LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 06 Δεκεμβρίου 2022 13:46

Παιδίατρος είχε δεκάδες παράνομα εμβόλια στο ιατρείο του

Που και πως εντοπίστηκε ο παιδίατρος. Τι διαπιστώθηκε μετά απο έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Εμβόλιο - παιδί - ανήλικο

Υπόθεση παράνομης κατοχής και διακίνησης εμβολίων για παιδιά από ιδιώτη παιδίατρο σε συνεργασία με ιδιωτικό φαρμακείο αποκαλύφθηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία.

Την υπόθεση με τον ιδιώτη παιδίατρο και τον φαρμακοποιό που κατείχαν και διακινούσαν, παρανόμως, εμβόλια για παιδιά ερεύνησαν ύστερα από την καταγγελία, επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ακολούθησε έλεγχος σε ιδιωτικό ιατρείο παιδιάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2020 – Μαΐου 2022 παιδιατρικών εμβολίων.

Εκεί βρέθηκαν 60 συσκευασίες παιδικών εμβολίων, που είχε συνταγογραφήσει μέχρι και 8 μήνες παλαιότερα, από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί οι ταινίες γνησιότητας.

Η υπόθεση στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης

Από τις μαρτυρίες γονέων παιδιών, καθώς και άλλων εμπλεκομένων μερών, καθώς και την αντιπαραβολή των ημερομηνιών εμβολιασμού με την ανάλυση χρόνου εκτέλεσης συνταγών, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ηλεκτρονική εκτέλεση των συγκεκριμένων συνταγών εκ μέρους του ιδιωτικού φαρμακείου, «κατά παράβαση του άρθρου 4, παρ.4 του ΠΔ 121/2008».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών της ΕΑΔ στο ιατρείο του/της παιδιάτρου, έπαυσε τόσο η επιλεκτική εκτέλεση των συνταγών στο συγκεκριμένο φαρμακείο, όσο και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκτέλεσης των συνταγών εκ μέρους του φαρμακείου.

Σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επιπλέον ότι το 2017 είχε γίνει και δεύτερη κατευθυνόμενη συνταγογράφηση εμβολίων από τον/την παιδίατρο Κ.Μ. προς άλλο φαρμακείο, το οποίο όμως διέκοψε τη λειτουργία του στις αρχές του 2018.

Η Έκθεση Ελέγχου της ΕΑΔ διαβιβάστηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προβούν στον πειθαρχικό έλεγχο του/της παιδιάτρου και του/της φαρμακοποιού, αντίστοιχα, καθώς και στον ΕΟΦ και στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω ενεργειών στα πλαίσια των ισχυουσών διατάξεων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψειςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Η εκτιμώμενη συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Αθήνας είναι περίπου 23.000.

Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)Σήμερα 21:54 | Ειδήσεις

Ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, ισχυρίζεται πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 27χρονου, βρισκόταν σε γάμο.

Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην ΑθήναΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που "κούνησε" και την Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο