειο, όπως και στη Μαύρη Θάλασσα», υποστήριξε, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Οι Τούρκοι “πανηγυρίζουν” για τα F-16 παρά τις συστάσεις από το Κογκρέσο

Την ίδια ώρα, μια διαφορετική ανάγνωση του κειμένου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ που συμφωνήθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/12) και περιλαμβάνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα για τις υπερπτήσεις κάνουν στην Τουρκία επιλέγοντας να εστιάσουν στο θέμα της πιθανής αγοράς F-16 και σχεδόν διαγράφοντας τις αυστηρές συστάσεις των Αμερικανών νομοθετών στο καθεστώς Ερντογάν να σταματήσει την πρακτική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Anadolu στο κείμενο «δεν υπάρχουν αναφορές που να συνδέουν την πώληση F-16 με περιοριστικούς όρους».

"Η τροπολογία που κατέθεσε ομάδα εκπροσώπων υπέρ της Ελλάδας και η οποία συνέδεε την πώληση των F-16 στην Τουρκία με ορισμένες διατάξεις, απορρίφθηκε στο τελικό νομοσχέδιο. Τα δολάρια των ελληνικών λόμπι δεν ήταν αρκετά για να υπερκεράσουν τις προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ"  αναφέρει η Μιλλιέτ, σύμφωνα με την ανταποκρίτριά του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Ακροδεξιοί ετοίμαζαν πραξικόπημα και επίθεση στην Βουλή

“Κιβωτός”: Καταγγελία για διαμέρισμα - “φυλακή” στον Άγιο Παντελεήμονα (βίντεο)

Σέρρες: Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο την Δευτέρα - Η αδελφή του τον έψαχνε στο προαύλιο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜιχάλης Χρυσοχοΐδης - Καλημέρα Ελλάδα: Μία στις τρεις γυναίκες που κάνει καταγγελία, βάζει στο κινητό της το Panic ButtonΣήμερα 09:41 | Ειδήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καλεσμένος στο Καλημέρα Ελλάδα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανατροπή για το αιματηρό επεισόδιο στη Σαλαμίνα με θύμα μια 75χρονη- Ομολόγησε η νύφη του θύματοςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς πως ήθελε να αρπάξει χρήματα μέσα από το σπίτι στη Σαλαμίνα.

Νίκος Παππάς - Καλημέρα Ελλάδα: Χρειάζεται ψυχραιμία από τα στελέχη της παράταξής μας, μετά το βιβλίο του Αλέξη ΤσίπραΣήμερα 09:05 | Ειδήσεις

Ο Νίκος Παππάς μιλά για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και σχολιάζει όσα αναγράφονται σε αυτό, για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλιμος: Άνδρας στήνει καρτέρι και επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες - Σε επιφυλακή οι αρχέςΣήμερα 08:22 | Ειδήσεις

Η αστυνομία πραγματοποιεί εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ11:46Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 15χρονος για την επίθεση σε συνομήλικό του 11:32Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν 5 άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων11:18Πατρών - Πύργου: Σφοδρή σύγκρουση με δύο νταλίκες έξω από την ΒΙΠΕ (Εικόνες)11:04Γιάννης Μαρδίκης - Καλημέρα Ελλάδα: Για πρώτη φορά βλέπουμε το ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην Ηλεία10:50Ανατροπή για το αιματηρό επεισόδιο στη Σαλαμίνα με θύμα μια 75χρονη- Ομολόγησε η νύφη του θύματος10:36Κριστιάνο Ρονάλντο: Μετά το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει ο γάμος του 10:24Σοκαριστικό τροχαίο με τραυματίες στο Ζευγολατιό Κορινθίας (βίντεο)10:10Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Καλημέρα Ελλάδα: Μία στις τρεις γυναίκες που κάνει καταγγελία, βάζει στο κινητό της το Panic Button09:56Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε 29χρονος για την επίθεση κατά διαιτητή09:42Νίκος Παππάς - Καλημέρα Ελλάδα: Χρειάζεται ψυχραιμία από τα στελέχη της παράταξής μας, μετά το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα09:28Κίνηση στους δρόμους: Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων στην Αττική Οδό09:14Μαγνησία: Ανήλικη κατήγγειλε τον άνδρα που τη φιλοξενούσε για σεξουαλική παρενόχληση09:00ΟΗΕ: Μια γυναίκα δολοφονείται από στενό της πρόσωπο κάθε 10 λεπτά08:46Άλιμος: Άνδρας στήνει καρτέρι και επιτίθεται σεξουαλικά σε γυναίκες - Σε επιφυλακή οι αρχές08:32Θεσσαλονίκη: Ατζαμής κλέφτης αρπάζει στολίδια και λαμπάκια από αυλές σπιτιών (βίντεο)08:18Οργή στην άσφαλτο: Οι καβγάδες οδηγών παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις08:04Τροχαίο ατύχημα στα Χανιά: Γυναίκα παρασύρθηκε από όχημα07:50Δυο νεκροί, 6 τραυματίες μέχρι στιγμής στα πλήγματα της Ρωσίας στην Ουκρανία07:35Ο Τραμπ βάζει τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στη λίστα των "ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων"07:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο