LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2022 22:47 | Ανανέωση: 06 Δεκεμβρίου 2022 22:55

Μουντιάλ 2022: Η Πορτογαλία “σκόρπισε” την Ελβετία

Με το πρώτο χατ-τρικ στην διοργάνωση και μια εξαιρετική απόδοση, η ομάδα του Φερνάρντο Σάντος είναι η τελευταία - χρονικά - που πέρασε στις "8" του Μουντιάλ.

Μουντιάλ 2022 - Πορτογαλία - Ελβετία

Με το ευρύ 6-1 κέρδισε η Πορτογαλία την Ελβετία και πέρασε στις "8" του Μουντιάλ 2022, στο Κατάρ.

Λίγο νωρίτερα, στον προτελευταίο νοκ άουτ αγώνα της φάσης των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του Κατάρ, το Μαρόκο νίκησε την Ισπανία στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα ζευγάρια της φάσης των "8", θα δώσουν τις "μάχες τους " για τα εισιτήρια που οδηγούν στα ημιτελικά, στις 9 και στις 10 Δεκεμβρίου:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

  • 17:00, Κροατία - Βραζιλία (μετάδοση απο τον ΑΝΤ1 και το ANT1+)
  • 21:00 Ολλανδία - Αργεντινή (μετάδοση απο τον ΑΝΤ1 και το ANT1+)

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

  • 17:00, Μαρόκο - Πορτογαλία (μετάδοση απο τον ΑΝΤ1 και το ANT1+)
  • 21:00, Αγγλία - Γαλλία (μετάδοση απο τον ΑΝΤ1 και το ANT1+)

Μουντιάλ 2022 - Πορτογαλία - Ελβετία

Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από το αρχικό σχήμα (πέρασε αλλαγή στο 73΄), όχι μόνο δεν εμπόδισε την Πορτογαλία να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να προκριθεί θριαμβευτικά στους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022, για τρίτη φορά στην ιστορία της (1966 και 2006 οι προηγούμενες), αλλά έδωσε την ευκαιρία στον 21χρονο Γκονσάλο Ράμος να λάμψει με το χατ τρικ που πέτυχε (πρώτο στη διοργάνωση), στο εμφατικό 6-1 επί της Ελβετίας στο στάδιο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ».

Μουντιάλ 2022 - Πορτογαλία - Ελβετία

Το ερχόμενο Σάββατο (10/12, 17:00), το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος θ΄ αντιμετωπίσει το Μαρόκο στο «Αλ Τουμάμα» της Ντόχα, με τον νικητή να περνά στους ημιτελικούς του τουρνουά.

Στην τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων εντός του τρέχοντος έτους (τον περασμένο Ιούνιο έπαιξαν δύο φορές στο πλαίσιο του Nations League, μετρώντας από μία νίκη η καθεμία) η Πορτογαλία έδειξε χαρακτήρα, επέβαλλε το «νόμο» της από την αρχή του αγώνα και παρότι είχε το μεγάλο της αστέρι στον πάγκο (μετά από 31 αγώνες δεν ήταν βασικός ο Ρονάλντο στην ενδεκάδα της Εθνικής και συμπτωματικά το τελευταίο ματς που δεν ξεκίνησε ήταν και πάλι απέναντι στην Ελβετία, στο Euro 2008, με τους Ελβετούς να επικρατούν με 2-0), αυτό δεν την εμπόδισε να κάνει μακράν το καλύτερό της ματς στα γήπεδα του Κατάρ και να στείλει το μήνυμά της προς κάθε κατεύθυνση.

Η συμπαγής στα τρία προηγούμενα ματς ομάδα του Μουράτ Γιακίν δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο παραδόθηκε «άνευ όρων». Στο πρόσφατο Euro απέκλεισε τη Γαλλία στη φάση των «16», αλλά στο Μουντιάλ διασύρθηκε από την Πορτογαλία.

Μουντιάλ 2022 - Πορτογαλία - Ελβετία

Συνολικά οι Ελβετοί μετρούν 0/5 στην πρώτη φάση των νοκ άουτ των Μουντιάλ, συμπεριλαμβανομένου του αποψινού αποκλεισμού τους. Το 1994 είχαν ηττηθεί 3-0 από την Ισπανία, το 2006 αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Ουκρανία, το 2014 έχασαν στην παράταση από την Αργεντινή με 1-0 και με το ίδιο σκορ από τη Σουηδία το 2018.

Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά κι όχι στο να δώσουν βαρύτητα στ΄ αμυντικά τους καθήκοντα και να «ψάξουν» τις αντεπιθέσεις. Η Πορτογαλία, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα της, προηγήθηκε πάρα πολύ γρήγορα (17΄) με τον παίκτη που πήρε την θέση του CR7 στο αρχικό σχήμα, τον Γκοσάλο Ράμος.

powered_by_DEH

Ο 21χρονος σέντερ φορ της Μπενφίκα με αριστερό σουτ που δεν περίμενε κανείς ότι θα επιχειρούσε μέσα στην περιοχή, «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ, ο οποίος έμεινε «άγαλμα» κάτω από τα γκολπόστ.

Το 1-0 έδωσε «φτερά» στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία ήταν σαφώς καλύτερη στον αγωνιστικό και κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ στο 33΄, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα η Ελβετία είχε απειλήσει με το απευθείας φάουλ του Σακίρι.

Μουντιάλ 2022 - Πορτογαλία - Ελβετία

Από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φερνάντες (τρίτη ασίστ στη διοργάνωση, ενώ έχει και δύο γκολ, μόνο οι Εουσέμπιο και Ζοζέ Τόρες είχαν συμμετοχή σε περισσότερα τέρματα σ΄ ένα τουρνουά, αμφότεροι το 1966, με 10 και 6 αντίστοιχα) ο Πέπε νίκησε στον αέρα δύο αντιπάλους του και με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0.

powered_by_DEH

Οι Ίβηρες, που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Φέλιξ και έβγαιναν πάρα πολύ απειλητικά στην αντεπίθεση, θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» την πρόκριση από το πρώτο μέρος, εάν ο Ζόμερ στο 43' δεν έκανε σωτήρια επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ράμος.

Ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Γκονσάλο Ράμος στο 51' εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Νταλότ και με άψογο τελείωμα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

powered_by_DEH

Η ομάδα του Σάντος δε σταμάτησε εκεί. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών της και ασίστ του Ράμος στον Γκερέιρο, ο τελευταίος «εκτέλεσε» τον Ζόμερ στο 55΄ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Πορτογαλίας (4-0).

powered_by_DEH

Από κόρνερ στο 58΄ και κεφαλιά προς το πίσω του Ράμος, ο Ακάντζι βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και μείωσε για την Ελβετία σε 4-1.

powered_by_DEH


Η βραδιά, όμως, ήταν... φτιαγμένη για τον Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος στο 67΄ πέτυχε το πρώτο χατ τρικ στο Μουντιάλ, με το ιδανικό τελείωμα μετά την ασίστ του Φέλιξ (5-1).

powered_by_DEH


Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε με εκπληκτικό γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεάο, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

powered_by_DEH

Διαιτητής: Σέσαρ Αρτούρο Ράμος (Μεξικό)

Κίτρινες: Σαρ, Τσόμερτ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Οτάβιο (73΄ Βιτίνια), Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα (81΄ Νέβες), Φερνάντες (87΄ Λεάο), Ράμος (73΄ Όρτα), Φέλιξ (73΄ Ρονάλντο)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46΄ Τσόμερτ), Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54΄ Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Σο (54΄ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66΄ Οκαφόρ), Εμπολό (89΄ Γιασάρι)

Ειδήσεις σήμερα:

Σέρρες - θάνατος μαθητή: Θρήνος στην κηδεία του Βασίλη (εικόνες)

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία (εικόνες)

Καβάλα - Εξαφάνιση 3χρονου: Πού εντοπίστηκε το παιδί και γιατί συνελήφθη η μητέρα του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους16:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο